Меню

AirConnect

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с AirConnect от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

✔️ Докъде лети авиокомпания AirConnect?

Авиокомпания AirConnect лети до много популярни дестинации. За да провериш актуалното разписание, използвай търсачката на eSky.    

✔️ Кога мога да намеря най-евтините билети с авиокомпания AirConnect?

За авиокомпания AirConnect е най-добре да закупиш билетите си, колкото се може по-рано преди датата на пътуване.

✔️ Кои авиокомпании оперират по подобни маршрути?

До градовете, до които лети авиокомпания AirConnect, има и други авиокомпании, които оперират полети. За да видиш пълния списък, използвай търсачката на eSky.  

✔️ Мога ли да резервирам хотел заедно с полет на авиокомпания AirConnect?

Използвайки търсачката на eSky, можеш да резервираш и хотелско настаняване заедно с желания от теб полет, като използваш услугата Полет+Хотел. Благодарение на това, пътуването ти не само ще бъде по-удобно, но и ще спестиш пари благодарение на пакетните отстъпки.

Вижте повече за AirConnect

AirConnect

Peninsula Airways, оперираща като PenAir, е американска авиокомпания със седалище в Анкоридж, Аляска. Тя е втора по големина в страната по отношение на редовните пътнически превози между отделните общности. Реализира и превоз на товар и чартъри.

 

Основната база е международно летище Ted Stevens Anchorage, както и един допълнителен хъб – Boston Logan в Масачузец. В момента авиокомпанията има споразумение с Alaska Airlines за съвместно сътрудничество на полети във вътрешността на щата, както и по цялата маршрутна мрежа на Alaska Airlines до още 48 американски щата.

 

През 2013 г. получава годишна федерална субсидия на стойност почти 6,4 милиона долара във връзка с Essential Air Services.

 

Превозвачът води своето начало от 1955 г., когато 19-годишният Орин Сейбърт, живеещ в Пайлът Пойнт, Аляска, започва авиопревози, ползвайки двуместен самолет Taylorcraft.

 

Официално авиокомпанията е учредена на 1 март 1965 г. с името Peninsula Airways. През 1967 г. става изцяло подизпълнител на Reeve Aleutian Airways. През 1969 г. придобива всички активи на Tibbetts-Herre Airmotive, а през 1985 г. и тези на Air Transport Service, Inc. 

Багаж

Ръчен багаж: 1 брой с максимално тегло до 11 кг. Mожете да носите и дамска чанта/куфарче/детско столче и др.

 

Регистриран багаж: максимално тегло до 23 кг и размери до 158 см.

 

Забележка: Възможно е авиокомпанията да промени своите правила за пренос на багаж, така че винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия полет. Позволеното количество багаж към Вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация.

Регистрация за полет

Авиокомпанията не предлага възможност за онлайн регистрация, затова трябва да се регистрирате на самото летище между 30 и 90 минути преди полета, в зависимост от дестинацията и това дали пътувате с регистриран багаж. 

Флот

Към 2017 г. компанията притежава 14 самолета 30-местни Saab 340B, както и по 2 броя от моделите Saab 340A (за карго полети) и 14-местните Saab 2000. Направена е поръчка за още 1 брой Saab 2000. 

Базово летище на авиокомпанията

Ted Stevens Anchorage International Airport е главно летище в американския щат Аляска. Намира се на 8 км югозападно от центъра на Анкоридж.

 

Построено е през 1951 г., като при основаването си получава името Anchorage International Airport. Едва през 2000 г. сменя наименованието си на сегашното – Тед Стивънс, американски сенатор в годините между 1968 и 2009-та.

 

По отношение на трафика се нарежда на 4-то място в света, веднага след авиобазите в Мемфис, Токио и Хонконг. Обслужва всички големи американски и канадски градове, както и много такива отвъд Тихия океан. Много карго компании ползват аеропорта за свой главен център (напр. UPS и FedEx). Съоръженията му позволяват да обработва по около 13 400 пакети и пратки на час. Персоналът на летището е над 1200 души.