Меню

Air St. Pierre

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с Air St. Pierre от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

✔️ Докъде лети авиокомпания Air St. Pierre?

Авиокомпания Air St. Pierre лети до много популярни дестинации. За да провериш актуалното разписание, използвай търсачката на eSky.    

✔️ Кога мога да намеря най-евтините билети с авиокомпания Air St. Pierre?

За авиокомпания Air St. Pierre е най-добре да закупиш билетите си, колкото се може по-рано преди датата на пътуване.

✔️ Кои авиокомпании оперират по подобни маршрути?

До градовете, до които лети авиокомпания Air St. Pierre, има и други авиокомпании, които оперират полети. За да видиш пълния списък, използвай търсачката на eSky.  

✔️ Мога ли да резервирам хотел заедно с полет на авиокомпания Air St. Pierre?

Използвайки търсачката на eSky, можеш да резервираш и хотелско настаняване заедно с желания от теб полет, като използваш услугата Полет+Хотел. Благодарение на това, пътуването ти не само ще бъде по-удобно, но и ще спестиш пари благодарение на пакетните отстъпки.

Вижте повече за Air St. Pierre

Air St. Pierre

Air Saint-Pierre е френска авиокомпания, базирана в Сен Пиер и Микелон, отвърдморска територия на Франция. Извършва редовни полети до Канада – общо 5 летища в страната. Основната база се намира на територията на Saint-Pierre Airport. Използваните самолети са модели ATR 42 при международните превози и Reims-Cessna F406 при вътрешно-островните авиоуслуги.

 

Превозвачът е основан през 1964 г. Първоначално си сътрудничи с Eastern Provincial Airways. Първият ползван самолет е Piper Aztec, а маршрутната мрежа по това време включва Сидни и Нова Скотия.

 

През 70-те години на ХХ в. флотът се увеличава с допълнителни модели като Beechcraft Model 18 и Hawker Siddeley HS 748. Полети до Микелон се стартират през 1979 г., а до Монреал – две години по-късно. Същата година е закупен и Piper Chieftain, а през 1994 г. – и ATR 42.  Самолетни билети вече се предлагат до Монцтън, Ню Брунсуик и Сейнт Джон, Нюфаундленд и Лабрадор. 

Багаж

Ръчен багаж: разрешен е превоз на 1 брой ръчен багаж и на 1 персонална чанта. Размерите на багажа не трябва да превишават 19 х 40 х 46 см, а теглото – 5 кг.

 

Регистриран багаж: максимално тегло до 25 кг за всички международни полети, включително връзките с Air France в Монреал. Изключение тук правят пътници в първа, бизнес и премиум класа на Air France, които имат право да превозват до 30 кг.

 

Забележка: Авиокомпаниите често променят своите правила за пренос на багаж, така че винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия полет. Позволеното количество багаж към Вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация.

Класи на пътуване

Компанията не предлага стандартното разграничение на класи. Самолетите са предназначени за пътници с еднакъв статут, без разграничение на типа закупени билети. Респективно няма и различни допълнителни условия като възможност за превоз на багаж с различно тегло, предлагана храна и напитки на борда, отделни гишета за регистрация и т.н. 

Онлайн регистрация

Компанията не предлага този вид услуга. Регистрацията се извършва на самото летище. При вътрешните полети крайният срок за това е 30 минути, докато при международните варира между 1 и 3 часа, в зависимост от полета. Ако поради някаква причина пътник не успее да премине през процедурите в рамките на зададеното време за чекиране, то компанията има право да му откаже качване на борда без никакви компенсации.

Флот

Авиокомпанията оперира с два самолета – по-големият 46 местен ATR 42-500 се използва за полети до Канада, а 8-местния Reims-Cessna F406 – за вътрешни междуостровни полети. 

Базово летище на авиокомпанията

Saint-Pierre Airport е регионално летище, намиращо се на 2 км южно от Сейнт Пиер, френска отвъдморска община Сейнт Пиер и Микелон, разположена по източното крайбрежие на Канада, в близост до Нюфаундленд. Изграждането на аеропорта завършва през август 1999 г., като днес комплексът се състои от четири сгради и една контролна кула. Поради невъзможност за по-нататъшно разширение на своя предшественик (построен през 1965 г. в южната част на пристанището, в самия център на града), тамошните власти решават да издигнат Saint-Pierre Airport. Проектът струва около 370 милиона френски франка. Днес той има капацитет за обработка на самолети Boeing 737 и Airbus A320.