Меню

Swiss

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с Swiss от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

✔️ Докъде лети авиокомпания Swiss?

Авиокомпания Swiss лети до много популярни дестинации. За да провериш актуалното разписание, използвай търсачката на eSky.    

✔️ Кога мога да намеря най-евтините билети с авиокомпания Swiss?

За авиокомпания Swiss е най-добре да закупиш билетите си, колкото се може по-рано преди датата на пътуване.

✔️ Кои авиокомпании оперират по подобни маршрути?

До градовете, до които лети авиокомпания Swiss, има и други авиокомпании, които оперират полети. За да видиш пълния списък, използвай търсачката на eSky.  

✔️ Мога ли да резервирам хотел заедно с полет на авиокомпания Swiss?

Използвайки търсачката на eSky, можеш да резервираш и хотелско настаняване заедно с желания от теб полет, като използваш услугата Полет+Хотел. Благодарение на това, пътуването ти не само ще бъде по-удобно, но и ще спестиш пари благодарение на пакетните отстъпки.

Вижте повече за Swiss

Swiss

Swiss International Air Lines е представителната авиокомпания на Швейцария, наследник на предишната национална авиокомпания Swissair и регионалната Crossair. Swiss е част от групата на Lufthansa и е член авиационния съюз Star Alliance.
Главното седалище на превозвача се намира в швейцарския град Базел. Swiss продава самолетни билети до 80 дестинации на 5 континента – Европа, Азия, Африка, Северна Америка и Южна Америка.

Багаж

Ръчен багаж: Ръчният багаж е включен в цената на билета на Swiss. Максималните размери на багажа не трябва да надвишават 55x40x23 см. В икономична класа имате право на 1 брой багаж с тегло до 8 кг, а в бизнес – на два броя със същото тегло.

Регистриран багаж: От 23 юли 2015 г. за всички полети в рамките на Европа, Swiss въведе нова тарифа Light в икономична класа, която НЕ включва регистриран багаж в цената. Моля по време на резервация, се уверете, че в тарифата Ви е включен и регистриран багаж. В противен случай, той се заплаща допълнително – 15 евро в посока. Новата тарифа важи за пътуване след 1 октомври 2015 г.  

Сумата от размерите на един куфар не трябва да надвишава 158 см. В икономична класа имате право да превозвате 1 куфар до 23 кг, в бизнес – 2 куфара до 32 кг. и в първа класа – 3 куфара до 32 кг. 

Забележка: Възможно е авиокомпанията да промени своите правила за пренос на багаж, така че винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия полет. Позволеното количество багаж към Вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация.

Пътнически класи

Самолетите на компанията предлагат 3 класи на обслужване – икономична, бизнес и първа.
Независимо от продължителността на полета Ви, в икономична класа на Swiss винаги се чувствате комфортно. Пространството между седалките е напълно достатъчно, а регулируемите облегалки за глава осигуряват удобство на нощните полети. Персонален монитор предлага индивидуален избор на филми, сериали и игри за развлечение. 
В допълнение, пътниците в бизнес класа се възползват от отделни чек-ин гишета на летищата, достъп до бизнес салоните, приоритетно качване на борда, много повече пространство (в самолетите с три седалки на ред, средната в бизнес класа винаги е свободна), седалки, разпъващи се до легло с дължина 2 метра, повече багаж, селекция от ежедневници на няколко езика. На междуконтиненталните полети на разположение е комплект с различни продукти и принадлежности. 
Осем първокласни кресла, които за секунди се трансформират в удобни легла,0 са на разположение на полетите на дълги разстояния. Можете да се насладите на предостатъчно лично пространство и персонално обслужване. Времето преди полета пътниците в първа класа могат да прекарат в ексклузивните салони на Star Alliance. На летището в Цюрих се предлага изящно меню, както и персонални стаи и конферентни зали. 

Онлайн регистрация

За полет на Swiss можете да се регистрирате през своя компютър, таблет или смартфон. Услугата е възможна от 23 часа преди полета. Можете да чекирате до 8 пътника и да изберете местата в самолета. 

Флот

Флотът на Swiss се състои предимно от модели Airbus, а общият им брой към 2018 г. е 86. През 2016 г. на полетите на дълги разстояния са въведени в експлоатация и 6 самолета Boeing B777-300ER. Направена е поръчка на самолети Airbus A320neo и A321neo, които ще бъдат доставени между 2019 и 2022 г.

Летище Цюрих, Швейцария

Летище Цюрих е най-голямото международно летище на Швейцария и служи за седалище на авиокомпания Swiss. Разположено е в кантона Цюрих, северната част на страната, като отчасти е на територията на община Клотен, поради което често е наричано също летище Клотен.

Летище Цюрих е официално открито през 1953 г., а последната му реновация е през 2011 г. Разполага с един терминал и пристройка към него. От пристройката – Dock E – има метролиния Skymetro, с която бързо се стига до главния терминал. Пътниците се обслужват в т.нар. Airside Centre, а сградата на Airport Centre помещава гарата на летището и е мястото, от което има връзки с обществения транспорт на Цюрих. 

Летището е свързано със 162 направления в 62 държави.

Храна на борда

В икономична класа можете да избирате между две топли ястия – месно или вегетарианско. Всички напитки са безплатни, включително алкохоните и вината. Предварително можете да поръчате и детска храна. 
От лека храна до няколко степенно меню, придружено с изискано вино е на разположение в бизнес класа. В първа класа Вие избирате кога да Ви бъде поднесено гурме меню, състоящо се от няколко предястия, основни ястия и десерти, както и подбрани вина, шампанско и прясно сварено кафе. В бизнес и първа класа на полетите, излитащи от Швейцария, пътниците могат да се налсадят на „Вкуса на Швейцария“. 

Допълнителни услуги

На борда на Swiss голям избор от забавления за неусетен полет. Можете да избирате от над 140 филма, сериали, тв програми, музикални канали, детски филми, анимации и музика и игри. 
Бордното списание на авиокомпанията, включващо вълнуващи истории и дестинации, е печелило редица награди.