Меню

Pegasus

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с Pegasus от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

✔️ Докъде лети авиокомпания Pegasus?

Авиокомпания Pegasus лети до много популярни дестинации. За да провериш актуалното разписание, използвай търсачката на eSky.    

✔️ Кога мога да намеря най-евтините билети с авиокомпания Pegasus?

За авиокомпания Pegasus е най-добре да закупиш билетите си, колкото се може по-рано преди датата на пътуване.

✔️ Кои авиокомпании оперират по подобни маршрути?

До градовете, до които лети авиокомпания Pegasus, има и други авиокомпании, които оперират полети. За да видиш пълния списък, използвай търсачката на eSky.  

✔️ Мога ли да резервирам хотел заедно с полет на авиокомпания Pegasus?

Използвайки търсачката на eSky, можеш да резервираш и хотелско настаняване заедно с желания от теб полет, като използваш услугата Полет+Хотел. Благодарение на това, пътуването ти не само ще бъде по-удобно, но и ще спестиш пари благодарение на пакетните отстъпки.

Вижте повече за Pegasus

Pegasus

Pegasus Airlines е частен турски нискотарифен превозвач. Създаден през 1990 г. първоначално оперира като чартърна авиокомпания в партньорство с Aer Lingus и още други два превозвача. През 1994 г. собствениците продават своите дялове на местна банка, превръщайки Pegasus в изцяло турска компания. След няколко успешни години, през 2005 г. от чартърна, авиокомпанията се преустройва в нискотарифна. През 2007 г. Pegasus обслужва най-много пътници от всички частни превозвачи в Турция. През 2015 г. броят на обслужените от авиокомпанията пътници е 22.34 млн. 
За седалище на Pegasus Airlines служат летищата Сабиха Гьокчен и Ататюрк в Истанбул. В момента авиокомпанията лети до 103 дестинации.

Багаж

Имате право да превозвате 1 брой ръчен багаж с тегло до 8 кг и размери 20x40x55 см. На борда могат да бъдат превозвани допълнително и чанта, палто, шал, одеало, покупки от безмитната зона, чадър, фотоапарат, бинокъл или лаптоп.

Регистрираният багаж може да е включен в цената или да бъде таксуван допълнително, в зависимост от маршрута, по който пътувате, както и според тарифата на билета Ви. Повече информация за багажа към Вашия билет можете да намерите в процеса на резервация, както и в имейла, който ще получите от нас в последствие. Максималното тегло на багажа не трябва да надвишава 32 кг.

Пътнически класи

На борда на всичките си самолети Pegasus предлага еднокласов модел на обслужване – икономичен. 

Онлайн регистрация

Онлайн регистрация за полет на Pegasus е възможна от 72 часа до 40 минути преди излитане. С помощта на услугата можете да изберете и своето място в самолета, както и да поръчате храна (до 24 часа) и допълнителен багаж (до 4 часа преди полета).

Флот

Pegasus разполага с най-младия флот в Турция. Към 2018 г. от общо 75 самолета на авиокомпанията, 45 са Boeing 737-800 с капацитет 189 места и разстояние между седалките 29–32 инча. Превозвачът разполага с 12 самолета Airbus A320-200 с капацитет 180 места, както и с 18 самолета А320 neo с капацитет 186 места. Компанията е поръчала още 92 самолета, като 25 от тях са Airbus A321neo.

Летище Сабиха Гьокчен, Истанбул

Сабиха Гьокчен е едно от международните летища, обслужващи град Истанбул в Турция. Кръстено е на първата жена в света, пилотирала боен самолет. Разположено е на 35 км югоизточно от центъра на Истанбул, в неговата азиатска част. Летището е построено, за да поеме част от значително нарасналия трафик на летище Ататюрк в европейската част на града. Разполага с терминал за полети в страната и международен терминал, които след подновяването и разширяването, завършило октомври 2009 г., са слети в една сграда и трафикът наброява 25 милиона пътници годишно.
През септември 2010 г. Сабиха Гьокчен печели наградата за най-добро летище в света на Световния конгрес на нискотарифните авиокомпании в Лондон. 

Храна на борда

Можете да поръчате храна минимум 24 часа преди полет, но тя не е включена в цената на Вашия билет. Предлаганото менюто включва: фондю с плодове и шоколад, топла, студена или плодова закуска, пилешки шницел, печено пилешко бутче, кюфтенца на скара, пържола на скара, равиоли с гъби, морски дарове, суши, салата със сьомга, домати с моцарела, детско меню и торта.

Допълнителни услуги

Pegasus Airlines има своя собствена програма за лоялни пътници, наречена Pegasus Plus. Притежателите на карта Pegasus Plus могат да събират точки и да ги използват за отстъпки от цената на самолетни билети или други услуги на борда.