Меню

Azerbaijan Airlines

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с Azerbaijan Airlines от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

✔️ Докъде лети авиокомпания Azerbaijan Airlines?

Авиокомпания Azerbaijan Airlines лети до много популярни дестинации. За да провериш актуалното разписание, използвай търсачката на eSky.    

✔️ Кога мога да намеря най-евтините билети с авиокомпания Azerbaijan Airlines?

За авиокомпания Azerbaijan Airlines е най-добре да закупиш билетите си, колкото се може по-рано преди датата на пътуване.

✔️ Кои авиокомпании оперират по подобни маршрути?

До градовете, до които лети авиокомпания Azerbaijan Airlines, има и други авиокомпании, които оперират полети. За да видиш пълния списък, използвай търсачката на eSky.  

✔️ Мога ли да резервирам хотел заедно с полет на авиокомпания Azerbaijan Airlines?

Използвайки търсачката на eSky, можеш да резервираш и хотелско настаняване заедно с желания от теб полет, като използваш услугата Полет+Хотел. Благодарение на това, пътуването ти не само ще бъде по-удобно, но и ще спестиш пари благодарение на пакетните отстъпки.

Вижте повече за Azerbaijan Airlines

Azerbaijan Airlines

Azerbaijan Airlines, известен като AZAL, е националният превозвач на Азербайджан, както и най-голяма авиокомпания в страната. Базата ѝ се намира в Баку, в непосредствена близост до международното летище Хейдар Алиев. Посредством флот от 32 самолета осъществява полети до 57 дестинации в Азия, ОНД, Европа и САЩ. Член е на Международната асоциация за въздушен транспорт. Стартира своята дейност на 7 април 1992 г. Програмата за лоялни клиенти се нарича AZAL Miles

Багаж

Ръчен багаж: 1 брой с тегло до 8 кг в икономична класа и 2 броя с тегло до 16 кг в бизнес класа. В допълнение можете да пренасяте също така и чанта/камера/лаптоп и др.

Регистриран багаж: 1 брой с тегло до 23 кг в икономична класа, 2 броя с тегло до 32 кг всеки в бизнес класа и 3 броя с тегло до 32 кг всеки в първа класа.

Забележка: Възможно е авиокомпанията да промени своите правила за пренос на багаж, така че винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия полет. Позволеното количество багаж към Вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация.

Класи

Компанията предлага икономична, бизнес и първа класа. Бизнес класа, в сравнение с икономична, е доста по-просторна по отношение на мястото за краката и седалките. Тя включва също и приоритетен чек-ин, достъп до VIP салоните на летищата, туристически комплект, пътническа възглавница при полети над 7 часа, играчки за всички малчугани между 2 и 10 години и др. Първа класа е най-луксозна, най-просторна, предлага пълен комплект от услуги и придобивки.

Флот

Към 2016 г. компанията притежава флот от 25 самолета, като още 2 са поръчани. Наличните са модели Airbus A319-100 (2 броя), Airbus A320-214 (6 броя), Airbus A340-542 (2 броя), Boeing 757-200 (4 броя), Boeing 767-300ER (3 броя), Boeing 787-8 (2 броя), Embraer 170 (1 брой), Embraer 190 (4 броя). Очакват се още 2 броя Embraer 190. В допълнение, авиокомпанията планира да работи и с хеликоптери, разширявайки предлаганите услуги с VIP транспорт, EMS и SAR и др. За целта са поръчани 8 броя AgustaWestland AW139 и 2 броя AgustaWestland AW189. 

Базово летище на авиокомпанията

Хейдар Алиев е международно летище, разположено на 20 км североизточно от азербайджанската столицата Баку. Хъб е за Azerbaijan Airlines – национален превозвач на страната и на Кавказ. Носи името на бивш президент на Азербайджан. Притежава 2 терминала (северен и южен), както и един допълнителен карго терминал. В близост са разположени паркинг за тежкотоварни камиони и хотел. Централата на компанията Silk Way Airlines също се разполага на територията на тази авиобаза. 

Допълнителни услуги

Екраните в икономична класа са 10,6-инчови и предлагат голямо разнообразие от филми, сериали, предавания, телевизионни шоу програми, музика и др. Мониторите в бизнес класа са 17, 15,4 или 10,6-инчови, в зависимост от модела самолет. На борда се сервират различни храни и напитки, в зависимост от продължителността на полета, класата и дестинацията.