Меню

Air Astana

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с Air Astana от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

✔️ Докъде лети авиокомпания Air Astana?

Авиокомпания Air Astana лети до много популярни дестинации. За да провериш актуалното разписание, използвай търсачката на eSky.    

✔️ Кога мога да намеря най-евтините билети с авиокомпания Air Astana?

За авиокомпания Air Astana е най-добре да закупиш билетите си, колкото се може по-рано преди датата на пътуване.

✔️ Кои авиокомпании оперират по подобни маршрути?

До градовете, до които лети авиокомпания Air Astana, има и други авиокомпании, които оперират полети. За да видиш пълния списък, използвай търсачката на eSky.  

✔️ Мога ли да резервирам хотел заедно с полет на авиокомпания Air Astana?

Използвайки търсачката на eSky, можеш да резервираш и хотелско настаняване заедно с желания от теб полет, като използваш услугата Полет+Хотел. Благодарение на това, пътуването ти не само ще бъде по-удобно, но и ще спестиш пари благодарение на пакетните отстъпки.

Вижте повече за Air Astana

Air Astana

Air Astana е основната авиокомпания и национален превозвач на Република Казахстан, базирана в Алмати. Извършва редовни вътрешни и международни услуги до 64 дестинации от основния си хъб - международно летище Алмати, както и от второстепенната си база международно летище Атана. Основана е през октомври 2001 г. Стартира търговски полети на 15 май 2002 г. Носи статута „Официален превозвач на Експо 2017“.

Няколко последователни пъти, през годините 2010, 2011 и 2012, Air Astana е включвана от Airline Business и Air Finance Journal в Топ 20 на най-печелившите авиокомпании. Като основни причини са предоставянето на високо качество на обслужване и оперативна надеждност. През 2012, 2013, 2014 и 2015 г. печели и наградите на Skytrax за най-добра авиокомпания на Централна Азия и Индия и най-добро обслужване за същия регион. Тя е единственият превозвач с 4 звезди, дадени от Skytrax, измежду всички авиокомпании в ОНД (CIS). През февруари 2015 г. е наградена и с отличието „Световен пазарен лидер“ на годишните награди Air Transport World във Вашингтон. Понастоящем си сътрудничи с Asiana Airlines, Austrian Airlines, Air India, Bangkok Airways, Etihad Airways, Turkish Airlines. 

Багаж

Ръчен багаж: максимално допустимите размери са 56х45х25 см. В икономична класа можете да превозвате 1 брой, а в бизнес – 2 броя ръчен багаж с тези размери.

Регистриран багаж: максимално количество при икономична класа – 20 кг, а при бизнес класа, както и при опцията economy sleeper – 30 кг.

Забележка: Възможно е авиокомпанията да промени своите правила за пренос на багаж, така че винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия полет. Позволеното количество багаж към Вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация.

Класи

Компанията предлага икономична и бизнес класа. Икономична класа в самолетите Boeing 767 и Boeing 757 предлага висок комфорт и пространство. По време на полет, всеки пътник има на разположение възглавница, а при поискване – и одеяло. По определени маршрути се предоставят и туристически комплекти. Икономична класа има и допълнителна опция – при полети между Астана и Хийтроу в Лондон, Франкфурт, Париж, както и между Алмати и Хонконг, е налична опцията economy sleeper. Тя включва отделни кабинки за спане с всякакви удобства – одеяло, възглавници, матрак и др. Тук са добавени и допълнителни килограми при превоз на регистрирания багаж, приоритетен чек-ин, туристически комплект, предлаган в бизнес класата, и др. Самата бизнес класа пък е много по-луксозна, просторна и удобна.

Онлайн регистрация

Можете да се регистрирате за полет на Air Astana и онлайн, като по този начин спестите време и опашки на летището. Услугата е налична 24 часа преди полета и приключва 60 минути преди него, с изключение на Душанбе и Казан, когато опцията е налична до 3 часа преди полета. 

Флот

Към 2016 г. компанията притежава флот от 30 самолета, като още 14 са поръчани. Наличните са Airbus A319-100 (1 брой), Airbus A320-200 (8 броя), Airbus A321-200 (4 броя), Boeing 757–200 (5 броя), Boeing 767-300ER (3 броя), Embraer 190 (9 броя). Поръчани са модели Airbus A320neo (3 броя), Airbus A321neo (8 броя), Boeing 787-8 (3 броя). През годините на управление авиокомпанията е оперирала и моделите Airbus A319, Airbus A320, Airbus A321, Boeing 737–700, Boeing 737–800, Boeing 757–200, Boeing 767-300ER, Embraer 190, Fokker 50. 

Базово летище на авиокомпанията

Летище Алмати е най-голямото международно летище в Казахстан. Намира се на около 15 км североизточно от Алмати – най-голям град и търговски център в страната. Обслужва около половината от пътническия трафик на Казахстан, както и 68% от товарните превози. През 2012 г. оттук преминават над 4 милиона пътници. Основна база е за Air Astana, Bek Air, SCAT, Qazaq Air. Изградено е през 1935 г., като до 1990 г. е част от Гражданското въздухоплаване на страната.

Храна на борда

И в двете класи можете да се насладите на подбрани специалитети. Разбира се в бизнес класа богатството е много по-голямо (вкл. и алкохолните напитки). 

Допълнителни услуги

Икономична класа предлага индивидуални забавления за всеки пътник – видео, филми, аудио, телевизионни програми, игри, предавания и други. Персоналните 9-инчови тъч скрийн монитори и специалното приглушено осветление са идеален начин за всички пътници в икономична класа да релаксират по време на полет. Екраните при бизнес класата са 15-инчови.