Меню

Air Leap

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с Air Leap от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

✔️ Докъде лети авиокомпания Air Leap?

Авиокомпания Air Leap лети до много популярни дестинации. За да провериш актуалното разписание, използвай търсачката на eSky.    

✔️ Кога мога да намеря най-евтините билети с авиокомпания Air Leap?

За авиокомпания Air Leap е най-добре да закупиш билетите си, колкото се може по-рано преди датата на пътуване.

✔️ Кои авиокомпании оперират по подобни маршрути?

До градовете, до които лети авиокомпания Air Leap, има и други авиокомпании, които оперират полети. За да видиш пълния списък, използвай търсачката на eSky.  

✔️ Мога ли да резервирам хотел заедно с полет на авиокомпания Air Leap?

Използвайки търсачката на eSky, можеш да резервираш и хотелско настаняване заедно с желания от теб полет, като използваш услугата Полет+Хотел. Благодарение на това, пътуването ти не само ще бъде по-удобно, но и ще спестиш пари благодарение на пакетните отстъпки.

Вижте повече за Air Leap

Air Leap

AirTran Airways е нискотарифна авиокомпания със седалище в Далас, американския щат Тексас. Тя е дъщерно дружество на Southwest Airlines. Оперира приблизително 700 полета на ден, основно до източните и западните щати. Основен хъб е международно летище Хартсфийлд Джаксън, Атланта, а допълнителни бази – Балтимор-Вашингтон, Дженерал Митчъл и Орландо. Програмата за лоялни клиенти се нарича A+ Rewards.

На 28 декември 2014 г. авиокомпанията е изцяло интегрирана в Southwest Airlines. Оттогава насетне прекратява и дейността си. Преди тази дата корпоративният щаб на AirTran Airways е в Орландо, щата Флорида (считано от 1994 г.), а преди това – в Минеаполис, щата Минесота. 

Флот

Преди да прекрати своята дейност компанията притежава флот от 140 самолета – 88 броя Boeing 717-200 и 52 броя Boeing 737-700. През годините са ползвани и модели Airbus A320-200, Boeing 737-200, McDonnell Douglas DC-9-32, CRJ-200, Boeing 737-700, Boeing 717-200. 

Базово летище на авиокомпанията

Хартфсфийлд Джаксън е международно летище, намиращо се на 11 км южно от централния бизнес район на Атланта, американския щат Джорджия. От 1998 г. е най-натовареното в света по брой кацания на самолети, а в годините между 2005 и 2013 – най-натоварено и по брой излитания. През 2012 г. е най-натовареното в света с общ брой превозени пасажери – над 95 милиона, което се равнява на около 260 хиляди души на ден. Реализира превоз на пътници и товар до Северна Америка, Южна Америка, Централна Америка, Европа, Азия и Африка. Като международен портал към САЩ, авиобазата се нарежда на 6-та позиция.