Меню

LOT

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с LOT от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

✔️ Докъде лети авиокомпания LOT?

Авиокомпания LOT лети до много популярни дестинации. За да провериш актуалното разписание, използвай търсачката на eSky.    

✔️ Кога мога да намеря най-евтините билети с авиокомпания LOT?

За авиокомпания LOT е най-добре да закупиш билетите си, колкото се може по-рано преди датата на пътуване.

✔️ Кои авиокомпании оперират по подобни маршрути?

До градовете, до които лети авиокомпания LOT, има и други авиокомпании, които оперират полети. За да видиш пълния списък, използвай търсачката на eSky.  

✔️ Мога ли да резервирам хотел заедно с полет на авиокомпания LOT?

Използвайки търсачката на eSky, можеш да резервираш и хотелско настаняване заедно с желания от теб полет, като използваш услугата Полет+Хотел. Благодарение на това, пътуването ти не само ще бъде по-удобно, но и ще спестиш пари благодарение на пакетните отстъпки.

Вижте повече за LOT

LOT

Полската национална авиокомпания е един от най-старите превозвачи в света и основен полски оператор, активен в областта на въздухоплаването от 1929 г. Първият международен полет е по маршрут Варшава–Букурещ на 1 април 1930 г. LOT продава самолетни билети за 120 дестинации в Европа, Средния Изток, Северна Америка и Азия, а също и вътрешни полети между Варшава и регионални полски летища. Полският превозвач е член на един от трите най-големи съюза на авиокомпании в света – Star Alliance

LOT също е спечелила многобройни награди, включително "Най-добра авиокомпания в Източна Европа" през 2008, 2009, 2010, 2012, 2014, 2017, 2018, 2019 г.  според списанието American Global Traveler и е определяна като една от най-сигурните авиокомпании в света.

Багаж

На борда на LOT можете да превозвате 1 брой ръчен багаж с тегло до 8 кг в икономична класа, 2 броя до 9 кг в бизнес класа и 2 броя с общо тегло 12 кг за Premium Club. Размерите на ръчния багаж не трябва да надвишават 55x40x23 см. В допълнение към ръчния багаж имате право на дамска чанта, раница или чанта за лаптоп с размери 40 х 35 х 12 см. 

 

Регистрираният багаж е включен в цената на билета, както следва: 1 брой до 23 кг за икономична класа, 2 броя до 23 кг за Premium Club, а за бизнес класа – 2 броя до 32 кг за полети в рамките на Европа и 3 броя до 32 кг за междуконтинентални полети. Тарифата Economy Simple не включва регистриран багаж в цената. 

 

Забележка: Възможно е авиокомпанията да промени своите правила за пренос на багаж, така че винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за вашия полет. Позволеното количество багаж към вашия билет можете да видите още по време на резервацията или в имейла, който ще получите от нас след резервация. 

Пътнически класи

В зависимост от дължината на маршрута LOT има две системи при класите на обслужване. Те се различават по отношение на достъпа до услуги, предлагани по време на резервацията, както и по време на полета.

 

LOT Economy Simple е оферта за хората, които пътуват по кратки маршрути и обмислят цената. Тази оферта включва напитки и възможността за избор при регистрация, храненията, а регистрирания багаж и мястото се заплащат допълнително.

 

LOT Economy Class е подобна оферта, но в допълнение има и регистриран багаж, който е включен в цената. Има възможност и за ползване на отстъпка за дете.

 

LOT Economy Plus е за взискателни клиенти. За тях има специален кол център телефон, приоритетна регистрация, качване и багаж, а в допълнение вестници, седалки в предната част на самолета и платен достъп до бизнес салона.

 

LOT Business Class е най-удобния начин за пътуване на къси маршрути. Цената на билета включва всички услуги, достъпни в по-евтините класи плюс специална регистрация, както и отделна опашка при проверка на сигурността, които позволяват на пътниците бързо и лесно да преминат през всички процедури на летища.

 

LOT Economy Class (при по-дълги разстояния) позволява на пътниците да пътуват икономично. Цената на билета включва одеяло и възглавница, както и система за забавления на борда, храна, напитки, специален кол център, регистриран багажа, онлайн регистрация и на летището.

