Меню

Bamboo Airways

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с Bamboo Airways от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

✔️ Докъде лети авиокомпания Bamboo Airways?

Авиокомпания Bamboo Airways лети до много популярни дестинации. За да провериш актуалното разписание, използвай търсачката на eSky.    

✔️ Кога мога да намеря най-евтините билети с авиокомпания Bamboo Airways?

За авиокомпания Bamboo Airways е най-добре да закупиш билетите си, колкото се може по-рано преди датата на пътуване.

✔️ Кои авиокомпании оперират по подобни маршрути?

До градовете, до които лети авиокомпания Bamboo Airways, има и други авиокомпании, които оперират полети. За да видиш пълния списък, използвай търсачката на eSky.  

✔️ Мога ли да резервирам хотел заедно с полет на авиокомпания Bamboo Airways?

Използвайки търсачката на eSky, можеш да резервираш и хотелско настаняване заедно с желания от теб полет, като използваш услугата Полет+Хотел. Благодарение на това, пътуването ти не само ще бъде по-удобно, но и ще спестиш пари благодарение на пакетните отстъпки.

Вижте повече за Bamboo Airways

Bamboo Airways

Kyrgyzstan Air Company, оперирайки с името Air Kyrgyzstan, е националният превозвач на Киргизстан. Осъществява редовни полети до вътрешни и международни дестинации, както и чартърни услуги. Седалището й се намира на територията на международно летище Манас, на около 25 км от столицата Бишкек, а основен хъб е летище Ош в едноименния град.

 

Компанията е основана през април 2010 г. с името Altyn Air, въпреки че едва през 2013 г. започва да оперира редовни авиоуслуги. На 28 юни 2006 г. е ребрандирана като Kyrgyzstan Air Company, след като придобива тогавашния национален превозвач на страната Kyrgyzstan Airlines. От април 2014 г. работи в сътрудничество с Turkish Airlines (член на Star Alliance).

 

Към октомври 2016 г. продължава да е включена в черния списък на въздушните авиопревозвачи, които имат забрана да превозват карто и товари на територията на Европейския съюз и въздушното пространство на всички държави, включени в него.

Багаж

Ръчен багаж: 1 брой с тегло до 5 кг и размери до 20х30х40.

 

Регистриран багаж: теглото на регистрирания багаж варира между 20 и 30 кг

 

Забележка: Авиокомпаниите често променят своите правила за пренос на багаж, така че винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия полет. Позволеното количество багаж към Вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация.

Класи на пътуване

Компанията предлага икономична и бизнес класа като и в двете можете да закупите различни пакетни билети – за възрастни пасажери (18 – 30 години); за пенсионери (жени до 55 години и мъже до 60 години); за семейства (баща, майка и деца); round trip (пътуване, включващо отворени дати съответно в следващите 15 дни; 1, 3 или 6 месеца). Всички самолети са подсигурени с удобни и комфортни седалки, а в цената са включени храна и освежаващи напитки.

Флот

Към 2017 г. компанията оперира с два самолета Boeing – 737-300 и 737-500. 

Базово летище на авиокомпанията

Manas International Airport е основното международно летище в Киргизстан. Намира се на 25 км северозападно от столицата Бишкек. Авиобазата е изградена като заместител на бившото Бишкек в южната част на града. Носи името на епичния национален герой Манас. Предложението за наименованието дава един от най-видните писатели и интелектуалци в страната – Чингиз Айтматов.

 

Първият кацнал самолет превозва съветския премиер Алексей Косигин – годината е 1974. Малко по-късно започват и редовни полети до летището в Москва – Домодедово. От 1991 г., когато Киргизстан получава своята независимост от Съветския съюз, авиобазата започва постепенно да изостава по отношение на развитието си, най-вече в инфраструктурно отношение. От декември 2001 г. се ползва за военни цели от Съединените щати и техните коалиционни партньори – тогава се поставя и началото на операция „Трайна свобода“. Терминалът претърпява обновления през 2007 г. 

Храна на борда

По време на полета е осигурена храна и напитки. Менюто включва и халал – позволена и допустима от ислямския закон храна. Сервират се също така и алкохолни и спиртни напитки. Разбира се разнообразието им се определя най-вече от дестинацията и продължителността на полета. 

Допълнителни услуги

По време на полет на разположение са печатни издания, музикално и видео развлечение (при определени модели самолети).

При закупуване на 6 билета, получавате отстъпка от 50%, ако членувате в програмата за лоялни клиенти. Ако закупите 10 билета, получавате 1 безплатно.