Меню

Wingo

Най-добрите оферти за полети с Wingo от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Покажи филтри

Wingo

AeroRepública, оперираща като Copa Airlines Colombia, е авиокомпания, базирана в Богота, Колумбия. Тя е третата по големина в страната, като обслужва 19 вътрешни и международни дестинации, както и чартърни маршрути до САЩ и Карибите. Основната база е международното летище Ел Дорадо в Богота, с хъб María Córdova International Airport в Меделин.

Компанията е създадена на 23 ноември 1992 г. с името AeroRepública. Нейното изграждане, което започва по времето на тогавашния президент César Gaviria, е насочена главно към икономическия сектор. Превозвачът се създава в отговор на нуждата от частна авиолиния в подкрепа на бизнеса в Колумбия и САЩ.

Настоящето си име носи от октомври 2010 г., когато фактически унифицира новия бранд. В момента си сътрудничи с AeroMéxico, Cuba Cubana de Aviación, Brazil Gol Transportes Aéreos, Netherlands KLM, Germany Condor, Ecuador TAME, Panama Air Panama 1.

Багаж

Ръчен багаж: 1 брой с тегло до 10 кг, а за клиенти на бизнес класа и пътници, които имат златна или платинена карта от програмата за лоялни клиенти – 2 броя с тегло до 10 кг всеки. За полети от и до САЩ – 1 брой ръчен багаж плюс 1 брой лична чанта (дамска/компютър/куфар и др.) За полети от/до Колумбия и Панама – 1 брой с тегло до 5 кг. Максимални размери - 115 см.

Регистриран багаж: максималните допустими размери са до 157 см общо. Теглото на безплатния регистриран багаж се определя от дестинацията и класата, в която пътувате. Багаж с тегло между 157 см и 272 см се счита за свръхбагаж, а над 272 см – за товар. 

Забележка: Авиокомпаниите често променят своите правила за пренос на багаж, така че винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия полет. Позволеното количество багаж към Вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация.

Онлайн регистрация

Услугата стартира 36 часа преди полета (за полети от и до САЩ – 24 часа) и приключва 1 час преди него.

Флот

Към май 2015 г. компанията притежава флот от 18 самолета: 4 броя Boeing 737-700 (с капацитет 124 места – 12 в бизнес класа и 112 в икономична), 3 броя Embraer E-190AR A (с капацитет 94 места – 10 в бизнес класа и 84 в икономична) и 11 броя Embraer E-190AR B (с капацитет 106 места – всичките в икономична класа). 

Базово летище на авиокомпанията

El Dorado International Airport е международно летище в Богота, Колумбия. В света то се нарежда на 50-то място по натовареност по отношение на пътническия трафик и на трето място в цяла Латинска Америка. От гледна точка на карго трафика – на 33-та позиция в света и на първа в Латинска Америка. По брой реализирани полети – 45-то в света и второ в Латинска Америка. Авиобазата е най-голямата в страната и главен международен гейт към Колумбия. Важен център е за националния превозвач Avianca, както и за Copa Airlines Colombia, LAN Colombia, Satena, EasyFly и др. 

Храна на борда

Храната на борда на самолета се определя от дестинацията, продължителността и часа на полета. Компанията разполага с изключителни готвачи, които се стремят към най-високо качество. На международните полети се предлага закуска, обяд и вечеря, както и леки закуски. 

Допълнителни услуги

Компанията предлага различни развлечения и забавления за малки и големи. По време на полета можете да гледате филми и сериали, да слушате музика, да играете игри и т.н