 

LOT Premium Class позволява приоритетна регистрация, качване на борда, достъп до вестници и възможност за избор на място.
Достъп до бизнес салона се таксува допълнително.

 

LOT Business Class предлага най-удобния начин за пътуване на дълги разстояния. Всички услуги са включени в цената на билета, дори достъп до бизнес салона.

Онлайн регистрация

Онлайн регистрацията е на разположение 36 часа преди полета и изтича 2 часа преди заминаването. Бордната карта може да бъде разпечатана или да бъде изпратена чрез SMS с линк към уеб сайта, където се пазят всички бордни карти.

 

Чекиране по телефона също е възможно 36 часа преди полет, но бордната карта трябва да се даде до 30 минути преди излитането. Регистрацията на летището приключва около 30 минути преди полета, в зависимост от маршрута.


Могат да се използват и машините на летището, като се въведат въведени имената и резервационния код, след което бордната карта ще бъде отпечатана.

Флот

Към 2018 г. LOT оперира 71 самолета: Boeing 737-400, Boeing 737-500, Boeing 737-800, Boeing 737 MAX 8, Boeing 787-8, Boeing 787-9, Bombardier CRJ900, Embraer 170, Embraer 175, Embraer 195. Направена е поръчка за общо 18 нови самолета от моделите Boeing 737 MAX 8, Boeing 787-9 и Embraer 190.

Летище Фредерик Шопен, Варшава

Летище Шопен е най-натоварената аерогара в Полша и обслужва нейната столица Варшава. Разположено е на 10 км югозападно от центъра на града, в окръг Влохи. През 2015 г. там са обслужени около 11.2 млн. пътници. Открито е през 1934 г., а през 2001 г. е кръстено на известния композитор, роден във Варшава, Фредерик Шопен.

 

Летището на Варшава разполага с един терминал в две сгради, които до 2010 г. са били Терминал 1 и Терминал 2, но сега се наричат с общото название Терминал А и са обособени като южна и северна сграда. 

 

Аеропортът е седалище на авиокомпаниите LOT Polish Airlines, OLT Express, и Enter Air. Сред другите авиопревозвачи, опериращи на летището, са Wizzair, Brussels Airlines, Air France, Lufthansa, Eurowings, Alitalia, KLM, Air One, Austrian Airlines, British Airways, BH Air, Bulgarian Air Charter, Air Poland, LOT Charters, Royal Wings, Small Planet Airlines и др.

Храна на борда

Ястията, предлагани на борда на LOT, се различават в зависимост от маршрута и класата на обслужване.

 

Ястия се сервират на пътниците в Business и Economy Plus при маршрути до 6 часа. Останалите пътници могат да се възползват от малки закуски, а също и LOT Gourment. В офертата се предлага сандвич, напитки и закуски.

 

На по-дълги разстояния менюто е включено в цената на билета за Business и Premium класите, а пътниците от Economy класата могат да закупят My Menu Premium офертата в процеса на резервация на билета, но не по-късно от 12 часа преди полета. На борда пътниците могат да поръчат и специална храна – без глутен, вегетарианска, с ниско съдържание на лактоза или за диабетици.

Допълнителни услуги

Пътуването на дете до 12-годишна възраст става с предварителна резервация на специален асистент (служител на LOT), който ще помага на детето от регистрацията до приемането му от упълномощено лице на летището.

 

My adiditional luggage се използва за превоз на спортна екипировка, музикални инструменти или друг багаж с необичайна форма и размери. Тази услуга може да се поръча поне 24 часа преди полета.

 

Животните могат да пътуват със стопанина си или в багажното отделение в зависимост от тяхното тегло и размери. Тази услуга трябва да бъде заявена поне 48 часа преди полета.

 

Като член на Star Alliance и партньор на Lufthansa, LOT използва разработената от немската авиокомпания програма за лоялност – Miles & More. Тя дава възможност на пътуващите в рамките на съюза да събират бонус точки (мили), съответстващи на пролетените разстояния. Тези мили могат да се използват за различни услуги и намаления, както и за закупуването на голям брой стоки от специализирания онлайн магазин.