Меню

Air Macau

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с Air Macau от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

✔️ Докъде лети авиокомпания Air Macau?

Авиокомпания Air Macau лети до много популярни дестинации. За да провериш актуалното разписание, използвай търсачката на eSky.    

✔️ Кога мога да намеря най-евтините билети с авиокомпания Air Macau?

За авиокомпания Air Macau е най-добре да закупиш билетите си, колкото се може по-рано преди датата на пътуване.

✔️ Кои авиокомпании оперират по подобни маршрути?

До градовете, до които лети авиокомпания Air Macau, има и други авиокомпании, които оперират полети. За да видиш пълния списък, използвай търсачката на eSky.  

✔️ Мога ли да резервирам хотел заедно с полет на авиокомпания Air Macau?

Използвайки търсачката на eSky, можеш да резервираш и хотелско настаняване заедно с желания от теб полет, като използваш услугата Полет+Хотел. Благодарение на това, пътуването ти не само ще бъде по-удобно, но и ще спестиш пари благодарение на пакетните отстъпки.

Вижте повече за Air Macau

Air Macau

Air Macau е националният превозвач на Макао. Управлява полети до 12 дестинации в Китай, както и международни услуги в региона от главната си база – международно летище Макао. Създадена е на 13 септември 1994 г., като започна търговски операции на 9 ноември 1995 г. с полети от Макао до Пекин и Шанхай. Преди 1995 г. не е имало въздушна свръзка до Макао, с изключение на хеликоптери и хидроплан услуги на компанията Macau Air Transport Company.

Към момента превозвачът си сътрудничи с Air China (компанията, която притежава 57% от Air Macau), All Nippon Airways, Asiana Airlines, Philippine Airlines, Shenzhen Airlines. Програмата за лоялни клиенти се нарича Phoenix Miles

Багаж

Ръчен багаж: позволен е 1 брой с тегло до 7 кг и размери 56х36х23 см. В допълнение можете да вземете и малка чанта/куфарче/чадър/палто/камера и др.

Регистриран багаж: максимално тегло в икономична класа е 20 кг, при бизнес класа – 30 кг, а деца до 2 години имат право на регистриран багаж до 10 кг.

Забележка: Възможно е авиокомпанията да промени своите правила за пренос на багаж, така че винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия полет. Позволеното количество багаж към Вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация.

 

Онлайн регистрация

С авиокомпанията можете да се регистрирате за своя полет онлайн – всеки ден от 14:00 ч. до 3 часа преди самия полет. Онлайн регистрацията ви спестява време и чакане на опашки на летището. 

Флот

Към 2016 г. компанията притежава флот от 17 самолета – 4 броя Airbus A319-100, 3 броя Airbus A320-200, 2 броя Airbus A321-100, 8 броя Airbus A321-200. В миналото са ползвани и въздухоплавателни средства Boeing 727-100F, както и Airbus A300-600RF, Airbus A321-100, Airbus A321-200. 

Базово летище на авиокомпанията

Macau International Airport е международно летище в Макао, разположено в източния край на остров Тайпа. От 1995 г. насам е основен пункт при прекачване на пътници и товар на полети между континентален Китай и Тайван. Аеропортът е и главен пътнически център за дестинации в Китай и Югоизточна Азия. През 2006 г. оттук преминават над 5 милиона пасажери и 220 хиляди тона товар. Както Хонконг, така и Макао има собствена политика относно митническия пропуск и имиграционните служби.

Храна на борда

Храната се определя по няколко критерия: дали полетът е дневен, или нощен; за коя класа сте закупили билет и др. Предлагат се студени и топли закуски, топли вечери и обяди, снакс, плодове, десерти и др.