Меню

DAT LT

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с DAT LT от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

✔️ Докъде лети авиокомпания DAT LT?

Авиокомпания DAT LT лети до много популярни дестинации. За да провериш актуалното разписание, използвай търсачката на eSky.    

✔️ Кога мога да намеря най-евтините билети с авиокомпания DAT LT?

За авиокомпания DAT LT е най-добре да закупиш билетите си, колкото се може по-рано преди датата на пътуване.

✔️ Кои авиокомпании оперират по подобни маршрути?

До градовете, до които лети авиокомпания DAT LT, има и други авиокомпании, които оперират полети. За да видиш пълния списък, използвай търсачката на eSky.  

✔️ Мога ли да резервирам хотел заедно с полет на авиокомпания DAT LT?

Използвайки търсачката на eSky, можеш да резервираш и хотелско настаняване заедно с желания от теб полет, като използваш услугата Полет+Хотел. Благодарение на това, пътуването ти не само ще бъде по-удобно, но и ще спестиш пари благодарение на пакетните отстъпки.

Вижте повече за DAT LT

DAT LT

DOT LT е авиокомпания, базирана в Литва. Предлага ACMI услуги (aircraft, complete crew, maintenance, insurance), ползвайки малък флот.

 

Създадена е през 2003 г., като веднага започва да функционира. По това време носи името Danu Oro Transportas, ползвайки помощ от датския DAT Danish Air Transport – притежател на мажоритарния дял (85%) акции.

 

Всъщност, създаването на превозвача е свързанo с по-ниските ставки в Литва, които са изчислени от DAT, и е с цел намаляване на бюджетните разходи. Първият полет е осъществен на 1 февруари 2004 г. След две години – на 13 април 2006 г. е ребрандиран и оттогава носи сегашното си име. Днес членува в Асоциацията на европейските регионални авиолинии, а кредото на фирмата „Без риск“ става основен слоган още от създаването ѝ.

 

За DOT LT винаги е приоритет покриването на основните изисквания за безопасност, което включва редица строг контрол при поддръжка и управление самолетите, непрекъснато инвестиране в обучение, квалификация и преквалификация на персонала. По отношение на управлението на авиолинията в бурната и сложна авиационна индустрия, това означава внимателно и прецизно стратегическо планиране, финансов контрол и надеждни партньори.

 

По отновшение на товарната дейност, най-големите световни транспортни компании като DHL и FEDEX, предлагащи експресни карго превози, са оценили авиокомпанията високо. 

Флот

Към 2017 г. авиокомпанията оперира със следните модели самолети:

ATR 42-300F

ATR 42-300

ATR 42-500

ATR 72-200

Базово летище на авиокомпанията

Oslo Airport е основното международно летище в Осло, столица и най-гъсто населен град в Норвегия. Това е основният вътрешен, както и международен център в страната, както и втори по натовареност за всички скандинавски държави.

 

Хъб е за Scandinavian Airlines, оперативна база за Norwegian Air Shuttle, фокус център за Widerøe, както и база за DOT LT.

 

Свързва 28 вътрешни и 115 международни дестинации. През 2015 г. оттук преминават над 24,7 милиона пътници. Нарежда се на 19-та позиция по натовареност в Европа. Изградена е на 35 км североизточно от Осло. Процентът на пътниците, ползващи обществен транспорт, за да стигнат от и до летището, е един от най-високите в света – почти 70%.