Меню

Jetstar Airways

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с Jetstar Airways от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

✔️ Докъде лети авиокомпания Jetstar Airways?

Авиокомпания Jetstar Airways лети до много популярни дестинации. За да провериш актуалното разписание, използвай търсачката на eSky.    

✔️ Кога мога да намеря най-евтините билети с авиокомпания Jetstar Airways?

За авиокомпания Jetstar Airways е най-добре да закупиш билетите си, колкото се може по-рано преди датата на пътуване.

✔️ Кои авиокомпании оперират по подобни маршрути?

До градовете, до които лети авиокомпания Jetstar Airways, има и други авиокомпании, които оперират полети. За да видиш пълния списък, използвай търсачката на eSky.  

✔️ Мога ли да резервирам хотел заедно с полет на авиокомпания Jetstar Airways?

Използвайки търсачката на eSky, можеш да резервираш и хотелско настаняване заедно с желания от теб полет, като използваш услугата Полет+Хотел. Благодарение на това, пътуването ти не само ще бъде по-удобно, но и ще спестиш пари благодарение на пакетните отстъпки.

Вижте повече за Jetstar Airways

Jetstar Airways

Jetstar Airways Pty Ltd е търговската марка на австралийската нискотарифна авиокомпания Jetstar със седалище в Мелбърн, Австралия. Изцяло е собственост на Qantas, която през 2003 г., в отговор на сериозната заплаха от конкурентната нискотарифна Virgin Blue, създава Jetstar, днес изпълняващ 8,5% от всички полети от и до Австралия. Понастоящем Qantas притежава дялове и в други дъщерни дружества като Jetstar Asia Airways, Jetstar Pacific Airlines, Jetstar Japan и Jetstar Hong Kong.
 


Компанията е основен спонсор на националния отбор по ръгби Gold Coast Titans. През 2008 г. е официален превозвач на австралийския национален ръгби тийм. Дори един от самолетите Airbur A320 бе специално украсен с рекламни стикери на отбора. Друг интересен факт е, че Nine Network стартират поредица от епизоди Going Places. Осем серии излъчват ежедневието на предварително селектирани членове на екипажа на Jetstar. Шоуто проследява различни драматични случки около чек-ин гишетата, по време на полетите, както и всички новобранци, избрани за полетите на дълги разстояния.

Багаж

Ръчният багаж на Jetstar Airways не трябва да надвишава размери от 56x36x23 см. Можете да превозвате 1 брой с тегло до 7 кг в икономична класа или 2 броя до 7 кг всеки в бизнес класа. 

 

Пътниците в икономична класа нямат право на безплатен регистриран багаж. Можете да закупите 15, 20, 25, 30, 35 или 40 кг, в зависимост от това дали искате пакет Plus или Max. Пасажерите на Business и Business Max имат право на безплатен багаж до 30 кг, както и на още 10 кг срещу допълнително заплащане. 

 

Възможно е авиокомпанията да промени своите правила за пренос на багаж или да прилага различни изисквания по различни маршрути. По тази причина, винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия полет. Позволеното количество багаж към Вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация.

Пътнически класи

Налични са икономична и бизнес класа. Икономична класа предлага тарифи Plus и Max, като срещу допълнително заплащане имате допълнителни придобивки за повече комфорт по време на полет. С тарифа Plus имате право на безплатен регистриран багаж, промени по билета без допълнителни такси, избор на място в самолета и точки към програмата за лоялни клиенти Qantas Frequent Flyer. С тарифа Max можете да сменяте и дестинацията, като покриете разликата в цените. При нея можете да възстановявате суми, ако се откажете от полета, пътувате на седалки с разтягащ се механизъм, имате право на регистриран багаж и точки от програмата за лоялни клиенти.

 

Бизнес класата включва допълнително регистриран багаж до 30 кг, както и правото да закупите още 10 кг. Удобства като възглавница, одеяло, маска за очи, паста и четка за зъби, чорапи и козметика са на разположение на пътниците. Седалките са с размери 86 см и има достатъчно място да поспите спокойно и удобно. Преди полет пасажерите от бизнес класа могат да ползват и салона за отдих.

Онлайн регистрация

Можете да извършите онлайн регистрация в интервал между 48 часа и 1 час (за Австралия, Нова Зеландия и Япония) и 2 часа (за международни полети) преди самия полет. Освен бордната си карта, с онлайн регистрацията можете да получите и място на борда по избор. Има опция да получите sms потвърждение, но само за избрани полети. Услугата онлайн регистрация не може да се ползва от персонала на компанията, както и за малки деца и хора с увреждания.

Флот

Към 2017 г. авиокомпанията оперира с флот от 70 самолета. Моделите са Airbus A320, Airbus A321, и Boeing 787-8.

Летище Мелбърн, Австралия

Базата на Jestar Airways се намира на летище Мелбърн, известно още като Tullamarine Airport. Това е основният аеропорт, обслужващ град Мелбърн, както и вторият по натовареност в Австралия. Отваря врати през 1970 г., като поема функциите на Essendon Airport. Въздушната връзка Мелбърн–Сидни е третият най-натоварен маршрут в света, както и в Азиатско-тихоокеанския регион. Има 4 терминала. През 2015 г. превозва над 32 милиона пътници

Храна на борда

За пътници в икономична класа храната и напитките се заплащат. Имате избор между топли ястия, сандвичи, разядки, вина, кафе и др. Още при самата регистрация за полет можете да закупите предварително и тези допълнителни удоволствия. Алкохолът е позволен, само когато е сервиран от екипажа. На борда на Airbus A330 и Boeing 787 можете да плащате само с кредитна карта, а на всички останали – и кеш. Бизнес класата предлага закуска и вечеря в три части, разядки, кафе, вина и др.

Допълнителни услуги

В икономична класа на полетите над 90 минути има различни опции за развлечение – филми, игри, сериали, музика, книги. Бизнес класата разполага с персонални системи за развлечение с филми, телевизионни програми, музика, забавление за деца. На разположение са и вградени слушалки за намаляване шума. До определени международни дестинации в Азия имате възможност и да пазарувате от безмитния магазин на борда, както и предварително да заявите вашия избор.