Меню

Atlantic Airways

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с Atlantic Airways от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

✔️ Докъде лети авиокомпания Atlantic Airways?

Авиокомпания Atlantic Airways лети до много популярни дестинации. За да провериш актуалното разписание, използвай търсачката на eSky.    

✔️ Кога мога да намеря най-евтините билети с авиокомпания Atlantic Airways?

За авиокомпания Atlantic Airways е най-добре да закупиш билетите си, колкото се може по-рано преди датата на пътуване.

✔️ Кои авиокомпании оперират по подобни маршрути?

До градовете, до които лети авиокомпания Atlantic Airways, има и други авиокомпании, които оперират полети. За да видиш пълния списък, използвай търсачката на eSky.  

✔️ Мога ли да резервирам хотел заедно с полет на авиокомпания Atlantic Airways?

Използвайки търсачката на eSky, можеш да резервираш и хотелско настаняване заедно с желания от теб полет, като използваш услугата Полет+Хотел. Благодарение на това, пътуването ти не само ще бъде по-удобно, но и ще спестиш пари благодарение на пакетните отстъпки.

Вижте повече за Atlantic Airways

Atlantic Airways

Atlantic Airways е националната авиокомпания на Фарьорските острови. Извършва вътрешни полети, хеликоптерни услуги и международни пътнически полети. На 10 декември 2007 г. е регистрирана на Исландската фондова борса. Основната база се намира на Vágar Airport, разположена на остров Вагар. Повечето пилоти са членове на Faroese Pilot Association.

Превозвачът е създаден през 1987 г., въпреки че редовни въздушни връзки до островите има още през 1963 г. Днес той реализира редовни полети до Дания, Великобритания, Испания, Норвегия, Италия, Гренладния, Исландия, Швеция, както и чартъри до Италия, Хърватия, Франция, Шотландия, Норвегия и Чехия. В допълнение са включени и множество вътрешни и регионални дестинации, както и превоз с хеликоптери през юни, юли и август. 

Багаж

Ръчен багаж: 1 брой ръчен багаж плюс 1 брой чанта за лаптоп с тегло до 8 кг и размери до 55х40х25 см.

Регистриран багаж: според билета имате право на 1 брой с тегло до 20 кг (в икономичен или 779) или до 30 кг (при флекс). Ако пътувате с дете, имате право на още 10 кг багаж. 

Забележка: Винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия самолетен билет. Позволеното количество багаж за Вашия полет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация.

Класи

Компанията предлага три вида билети – 799, икономичен и флекс. Всеки от тях има определени предимства. Билет 799 е най-евтиният и може да бъде закупен минимум 60 дни преди полета. Не може да бъде заменен с другите видове билети, а при неползването му няма опция за връщане на сумата. Икономичната тарифа може да се комбинира с флекс билети, а срещу заплащане можете да смените датата или дестинацията. Тук също не се връщат пари при неползване. Флекс билетите са най-висок клас – имате право на до 30 кг багаж, можете да изберете мястото си на борда на самолета, да ви върнат парите, ако не летите, да сменяте дата и дестинация безплатно и др. Тези билети са и най-скъпите. 

Онлайн регистрация

Услугата онлайн регистрация стартира 22 часа преди полета. Можете да се регистрирате и през мобилното приложение на авиокомпанията. Отделно на територията на Vágar Airport са налични 8 гишета за регистрация.

Флот

Към 2016 г. компанията притежава флот от 3 самолета Airbus A319-100 с капацитет 144 пътници. Поръчан е и един Airbus A320-200 с капацитет от 168 души на борда. 

Базово летище на авиокомпанията

Vágar Airport е единственото летище на Фарьорските острови, построено от британските кралски инженери по времето на Втората световна война. Местоположението е избрано най-вече поради трудната видимост, на потенциално прииждащите германски военни кораби. Тези острови са територия на Кралство Дания, но са изцяло автономни. Поради изключителния статут на Фарьорските острови, базата не е напълно подчинена на правилата и законодателството на Европейския съюз. Седалище е на националния превозвач Atlantic Airways, а за кратко през 2006 г. и на нискотарифната авиокомпания FaroeJet

Храна на борда

Според продължителността на полета, на борда се предлагат само различни освежителни и топли напитки