Меню

KLM

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с KLM от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

✔️ Докъде лети авиокомпания KLM?

Авиокомпания KLM лети до много популярни дестинации. За да провериш актуалното разписание, използвай търсачката на eSky.    

✔️ Кога мога да намеря най-евтините билети с авиокомпания KLM?

За авиокомпания KLM е най-добре да закупиш билетите си, колкото се може по-рано преди датата на пътуване.

✔️ Кои авиокомпании оперират по подобни маршрути?

До градовете, до които лети авиокомпания KLM, има и други авиокомпании, които оперират полети. За да видиш пълния списък, използвай търсачката на eSky.  

✔️ Мога ли да резервирам хотел заедно с полет на авиокомпания KLM?

Използвайки търсачката на eSky, можеш да резервираш и хотелско настаняване заедно с желания от теб полет, като използваш услугата Полет+Хотел. Благодарение на това, пътуването ти не само ще бъде по-удобно, но и ще спестиш пари благодарение на пакетните отстъпки.

Вижте повече за KLM

KLM

KLM е националната авиокомпания на Холандия и същевременно една от най-популярните европейски авиокомпании. Седалището на компанията е разположено на летището в Амстердам. Дружеството е основано през 1919 г., което прави KLM най-старата авиокомпания в света. През 2004 г. заедно с Air France създадоха съвместното дружество Air France-KLM, но продължават да оперират под собствените си имена. Превозвачът, член на авиационния алианс SkyTeam, осъществява полети до 145 дестинации. Това е най-старата авиокомпания в света, която все още работи под първоначалното си име и има 35,488 служители през 2015 г.

Багаж

 

Ръчен багаж на KLM е включен в цената на билета. Допустимите максимални размери са 55х25х35 см и максимално тегло до 12 кг при икономичната класа. Ако изберете бизнес класа можете да вземете със себе си 2 броя багаж с максимално тегло 18 кг, като вторият брой не трябва да надвишава размери 45x20x35 см. В допълнение можете да носите дамска чанта или лаптоп.

 

Регистрираният багаж на полети в рамките на Европа не е включен в цената на билета за икономична класа. За него се заплаща такса 15 или 30 евро, в зависимост дали го правите предварително (онлайн или по телефона) или на самото летище. На междуконтиненталните полети регистрираният багаж е включен в цената на билета. Един куфар не трябва да надвишава 23 кг. В бизнес класа имате право на 2 броя багаж до 32 кг всеки.

 

Забележка: Възможно е авиокомпанията да промени своите правила за пренос на багаж, така че винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия полет. Позволеното количество багаж към Вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация.

Пътнически класи

Компанията предлага Икономична и Бизнес класи на всичките си полети. На полетите на дълги разстояния има и трета класа, наречена Economy Comfort. На кратките полети бизнес класата се нарича Europe Select, а на дълги – World Business Class.
В World Business Class пътниците разполагат с разпъващи се на 176 градуса седалки, 10.4-инчов монитор с достъп до аудио и видео библиотека, масажна функция и порт за зареждане на мобилни устройства.
В Europe Select се предлагат по-просторни седалки, храна според полета, приоритетно качване, допълнителен багаж.
В икономичен клас се предлагат безплатни напитки и закуски, а на повечето самолети има инсталирана и индивидуална система за развлечения.
Economy Comfort предлага същите удобства като икономичен клас, но с по-просторни седалки.

Онлайн регистрация

Онлайн регистрация за полетите на KLM може да бъде извършена от 30 часа до 1 час преди полета (от 24 часа за полети от и до САЩ). В някои случаи може да не се генерира бордна карта. Тогава трябва да принтирате информацията от извършената онлайн регистрация и да я предадете на летището, за да получите бордната си карта. По време на онлайн регистрация можете да изберете мястото си в самолета, както и предпочитания към храната, която ще консумирате на борда. 
След като сте се регистрирали онлайн, на летището трябва само да регистрирате багажа си на съответните гишета, които обикновено отварят 2 часа преди полета. Изключение правят следните полети: 

