Меню

Al Naser Wings Airlines

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с Al Naser Wings Airlines от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

✔️ Докъде лети авиокомпания Al Naser Wings Airlines?

Авиокомпания Al Naser Wings Airlines лети до много популярни дестинации. За да провериш актуалното разписание, използвай търсачката на eSky.    

✔️ Кога мога да намеря най-евтините билети с авиокомпания Al Naser Wings Airlines?

За авиокомпания Al Naser Wings Airlines е най-добре да закупиш билетите си, колкото се може по-рано преди датата на пътуване.

✔️ Кои авиокомпании оперират по подобни маршрути?

До градовете, до които лети авиокомпания Al Naser Wings Airlines, има и други авиокомпании, които оперират полети. За да видиш пълния списък, използвай търсачката на eSky.  

✔️ Мога ли да резервирам хотел заедно с полет на авиокомпания Al Naser Wings Airlines?

Използвайки търсачката на eSky, можеш да резервираш и хотелско настаняване заедно с желания от теб полет, като използваш услугата Полет+Хотел. Благодарение на това, пътуването ти не само ще бъде по-удобно, но и ще спестиш пари благодарение на пакетните отстъпки.

Вижте повече за Al Naser Wings Airlines

Al Naser Wings Airlines

Aero Contractors Company of Nigeria Limited, позната като Aero Contractors или просто Aero, е държавна нигерийска авиокомпания със седалище международно летище Муртала Мохамед, Икея, Лагос. Оперира хеликоптерни услуги, вътрешен и международен превоз на пътници, чартъри, както и авиоуслуги в подкрепа на нефтената и газова промишленост на страната.

 

Създадена е през 1959 г. По това време е изцяло собственост на холандската компания Schreiner Airways B.V. През годините превозвача е била собственост на различни акционери. През март 2013 г. за цели 18 дни полетите биват зазимени в резултат на спор за смяна на аутсорсинга и намаление на броя на служителите. Стачката успява да спре за малко работата на общо 9 самолета от флота на Aero, което довежда до определени финансови загуби.

 

Днес Aero Contractors притежава две подразделения: Aero Nigeria, осигуряваща редовни пътнически услуги в Нигерия и Западна Африка, и Rotary Wing, предоставяща транспорт с хеликоптер за нефтената и газовата промишленост в Нигерия. Има и техническо партньорство със СНС по отношение на част от ползваните въздухоплавателни средства. 

Багаж

Ръчен багаж: 1 брой с тегло до 6 кг и размери до 45х33х20см.

 

Регистриран багаж: максималното тегло за икономична класа е 20 кг, а за бизнес класа – 30 кг. 

Флот

Към 2017 г. компанията притежава 7 самолета – един Boeing 737-400 с капацитет 144 пътници, 2 броя Boeing 737-500 с капацитет 116 пасажери, 1 брой De Havilland Dash 8 Q200 с капацитет 36 души, един De Havilland Dash 8 Q300 с капацитет 50 места и един De Havilland Dash 8 Q400 с капацитет 78 пътници.  

Базово летище на авиокомпанията

Murtala Muhammed е международно летище – най-голямото в Лагос, Ниерия. Седалище е на националните превозвачи Aero и Arik Air. Построено е през Втората световна война. Когато започват да се осъшествяват международни полети, името се сменя на Lagos International Airport – нов терминал и нови дестинации са включени през 70-те години на ХХ в. Днес авиобазата разполага с два терминала – международен и вътрешен, като самите сгради са разположени на около 1 км една от друга и делят една писта. През 2015 г. оттук преминават над 6,8 милиона пътници. През последните години се наблюдават и значителни подобрения по инфраструктурата, отварят се нови ресторанти, магазини и др.