Меню

Cambodia Angkor Air

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с Cambodia Angkor Air от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

✔️ Докъде лети авиокомпания Cambodia Angkor Air?

Авиокомпания Cambodia Angkor Air лети до много популярни дестинации. За да провериш актуалното разписание, използвай търсачката на eSky.    

✔️ Кога мога да намеря най-евтините билети с авиокомпания Cambodia Angkor Air?

За авиокомпания Cambodia Angkor Air е най-добре да закупиш билетите си, колкото се може по-рано преди датата на пътуване.

✔️ Кои авиокомпании оперират по подобни маршрути?

До градовете, до които лети авиокомпания Cambodia Angkor Air, има и други авиокомпании, които оперират полети. За да видиш пълния списък, използвай търсачката на eSky.  

✔️ Мога ли да резервирам хотел заедно с полет на авиокомпания Cambodia Angkor Air?

Използвайки търсачката на eSky, можеш да резервираш и хотелско настаняване заедно с желания от теб полет, като използваш услугата Полет+Хотел. Благодарение на това, пътуването ти не само ще бъде по-удобно, но и ще спестиш пари благодарение на пакетните отстъпки.

Вижте повече за Cambodia Angkor Air

Cambodia Angkor Air

Cambodia Angkor Air е националният превозвач на Камбоджа със седалище в Пном Пен. Създадена е на 28 юли 2009 г. като акционерно дружество, притежание на  правителството на Камбоджа (51%) и Vietnam Airlines (49%), заменяйки Royal Air Cambodge (национална авиолиния с прекратена през 2001 г. дейност). Повечето от служителите и самолетите са предоставени от Vietnam Airlines. Началният капитал е 100 милиона долара.

 

Самолетите Airbus A321 предлагат икономична и бизнес класа, а ATR 72 – само икономична.

 

Още от самото си създаване, Cambodia Angkor Air до голяма степен се радва на монопол в страната, но в скоро време се очаква да навлязат още три частни авиолинии. Една от тях – Cambodia Bayon Airlines, получава сериозна подкрепа от Joy Air, която пък е собственост на China Eastern Airlines. Втората носи името Bassaka Air, а третата – Sky Angkor Airlines, е съвместен проект на инвеститори от Корея и Камбоджа, таргетиращ главно корейския пазар.  

Багаж

Ръчен багаж: 1 брой при икономична класа и 2 броя при бизнес класа. Един брой ръчен багаж не трябва да превишава тегло от 7 кг, както и размери от 115 см или 56х36х23 см. В допълнение можете да носите със себе си дамска чанта/чадър/палто/одеяло/материали за четене и др.

 

Регистриран багаж: максимално тегло до 20 кг.

 

Забележка: Възможно е авиокомпанията да промени своите правила за пренос на багаж или да прилага различни изисквания по различни маршрути. По тази причина, винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия полет. Позволеното количество багаж към Вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация.

Класи на пътуване

Компанията предлага икономична и бизнес класа. Можете да избирате и различни типове билети – Flex, Saver, Promotion и т.н. Всички те имат определени предимства. 

Регистрация за полет

Авиокомпанията не предлага онлайн регистрация, затова трябва да сте на летището 1 час преди вътрешен и 2 часа преди международен полет, за да се регистрирате на място. 

Флот

Към 2017 г. компанията притежава 7 самолета – 2 броя 203-местен Airbus A320-200 (за полети на къси и средни разстояния до вътрешни и международни дестинации), 2 броя 178-местни Airbus A321-200 (за полети на средни разстояния до международни дестинации) и 3 броя 67-местни ATR 72-500 (за полети на къси разстояния до вътрешни и международни дестинации).

 

Базово летище на авиокомпанията

Международно летище Пном Пен е най-голямото летище в Камбоджа, обхващащо площ от 400 хектара. Намира се на 10 километра западно от столицата Пном Пен. На 6 юли 1995 г. се подписва договор за концесия с френско-малайзийската компания Société Concessionaire d'Aéroport (SCA), която в следващите 20 години да управлява, поддържа и модернизира авиобазата. В замяна компанията получава 70% от акциите, от които 100 милиона долара ще бъдат вложени в подобрения на летищната инфраструктура – изграждане на нова писта, терминал и товарни сгради, хангари, монтаж на Cat III level Instrument Landing System (ILS) и др.

 

На летището има и представителство на Dairy Queen – един от първите международни франчайзи, въведени на пазара в Камбоджа. Също така терминалът разполага и със Starbucks Coffee – първо за страната кафене от световната верига.