Меню

Air Iceland

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с Air Iceland от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

✔️ Докъде лети авиокомпания Air Iceland?

Авиокомпания Air Iceland лети до много популярни дестинации. За да провериш актуалното разписание, използвай търсачката на eSky.    

✔️ Кога мога да намеря най-евтините билети с авиокомпания Air Iceland?

За авиокомпания Air Iceland е най-добре да закупиш билетите си, колкото се може по-рано преди датата на пътуване.

✔️ Кои авиокомпании оперират по подобни маршрути?

До градовете, до които лети авиокомпания Air Iceland, има и други авиокомпании, които оперират полети. За да видиш пълния списък, използвай търсачката на eSky.  

✔️ Мога ли да резервирам хотел заедно с полет на авиокомпания Air Iceland?

Използвайки търсачката на eSky, можеш да резервираш и хотелско настаняване заедно с желания от теб полет, като използваш услугата Полет+Хотел. Благодарение на това, пътуването ти не само ще бъде по-удобно, но и ще спестиш пари благодарение на пакетните отстъпки.

Вижте повече за Air Iceland

Air Iceland

Air Iceland е регионална авиокомпания със седалище в Рейкявик, дъщерно дружество е на Icelandair Group. Основните бази са летищата Рейкявик и Akureyri в Исландия. Превозвачът извършва редовни полети до вътрешни дестинации, Гренландия и Фарьорските острови.

Превозвачът е създаден с името Norðurflug, на 1 май 1975 г. е учреден като Flugfélag Norðurlands. През 1997 г. е извършена реорганизация чрез сливането на Icelandair Domestic и Norlandair (Flugfélag Norðurlands). От тази година насетне вече носи и наименованието Air Iceland. Изцяло собственост е на Icelandair Group. Компанията е сравнително малка, служителите наброяват около 240 души, като екипът обхваща както опитни ветерани, така и млади и свежи попълнения от авиационната индустрия. 

Багаж

Ръчен багаж: 1 брой с тегло до 6 кг и размери до 55х35х25 см.

Регистриран багаж: до 20 кг за билетите Full flex, Semi Flex и Youth и до 30 кг за бизнес класа (международни и вътрешни полети). Ако имате повече багаж, можете да закупите допълнително до 20 кг регистриран багаж с 50% по-евтино при самата онлайн резервация на билета, отколкото на самото летище. Няма ограничение на броя багаж, стига всяка бройка да не надхвърля 20 кг. 

Забележка: Възможно е авиокомпанията да промени своите правила за пренос на багаж, така че винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия полет. Позволеното количество багаж към Вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация.

Класи

Компанията предлага икономична и бизнес класа. Всички клиенти с бизнес карта Flugkort – персоналната кредитна карта, която самото летище издава, предлага множество преференции при различните категории услуги. 

Онлайн регистрация

Авиокопманията не предлага услугата онлайн регистрация. Регистрацията на самото летище трябва да стaнe най-малко 45 минути (за вътрешни дестинации), 90 минути (за международни) или 2 часа преди полета при излитане от Keflavik Airport или Фарьорските острови. При полети до страни в зоната на Шенген, идентификацията може да бъде осъществена чрез паспорт или шофьорска книжка, а за държави извън зоната – само чрез паспорт. 

Флот

Към 2016 г. компанията притежава 5 самолета – модели Bombardier Dash 8-200 (2 броя с капацитет от по 37 пътници) и Bombardier Q400 (3 броя с капацитет от по 74 пасажери).

Базово летище на авиокомпанията

Reykjavík Airport е летище, обслужващо Рейкявик, столица на Исландия, и е разположено на около 2 км от центъра на града. Главен център е на Air Iceland и Eagle Air. Собственост е на държавното предприятие Isavia. Първият полет е осъществен на 3 септември 1919 г., което свидетелства за дългата история на авиобазата. Притежава 3 писти и 2 пътнически терминала – един за вътрешните и международни полети на компанията Air Iceland и един по-малък, за вътрешни и бизнес полети на Eagle Air. През 2015 г. оттук преминават над 388 хил. пътници. 

Допълнителни услуги

Всички членове на клуб Сага могат да събират точки от различните полети – според това дали летите с билет Full flex, или Semi Flex, колко често ползвате услугите на авиокомпанията и т.н., вие събирате кредити, които след това ползвате за множество удобства, намаления и др. Ако пътувате до Фарьорските острови или с чартър, не можете да трупате точки.