Меню

Arkia

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с Arkia от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

✔️ Докъде лети авиокомпания Arkia?

Авиокомпания Arkia лети до много популярни дестинации. За да провериш актуалното разписание, използвай търсачката на eSky.    

✔️ Кога мога да намеря най-евтините билети с авиокомпания Arkia?

За авиокомпания Arkia е най-добре да закупиш билетите си, колкото се може по-рано преди датата на пътуване.

✔️ Кои авиокомпании оперират по подобни маршрути?

До градовете, до които лети авиокомпания Arkia, има и други авиокомпании, които оперират полети. За да видиш пълния списък, използвай търсачката на eSky.  

✔️ Мога ли да резервирам хотел заедно с полет на авиокомпания Arkia?

Използвайки търсачката на eSky, можеш да резервираш и хотелско настаняване заедно с желания от теб полет, като използваш услугата Полет+Хотел. Благодарение на това, пътуването ти не само ще бъде по-удобно, но и ще спестиш пари благодарение на пакетните отстъпки.

Вижте повече за Arkia

Arkia

Arkia Israeli Airlines, често наричана Arkia, е израелска авиокомпания. Централният ѝ офис се намира на летище Sde Dov в Тел Авив. Тя е втора по големина в страната. Оперира вътрешни и международни полети, както и чартъри до дестинации в Западна Европа, минаващи през Средиземно море. Двата основни хъба са авиобазите Eilat Airport и Ovda International Airport.

Компанията е създадена през 1949 г. с името Israel Inland Airlines. В момента е 75 % притежание на Jordache Enterprises. Към 2015 г. свързва 25 дестинации в 16 различни държави – 22 международни и 3 вътрешни. Има споразумение за съвместно сътрудничество с превозвача Brussels Airlines.

Багаж

Ръчен багаж: позволен е 1 брой ръчен багаж с тегло до 7 кг и размери до 20х40х55см.

Регистриран багаж: максималното тегло на регистрирания багаж е 20 кг. Багажът над това тегло се заплаща.  

Забележка: Авиокомпаниите често променят своите правила за пренос на багаж, така че винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия полет. Позволеното количество багаж към Вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация.

Класи на пътуване

Компанията предлага икономична, бизнес и първа класа. Пътниците от бизнес и първа класа имат много и различни привилегии – една от тях е да бъдат обслужени по-бързо на самото летище. Те се радват и на по-голямо количество безплатен регистриран багаж, на по-изискана кухня и на по-удобни седалки и монитори. 

Онлайн регистрация

Онлайн регистрацията стартира 24 часа преди полета и приключва 4 часа преди него. Тази услуга е налична единствено за международните полети, заминаващи от летище Бен Гурион в Тел Авив. 

Флот

Към 2016 г. компанията притежава 9 самолета, като са поръчани още 9. Наличните са ATR 72-500 (4 броя), Boeing 757-300 (2 броя), Embraer 190LR (1 брой), Embraer 195LR (1 брой) и се очакват още Airbus A321neo (4 броя), Boeing 787-9 (4 броя), Embraer 195LR (1 брой). 

Базово летище на авиокомпанията

Sde Dov Airport, познато и като Dov Hoz Airport, е летище в Тел Авив. Основно е насочено към обслужване на полети до Ейлат, Северен Израел (Хайфа и Галилея) и Голан Хайтс. То е най-голямото в Тел Авив и второ по големина в цялата област, нареждайки се веднага след Бен Гурион в покрайнините на Лод. Авиобазата е кръстена на Дов Хоз – един от пионерите на еврейската авиация. Фокус център е за авиокомпаниите Arkia Israel Airlines и Israir Airlines.

Храна на борда

Всичката храна на борда е съобразена и отговаря на изискванията на еврейския закон. Ако имате специални предпочитания, трябва да ги заявите предварително (до 48 часа преди полета). 

Допълнителни услуги

Всички пътници имат възможността да прочетат любопитното списание Kav Rakia, което е богато на теми като ваканции, култура, отдих и почивка. Също така компанията предлага и множество забавления по време на полета – музика, видео, филми, игри. Те се предлагат на всички полети с продължителност над 2 часа и половина.