Меню

Ukraine International

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с Ukraine International от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

✔️ Докъде лети авиокомпания Ukraine International?

Авиокомпания Ukraine International лети до много популярни дестинации. За да провериш актуалното разписание, използвай търсачката на eSky.    

✔️ Кога мога да намеря най-евтините билети с авиокомпания Ukraine International?

За авиокомпания Ukraine International е най-добре да закупиш билетите си, колкото се може по-рано преди датата на пътуване.

✔️ Кои авиокомпании оперират по подобни маршрути?

До градовете, до които лети авиокомпания Ukraine International, има и други авиокомпании, които оперират полети. За да видиш пълния списък, използвай търсачката на eSky.  

✔️ Мога ли да резервирам хотел заедно с полет на авиокомпания Ukraine International?

Използвайки търсачката на eSky, можеш да резервираш и хотелско настаняване заедно с желания от теб полет, като използваш услугата Полет+Хотел. Благодарение на това, пътуването ти не само ще бъде по-удобно, но и ще спестиш пари благодарение на пакетните отстъпки.

Вижте повече за Ukraine International

Ukraine International

Ukraine International Airlines (UIA) е националната и най-голяма авиокомпания на Украйна. Нейното седалище се намира на летище Бориспол в столицата Киев. Тя оперира местни и международни полети до 88 дестинации, както и карго превози в рамките Европа, Близкия изток, САЩ и Азия. 

 

Авиокомпанията е създадена през 1992 г. като стартира на 25 ноември с полет от Киев до Лондон. През 2013 г. броят на обслужени пътници нараства с 60%, достигайки 2,2 млн. пътници. След фалита на основният й конкурент Aerosvit в началото на 2013 г., UIA разширява значително своята полента мрежа, като добавя дестинации като Баку, Ереван, Ларнака, Мюнхен, Варшава, Вилнюс, Прага, Атина, Батуми, Шереметиево, Екатеринбург, Санкт Петербург, Калининград, Новосибирск, Ростов на Дон, Сочи, Бишкек и др. От април 2014, UIA започва да извършва директни полети между Киев и Ню Йорк JFK.

Багаж

Ръчният багаж не трябва да надвишава размери 55x40x20 см. В икономична класа можете да превозвате 1 брой до 7 кг, а в бизнес – 1 брой до 12 кг на кратки маршрути и 2 броя с максимално общо тегло 15 кг.

 

Размерите на регистрирания багаж не трябва да надвишават сума от 158 см. В икономична класа имате право на 1 брой до 20 кг, а в бизнес – 40 кг, като един куфар не може да надвишава 32 кг. На полетите до САЩ и Канада ограниченията са съответно 1 брой до 23 кг и 2 броя до 32 кг всеки.

 

Забележка: Възможно е авиокомпанията да промени своите правила за пренос на багаж, така че винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия полет. Позволеното количество багаж към Вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация.

Пътнически класи

В икономична класа на борда на UIA разстоянието между седалките в различните самолети е между 74 и 81 см. Повечето модели са оборудвани със системи за развлечение.

 

На полетите на дълги разстояния се предлага и Premium Economy класа, в която можете да се възползвате от повече комфорт и пространство, както и повече багаж

 

Пътниците в бизнес класа могат да се възползват от специални чек-ин гишета, достъп до бизнес салконите на международните летища, повече ръчен и регистриран багаж, 50% повече мили за програмата за лоялни клиенти, просторни 2х2 седалки с регулируеми облегалки за главата, вестници и списания, вкусна храна и напитки, поднесени в порцеланови сервизи. 

Онлайн регистрация

Онлайн регистрацията за полети на Ukraine International Airlines е налична между 23 и 2 часа преди полетното разписание. Услугата е възможна за редовните и чартърни полети (излитащи от Украйна), които са оперирани от самата авиокомпания. Пътници с деца под 2 години, деца под 16 години, пътуващи без придружител, както и пътници, нуждаещи се от специална помощ, не могат да се регистрират онлайн. Уеб чекирането за полети от Хелзинки, Цюрих, Женева и Брюксел започва 18 часа преди излитане. 

Флот

Към 2018 г. флотът на Ukraine International Airlines се състои от 45 самолета – модели на Boeing: 737-300, 737-500, 737-800, 737-900ER, 767-300 ER, 777-200ER за карго превоз и Embraer 190 и Embraer 195.

Летище Бориспол, Киев

Летище Бориспол е най-голямото летище в Украйна и обслужва нейната столица Киев. Намира се на 6 км западно от град Бориспол и на 29 км източно от центъра на Киев. Служи за седалище на Ukraine International Airlines.

 

Летището разполага с четри пътнически, включително и ВИП терминал, като в процес е построяването на още една сграда – Терминал Е, който трябваше да бъде завършен до 2015 г, но поради нестабилната политическа обстановка е в застой. Терминал А, обслужвал пътниците от вътрешни полети, е затворен и трафикът е пренасочен към Терминал В. По-голямата част от международния трафик вече е поет от най-новия и най-голям Терминал D, открит на 28 май 2012 г. След построяването му, летището има възможност да обслужва 15 млн. пътници годишно (през 2015 г. са обслужени 7,27 млн. пътници). На Терминал F, който също е за международни полети, от 2012 г. се обслужват предимно пътници от чартърни и нискотарифни авиокомпании.

 

Сред авиокомпаниите, осъществяващи полети от и до летище Бориспол, са Aeroflot, Lufthansa, Austrian Airlines, Belavia, Air France, Wind Rose Aviation, Air Arabia, Georgian Airways, KLM, S7 Airlines, Air One, LOT, RusLine, Turkish Airlines и др.

Храна на борда

Безплатна храна на борда се предлага в бизнес класа, както и на полетите на дълги разстояния, оперирани от UIA. Пътниците в тази класа могат да избират от вкусни украински и европейски ястия, както и алкохолни и безалкохолни напитки от бара. 

 

В икономична класа на по-кратките полети се предлага чай, кафе и вода. От 1 март 2014 г. авиокомпанията въвежда услугата Buy On Board, чрез която пътниците имат възможността да поръчват сред голям избор от храни и напитки. Услугата се интегрира постепенно, като в момента е налична на полетите от Киев до Амстердам, Атина, Барселона, Батуми, Берлин, Брюксел, Кишинев, Дубай, Женева, Франкфурт, Хелзинки, Истанбул, Калининград, Ларнака, Лисабон, Лондон, Мадрид, Милано, Москва, Мюнхен, Ница, Париж, Прага, Рим, Санкт Петербург, Стокхолм, Тбилиси, Солун, Виена, Вилнюс, Варшава, Йереван и Цюрих, както и на полетите Одеса-Женева. На полетите над час и половина, пътниците могат да поръчат пълно меню, включващо салата от пресни зеленчуци и фета сирене, сочно пилешко филе с гарнитура от печени чушки, картофи и спанак, шоколадов мус и напитки. 

Допълнителни услуги

Програмата за лоялни клиенти на UIA, наречена Panorama Club, има над 220 000 членове. Тя предоставя възможност да трупате пропътувани мили, които в последствие да използвате за различни отстъпки и бонуси.

 

От Sky Shop-а на авиокомпанията можете да поръчате някои от най-добрите аромати, алкохол и подаръци на известни марки. Много от стоките, които се предлагат, не са налични в магазините.