Меню

Air Serbia

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с Air Serbia от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

✔️ Докъде лети авиокомпания Air Serbia?

Авиокомпания Air Serbia лети до много популярни дестинации. За да провериш актуалното разписание, използвай търсачката на eSky.    

✔️ Кога мога да намеря най-евтините билети с авиокомпания Air Serbia?

За авиокомпания Air Serbia е най-добре да закупиш билетите си, колкото се може по-рано преди датата на пътуване.

✔️ Кои авиокомпании оперират по подобни маршрути?

До градовете, до които лети авиокомпания Air Serbia, има и други авиокомпании, които оперират полети. За да видиш пълния списък, използвай търсачката на eSky.  

✔️ Мога ли да резервирам хотел заедно с полет на авиокомпания Air Serbia?

Използвайки търсачката на eSky, можеш да резервираш и хотелско настаняване заедно с желания от теб полет, като използваш услугата Полет+Хотел. Благодарение на това, пътуването ти не само ще бъде по-удобно, но и ще спестиш пари благодарение на пакетните отстъпки.

Вижте повече за Air Serbia

Air Serbia

Air Serbia е националният превозвач и най-голяма авиокомпания на Сърбия. Позната е и под предишното си име Jat Airways, а от октомври 2013 г. започва да оперира като Air Serbia. Главен хъб на авиокомпанията е белградското летище Никола Тесла

 

На 1 август 2013 г. Jat Airways и Etihad Airways сключват договор за стратегическо партньорство. По силата му, Etihad придобива 49% от собствеността на Jat Airways и право на управление за срок от 5 години. Правителството на Сърбия запазва 51% и 5 от общо 9 членния борд на директорите. Авиокомпанията се реорганизира, преименува и на 26 октомври осъществява първия си полет от Белград до Абу Даби

 

По-късно, през декември, Air Serbia стартира полети до Баня Лука, Прага, Любляна и Букурещ; Будапеща, София и Варна през април 2014 г.; Варшава и Бейрут през юни 2014 г. Плановете за полети до Кайро и Киев са отложени във времето. През 2016 г. авиокомпанията пусна директен полет Белград–Ню Йорк. В момента авиокомпанията достига до 41 дестинации.

 

Сръбският тенисист Новак Джокович даде името си на първия Airbus A319, ставайки част от поредицата „Живите легенди на Сърбия“, чиито имена ще се появяват върху новия парк на авиокмпанията. Професионалният баскетболен играч Владе Дивац, пък, даде името си на първия A320 на превозвача.  

Багаж

На борда на Air Serbia можете да превозвате 1 брой ръчен багаж до 8 кг в икономична класа и 2 броя до 12 кг в бизнес класа. Размерите не трябва да надвишават 55х40х20 см.

 

Регистрираният багаж е включен в цената на билета както следва: 1 брой до 23 кг за икономична и 2 броя до 32 кг за бизнес класа. Сборът от размерите не трябва да надвишава 158 см

Пътнически класи

Air Serbia предлага две класи на обслужване – икономична и бизнес. На своите самолети А319 в икономична класа, авиокомпанията предлага 120 комфортни кожени седалки в конфигурация 3х3, с широчина 45 см и разстояние помежду им – 80-82 см

 

Кожените седалки в бизнес класата са широки 52 см, а разстоянието помежду им е 1 м. Всяко място е оборудвано с порт за зареждане на лаптоп и лампа за четене. На по-дългите полети всеки пътник разполага с шумоизолиращи слушалки. Бизнес пътниците се чекират на специални гишета и имат право на повече багаж. 

Онлайн регистрация

Услугата онлайн чек-ин за пътници на Air Serbia е налична от 36 часа до 1 час преди полета. Пътниците могат да се регистрират и на летището в рамките на определеното време – между 120 и 45 минути преди излитане.

Флот

Към 2018 г. превозвачът оперира флот от 21 самолета – 8 бр. Airbus A319-100, 2 бр. A320-200, 1 бр. А330-200, 3 бр. ATR 72-200 и 3 бр. 72-500, както и 4 бр. Boeing 737-300. Поръчани са и 10 самолета Airbus A320neo. 

Летище Никола Тесла, Белград

Летище Никола Тесла (Аеропорт Београд – Никола Тесла) е най-натовареното летище в Сърбия и обслужва нейната столица Белград. Известно е още с името Сурчин, както се нарича белградският район, в който е разположено, и отстои на 12 км западно от центъра на града.

 

В миналото летището е било затваряно, поради проблемите при кацане на самолетите в мъгливо време, но от 2005 г. е въведена навигационна система, която позволява безопасно приземяване и в най-гъстите мъгли. Разполага с два пътнически терминала, вторият отворен от 2006 г. Освен на националния авиопревозвач на Сърбия, летището служи за основна база и на една от най-популярните нискотарифни авиокомпании – Wizzair.

 

Първото международно летище на Белград е открито на 25-ти март 1927 г. и след петиция, подписана от хора от цяла Сърбия през 2005 г., то е кръстено на Никола Тесла – един от най-значимите изобретатели инженери в света, който е от сръбски произход.

Храна на борда

В икономична на късите полети (до 1 час) се сервира кафе и лека закуска, на полетите между 1 и 3 часа – избор от студени закуски или основно ястие и безплатна консумация от бара. В допълнение, на по-дългите полети се предлага основно ястие, закуски и топли напитки. Предлагат се и специални менюта, които трябва да бъдат поръчани минимум 24 часа преди полета. 

 

Бизнес класата на късите полети включва аперитив с печени ядки, както и избор от канапе. На средните полети имате избор от A la Carte меню в компанията на широка гама напитки. Същото меню на дългите полети е 3-степенно.

Допълнителни услуги

Пътниците в бизнес класа могат да се насладят на специалната система за забавление на борда на Air Serbia, както и на персонален iPad. Сисетмата е налична само на борда на А319. Тя включва 4 холивудски филма, 20 тв програми и сръбски предавания, над 50 аудио диска, сред които 12 сръбски изпълнители, италиански, немски, руски и френски албуми, както и 12 игри. 

 

Бордното списание ELEVATE е на разположение на пътниците на всички полети.