Меню

Ibom Air

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с Ibom Air от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

✔️ Докъде лети авиокомпания Ibom Air?

Авиокомпания Ibom Air лети до много популярни дестинации. За да провериш актуалното разписание, използвай търсачката на eSky.    

✔️ Кога мога да намеря най-евтините билети с авиокомпания Ibom Air?

За авиокомпания Ibom Air е най-добре да закупиш билетите си, колкото се може по-рано преди датата на пътуване.

✔️ Кои авиокомпании оперират по подобни маршрути?

До градовете, до които лети авиокомпания Ibom Air, има и други авиокомпании, които оперират полети. За да видиш пълния списък, използвай търсачката на eSky.  

✔️ Мога ли да резервирам хотел заедно с полет на авиокомпания Ibom Air?

Използвайки търсачката на eSky, можеш да резервираш и хотелско настаняване заедно с желания от теб полет, като използваш услугата Полет+Хотел. Благодарение на това, пътуването ти не само ще бъде по-удобно, но и ще спестиш пари благодарение на пакетните отстъпки.

Вижте повече за Ibom Air

Ibom Air

Cimber Sterling, позната и като Cimber Air, е недействаща датска авиокомпания, базирана в Sønderborg. По време на своята дейност оперира редовни вътрешни и международни полети в сътрудничество със Scandinavian Airlines (SAS) и Lufthansa. Основни бази по това време са летищата Копенхаген и Билунд, както и по-малкото Олборг.

 

Историята на превозвача ни връща към 1 август 1950 г., когато започва да функционира новосъздадената от покойния капитан Инголф Нелсън авиолиния Cimber Air. Първите полети са с дестинация Копенхаген. През май 1998 г. Scandinavian Airlines System (SAS) закупува 26% от акциите, а през март 2013 г. отново ги връща на Cimber Air Holding. На 3 декември 2008 г. закупува част от Sterling Airlines, която е обявена в несъстоятелност на 29 октомври същата година.

 

На 7 януари 2009 г. официално е създадена Cimber Sterling, позната в днешния си вид. Малко след това е регистрирана на фондовата борса в Копенхаген. През 2009 г. и 2010 г. е основен спонсор на датския отбор по хандбал. През 2011 г. се сблъсква с немалки финансови затруднения. Подписаното споразумение с Mansvell Enterprises Ltd. дава право на украинския милиардер Игор Коломойски да управлява цели 70,8% от превозвача. Сутринта на 3 май 2012 г. компанията анулира всички полети и обявява несъстоятелност, подавайки заявление за банкрут. 

Багаж

Ръчен багаж: 1 брой с тегло до 8 кг и размери до 55х40х23.

 

 

Регистриран багаж: пътниците на компанията нямат право на безплатен регистриран багаж. Ако все пак желаят да превозват такъв, трябва да заплатят 8 евро, а максималната тежина, която получават, е 20 кг. За всички деца под 2 години има безплатен багаж в размер на до 10 кг тегло.

 

Забележка: Авиокомпаниите често променят своите правила за пренос на багаж, така че винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия полет. Позволеното количество багаж към Вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация.

Флот

През 2013 г. компанията притежава самолети ATR 72-200 и Bombardier CRJ-200. 

Базово летище на авиокомпанията

Компанията управлява своята дейност от две основни бази – Copenhagen Airport и Billund Airport.

 

Международното летище в Копенхаген е основното за града. Обслужва цяла Зеландия, региона Йоресунд и голяма част от Южна Швеция. През 2015 г. оттук преминават 26,6 милиона пътници. Това е една от най-старите аерогари в Европа, както и най-натоварената в Скандинавския регион по отношение на международните пътувания.

 

Летището е разположено на остров Амагер, на около 8 км южно от центъра на Копенхаген, както и на 24 км западно от центъра на Малмьо. Тук действат около 60 авиокомпании, които реализират около 83 полета на всеки час.

 

Летище Билунд е един от най-натоварените вътрешни центрове в страната в карго превоза. В близост се намира парк Legoland Billund, който е най-голямата туристическа атракция в Дания, извън Копенхаген.