Меню

Iberia

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с Iberia от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

✔️ Докъде лети авиокомпания Iberia?

Авиокомпания Iberia лети до много популярни дестинации. За да провериш актуалното разписание, използвай търсачката на eSky.    

✔️ Кога мога да намеря най-евтините билети с авиокомпания Iberia?

За авиокомпания Iberia е най-добре да закупиш билетите си, колкото се може по-рано преди датата на пътуване.

✔️ Кои авиокомпании оперират по подобни маршрути?

До градовете, до които лети авиокомпания Iberia, има и други авиокомпании, които оперират полети. За да видиш пълния списък, използвай търсачката на eSky.  

✔️ Мога ли да резервирам хотел заедно с полет на авиокомпания Iberia?

Използвайки търсачката на eSky, можеш да резервираш и хотелско настаняване заедно с желания от теб полет, като използваш услугата Полет+Хотел. Благодарение на това, пътуването ти не само ще бъде по-удобно, но и ще спестиш пари благодарение на пакетните отстъпки.

Вижте повече за Iberia

Iberia

Iberia е най-голямата авиокомпания на територията на Испания и една от основните свръзки по въздушното направление Южна Америка–Европа. Наред с Iberia Regional, тя е част от Iberia Group, извършваща превоз на пътници и товарни стоки, също и дейности, свързани с техническото обслужване на летища, IT системи, кетъринг обслужване и др. През 2010 г. British Airways и Iberia осъществяват сливане, като по този начин новата компания International Airlines Group (IAG) се нарежда на трето място в света на авиокомпаниите по приходи. Въпреки обединяването на двата авиопревозвача, днес те продължават да извършват своята дейност под собственото си брандово име.

Iberia притежава 45,85% дял в нискотарифната авиокомпания Vueling. Сътрудничи си с American Airlines, Qantas, Avianca, British Airways, TACA. През 1999 г. се присъединява към авиационния съюз Oneworld. След членството си в алианса и започнатото съдействие между нея и редица авиолинии, са възможни и следните въздушни курсове: от Амстердам и Лондон до Хонг Конг (Cathay Pacific), от Амстердам до Токио (Japan Airlines), от Мадрид до Аман (Royal Jordanian), между Латинска Америка и Европа (LAN Airlines). Iberia e единствената европейска авиокомпания, която обслужва въздушни маршрути до Гватемала, Сан Салвадор и Монтевидео. 

Багаж

Допустимите размери на ръчния багаж са 56х25х45 см. За икономична класа максималното позволеното тегло е 8 кг, за бизнес класа – 8 кг, а за бизнес плюс – 2х8 кг. В добавка пътникът може да прибави дамска чанта/лаптоп.

 

Теглото на регистрирания багаж не трябва да превишава 23 кг, с максимален сбор от размерите – 158 см. За икономична класа е позволен 1 брой, за бизнес класа – 2 броя, а за бизнес плюс – 3 броя чекиран багаж.

 

Забележка: Възможно е авиокомпанията да промени своите правила за пренос на багаж, така че винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия полет. Позволеното количество багаж към Вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация.

Пътнически класи

Националният превозвач предлага три класи: икономична, бизнес и бизнес плюс. Възможни дестинации за пътници, летящи в бизнес класа, са Испания и вътрешните полети в цяла Европа, а бизнес плюс се предлага единствено при полети на дълги разстояния, до двете Америки и Южна Африка. Ако сте член на Business Club, имате право на полети до Египет, Гвинея, Израел, Нигерия и Русия. Gate Gourmet осигурява кетъринг на борда, а клиентите на компанията, пътуващи в икономична класа в Западна Европа, имат опция за закупуването на храна и напитки на борда посредством програмата Tu Menu. Iberia предлага също така и специални пакетни тарифи при закупувне на самолетен билет и резервация в редица хотели. А сътрудничеството си с Avis за наем на коли на преференциални цени е възможно при членство в Iberia Plus. Компанията предлага същи и туристически застраховки и обиколки.

Онлайн регистрация

Можете да направите своята онлайн регистрация за полет на Iberia в деня преди излитане до 1 час преди разписанието му (час и половина за полети от/до Лагос и Сан Хосе, и 3 часа от/до Каракас). Регистрирайки се онлайн, можете да изберете и своето място в самолета. 

Флот

Флотът на Iberia се състои изцяло от самолети Airbus. Броят им към 2018 г. е 85, среди които модели А319-100, А320-200, Airbus A320neo, А321-200, A321neo, А330-200, А330-300, А340-600 и А350-900. Авиокомпанията е поръчала още 40 самолета, от които 14 броя А320neo, 4 броя А321neo и 15 боря А350-900.

Летище Барахас, Мадрид

Мадрид-Барахас е основното летище, обслужващо испанската столица и е най-натовареното в страната, и единадесетото в света. Разположено на 9 километра от финансовия център на града и на 13 километра североизточно от историческия център.
Летището има 4 терминала. Терминали 1, 2 и обслужват полети на компаниите от SkyTeam и Star Alliance, както и на SpanAir и  Air Europa. Терминал 4 приютява всички полети на Iberia и членовете на Oneworld. Летището разполага с 4 писти, които позволяват 120 излитания или кацания на час (по едно на всеки 30 секунди).

Храна на борда

На дългите полети в икономична класа се сервира практична и здравословна храна, приготвена със сезонни продукти. Пътниците винаги могат да избират между две възможности. 

Укрепителна закуска, обилен обяд, аперитив, следобеден чай или вкусна вечеря, в зависимост от часа на полета, доставя удоволствие на пътниците в бизнес класа. 

Новите менюта в Бизнес плюс са създадени от четирима международно признати испански майстор-готвачи и се предлагат в компанията на едни от най-изисканите вина, произведени в Испания. 

Допълнителни услуги

На борда на Iberia се предлага Wi-Fi интернет, като тарифите са между 5 и 40 долара, в зависимост от скоростта и устройството, чрез което ще се ползва. 

Срещу допълнително заплащане можете да използвате и мобилния си телефон за провеждане на разговори и изпращане на текстови съобщения.