От и до САЩ: от 24 часа 1 час преди полета
До Мумбай: от 8 часа до час и половина преди полета 
От Етиопия, Кения и Судан: от 30 часа до час и половина преди полета
Полети, изпълнявани от Alitalia: от 24 часа преди полета
Онлайн регистрация не е позволена в следните случаи:
На летища, които не позволяват онлайн регистрация. В тези случаи можете да се регистрирате на летището с помощтта на автоматите за самостоятелна регистрация или на гише.
За пътници, които са пожелали специална помощ или такива, в чиято резервация не присъства нито едно лице, навършило 15 годишна възраст.

Флот

Към 2018 г. флотът на KLM се състои от 119 самолета на средна възраст от 9 години. Самолетите са Airbus A330-200, A330-300, A350-900, Boeing 737-700, Boeing 737-800, Boeing 737-900, Boeing 747-400, Boeing 747-400M, Boeing 777-200ER, Boeing 777-300ER, Boeing 787-9, KLM Cargo Fleet, Boeing 747-400ERF.

Летище Схипхол, Амстердам

Летище Амстердам (Schiphol) е разположено на около 15 км югозападно от град Амстердам. То е най-голямото летище в Холандия и се причислява към главните (преди всичко товарни) летища в Европа. Близо до летището се намира магистрала A4, която свързва Амстердам с Хага (Hague) и Ротердам (Rotterdam). Летище Амстердам Schiphol (AMS) се нарежда на четвърто място по големина след лондонското Heathrow (LHR), парижкото Charles de Gaulle (CDG), и франкфуртското (FRA). Летище Schiphol разполага само с един терминал и е разделено на зала за пристигащи и зала за заминаващи пътници. В терминала се намира хотел Mercure Schiphol. От летището до близко разположените хотели се движат безплатни автобуси.

Схипхол е 3-то в Европа и 14-то в света летище по превозване на товари. Също така е 3-то в Европа и 5-то в света по показател международен пътнически превоз.

Храна на борда

Economy Class Europe – предлага се снак или пресни сандвичи, в зависимост от часа и продължителността на полета. Можете да избирате и между различни топли и студени, алкохолни и безалкохолни напитки. 
Economy International – можете да поръчате специална храна, според Вашите диетични, религиозни или медицински предпочитания. На повечето полети, излитащи от Амстердам, можете да поръчате и от а-ла-карт меню преди заминаването.    
Europe Business Class – в зависимост от часа и продължителността на полета, предлаганата храна варира от луксозна закуска до тристепенно меню, включващи топло ястие, сандвич, салата или плато тапас, както и различни закуски.  
World Business Class – предлага тристепенно меню, приготвено от холандски топ-готвачи. Всички ястия се сервират в сервизи Марсел Вандерс, придружени с чаша изискано вино или друга напитка по Ваш избор. 

Допълнителни услуги

Полетът минава неусетно, докато гледате филм (повече от 80 филма, включително нови и класически) и се забавлявате с други аудио и видео развлечения. До края на 2015 всички самолети Boeing 777-200 ще бъдат с напълно обновен интериор. Новите седалки ще предлагат изцяло нови системи за забавление с меню на 12 езика. Те ще включват повече мултимедия, по-голям 9-инчов екран, интерактивна 3D карта и приложение „seat chat”, позволяващо комуникация с другите пътници в самолета. Персоналният 16-инчов тъч-скрийн екран, пък, допълва лукса на пътуването в World Business Class. Телевизионните програми включват комедия, драма, човекът и Земята, пътуване, концерти, спорт, новини и лайф стайл. 
На борда могат да се използват различни електронни устройства. Най-старото списание, предлагано на борда на самолет, Holland Herald, също е на разположение на пътниците. Безплатни местни вестници са на разположение на всички полети от и до Китай, Япония и Южна Корея. Също така се предлагат и филми с дублаж или субтитри. 
Засега Wi-Fi се предлага само на борда на Boeing 777-300.