Меню

Korean Air

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с Korean Air от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

✔️ Докъде лети авиокомпания Korean Air?

Авиокомпания Korean Air лети до много популярни дестинации. За да провериш актуалното разписание, използвай търсачката на eSky.    

✔️ Кога мога да намеря най-евтините билети с авиокомпания Korean Air?

За авиокомпания Korean Air е най-добре да закупиш билетите си, колкото се може по-рано преди датата на пътуване.

✔️ Кои авиокомпании оперират по подобни маршрути?

До градовете, до които лети авиокомпания Korean Air, има и други авиокомпании, които оперират полети. За да видиш пълния списък, използвай търсачката на eSky.  

✔️ Мога ли да резервирам хотел заедно с полет на авиокомпания Korean Air?

Използвайки търсачката на eSky, можеш да резервираш и хотелско настаняване заедно с желания от теб полет, като използваш услугата Полет+Хотел. Благодарение на това, пътуването ти не само ще бъде по-удобно, но и ще спестиш пари благодарение на пакетните отстъпки.

Вижте повече за Korean Air

Korean Air

Korean Air Lines (Korean Air) е най-голямата авиокомпания в Южна Корея по отношение на размера на флота си и броя международни полети. Създадена е през 1946 г. под името Korean National Airlines. Членува в SkyTeam и е втора по големи в алианса. Седалището ѝ се намира в Сеул. Лети до 127 дестинации вътрешни и международни дестинации. Класира се в Топ 20 на световните авиолинии по отношение на броя превозени пътници. Има и едно от най-важните отличия – най-висок ранг сред международните карго компании. Международният хъб на превозвача се намира на международно летище Инчон. Притежава дъщерното дружество Jin Air. Официален спонсор е на Зимните олимпийски игри през 2018 г. 

Багаж

Ръчен багаж – 2 броя до 18 кг общо за първа класа и 1 брой до 12 кг за икономична класа (можете да вземете и лична чанта – дамска/куфар/лаптоп, но отново общото тегло не трябва да е над 12 кг). Максимални размери – 115 см.

 

Регистриран багаж – безплатната квота по отношение на тегло, размер и брой се определя от пътническия маршрут, класата и дали членувате в SkyPass. Максималните размери на 1 брой регистриран багаж не трябва да надвишават сбор от 158 см, а максималното тегло варира – 23 кг, или 32 кг, в зависимост от закупения билет.

Класи на пътуване

Класите са три – икономична, престиж и първа класа. Икономичната класа предлага широки седалки с възможност за полулегнало положение. Тук можете да избирате между две тарифи – economy и new economy. Престиж класата също има подразделения – prestige suites, prestige sleeper, prestige plus, B737 prestige seat. Различните видове тарифи предлагат различна степен на удобство. Първа класа е най-луксозен вариант и се разделя на: kosmo suites 2.0, kosmo suites, kosmo sleeper, sleeper, sleeper (ottoman). Според предпочитанията на всеки пътник, удобствата са най-разнообразни. В първа и престиж класата можете спокойно да спите в хоризонтално положение, да имате уединение и допълнителни придобивки.

Онлайн регистрация

Онлайн регистрацията включва възможност за избор на седалка. За вътрешни полети крайният срок е 20 минути преди полета, а при международните – 40 минути. Заради повишената сигурност на летищата в Северна Америка, Европа, Близкия изток и Африка, процедурата е с краен срок 1 час преди полета. Самата регистрация стартира 48 часа преди излитане на самолета.

Флот

Към 2017 г. компанията управлява флот от 169 самолета, а 133 модела са допълнително поръчани и очакват да бъдат доставени. Наличните за момента са: пътнически въздухоплавателни средства Airbus A330-200, A330-300, A380-800, Boeing 737-800, 737-900, 737-900ER, 747-400, 747-8l, 777-200ER, 777-300, 777-300ER, 787-8. Карго летателни апарати Boeing 747-400ERF, 747-400F, 747-8F и 777F също са част от флота на авиокомпанията.

Летище Инчеон, Сеул

Incheon International Airport е най-голямото летище в Южна Корея и едно от най-големите и натоварени аеропорти въобще в света. През 2005 г. заема първо място като най-добър аеродрум в света според Международния летищен съвет. Skytrax го обявява за едно от най-чистите летища и най-добър транзитен пункт за международни полети. Разполага с голф игрище, спа, спални помещения, безмитен търговски център, ледена пързалка, казино, градини и Музей на корейската култура. Митническата обработка е една от най-експресните в света на авиацията. База е за компаниите Korean Air, Asiana Airlines, Jeju Air и Polar Air Cargo.

Храна на борда

И при трите класи – икономична, престиж и първа, се предлага широк избор от храна и напитки (алкохолни и безалкохолни), като качеството, разнообразието и богатството на порциите се определя от класата и дестинацията. 

Допълнителни услуги

На борда на самолета, освен да гледате филми, да слушате музика или да четете вестници и списания, можете и да пазарувате от безминтия магазин. Плащането се извършва кеш или с карта. Приемат се долари, юани и евро. Системата AVOD позволява да се насладите на множество кино продукции, сериали и късометражни филми.