Меню

Luxair

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с Luxair от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

✔️ Докъде лети авиокомпания Luxair?

Авиокомпания Luxair лети до много популярни дестинации. За да провериш актуалното разписание, използвай търсачката на eSky.    

✔️ Кога мога да намеря най-евтините билети с авиокомпания Luxair?

За авиокомпания Luxair е най-добре да закупиш билетите си, колкото се може по-рано преди датата на пътуване.

✔️ Кои авиокомпании оперират по подобни маршрути?

До градовете, до които лети авиокомпания Luxair, има и други авиокомпании, които оперират полети. За да видиш пълния списък, използвай търсачката на eSky.  

✔️ Мога ли да резервирам хотел заедно с полет на авиокомпания Luxair?

Използвайки търсачката на eSky, можеш да резервираш и хотелско настаняване заедно с желания от теб полет, като използваш услугата Полет+Хотел. Благодарение на това, пътуването ти не само ще бъде по-удобно, но и ще спестиш пари благодарение на пакетните отстъпки.

Вижте повече за Luxair

Luxair

Luxair е националният превозвач на Люксембург със седалище Luxembourg Findel Airport в Сандвайлер (Sandweiler). Оперира редовни, чартърни и сезонни полети до Европа, Северна Африка, Средиземноморието и Близкия Изток (общо 64 дестинации). Отваря врати през 1961 г. През 2011 г. превозва 1 302 771 пътници, а през 2009 г. е отличена като най-точния превозвач с минимален брой закъснения на самолетите в London City Airport. Програмата за лоялни клиенти е Miles & More. 

Багаж

Ръчен багаж: 1 брой до 7 кг (икономична класа) или 2 броя до 7 кг всеки, общо 14 кг (бизнес класа).

 

Регистриран багаж: максимално тегло 20 кг (икономична класа) или 30 кг (бизнес класа). Членове на Miles&More имат възможност за още 20 кг допълнение към официално позволените.

Онлайн регистрация

Услугата стартира 24 часа преди полета и приключва 1 час преди полетното разписание. Налична е за всички полети с изключение на тези от Лисабон, Порто и Париж.

Флот

Към 2017 г. авиокомпанията притежава флот от 18 самолета – Boeing 737-700 (2 броя), Boeing 737-800 (4 броя), Bombardier Dash 8 Q400 (10 броя), Embraer ERJ 145 (1 брой). Поръчка е направена за още 1 брой Bombardier Dash 8 Q400, който трябва да бъде доставен през 2018 г.

Базово летище на авиокомпанията

Luxembourg Findel Airport е основното летище в Люксембург и единствено с международен статут в страната. Намира се на 6 км от град Люксембург. През 2015 г. оттук преминават близо 2,7 милиона пътници. През 2010 г. е на 28-ма позиция сред европейските летища по натовареност. Седалище е освен на Luxair, така и на карго компанията Cargolux

Храна на борда

Храната, която се предлага на борда на самолетите, е с местни продукти и с високо качество. Разнообразието в бизнес класа е по-голямо от това в икономична. Компанията се е погрижила да снабди всички пътници с вкусни закуски, основни ястия и десерти, както и освежаващи напитки.