Меню

Tarom

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с Tarom от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

✔️ Докъде лети авиокомпания Tarom?

Авиокомпания Tarom лети до много популярни дестинации. За да провериш актуалното разписание, използвай търсачката на eSky.    

✔️ Кога мога да намеря най-евтините билети с авиокомпания Tarom?

За авиокомпания Tarom е най-добре да закупиш билетите си, колкото се може по-рано преди датата на пътуване.

✔️ Кои авиокомпании оперират по подобни маршрути?

До градовете, до които лети авиокомпания Tarom, има и други авиокомпании, които оперират полети. За да видиш пълния списък, използвай търсачката на eSky.  

✔️ Мога ли да резервирам хотел заедно с полет на авиокомпания Tarom?

Използвайки търсачката на eSky, можеш да резервираш и хотелско настаняване заедно с желания от теб полет, като използваш услугата Полет+Хотел. Благодарение на това, пътуването ти не само ще бъде по-удобно, но и ще спестиш пари благодарение на пакетните отстъпки.

Вижте повече за Tarom

Tarom

Tarom е румънска авиокомпания, създадена през 1920 г. Нейното седалище е разположено в Букурещ, а главната й база е летище Букурещ-Отопени.

Tarom лети от Букурещ до почти всички по-големи румънски градове. Освен това румънската авиокомпания извършва полети до 44 дестинации, като обслужва Африка, Азия и Европа. В Полша самолетите на Tarom обслужват летището във Варшава, откъдето летят до Букурещ.

През 2008 г. румънският превозвач Tarom заема първо място в категорията за полети на къси и средни разстояния. Авиокомпанията си поделя също така и първото място заедно с Icelandair в категорията за редовни полети на къси и средни разстояния. И двете авиокомпании могат да се похвалят със 100% редовност на своите полети. През май 2017 г., TAROM получи първият от двата наети Boeing 737-800.

Багаж

 

Ръчният багаж е включен в цената на билета. Максималните размер са 55х40х20 см., с максимално тегло 10 кг.

Регистриран багаж на Tarom

Максималното тегло на регистрирания багажа е 23 кг, а допустимата сума от размери (височина, ширина и дължина) – 158 см. Позволен брой регистриран багаж, според класата и вида пътници:

  • Пътници, заемащи 1 място – до до 3 броя х 23 кг в бизнес класа и максимум 1 брой х 23 кг за икономичка класа;
  • Членове на Sky Team Frequent Flyer / Elite Plus/ Elite - +1x23 на пътник и за бизнес и за икономична класа;
  • Моряци със специална тарифа - до 3 броя х 23 кг в бизнес класа и до 2 броя х 23 кг в икономична;
  • Бебета, без място в самолета - 1 бр. до 10 кг и максимална сум от размерите - 115 см и за двете класи.

Забележка: Възможно е авиокомпанията да промени своите правила за пренос на багаж, така че винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия полет. Позволеното количество багаж към Вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация.

Пътнически класи

Местата в самолетите на Tarom са разпределни в икономична и бизнес класа. 

На пътниците, които имат самолетни билети за бизнес класа по маршрутите Варшава-Букурещ, както и: Букурещ-Истанбул, София, Кишинев, Атина, Кайро, Аман, Бейрут, Тел Авив, Пекин, Ню Йорк, превозвачът осигурява предимство при качването на борда, както и възможността да ползват чакалня, устроена според изискванията на IATA. На тези пътници се предлага и специално обслужване на борда на самолета.

Онлайн регистрация

С Tarom възможността за онлайн регистрация стартира 30 часа преди полета и приключва 1 час преди него. Можете да се регистрирате за полет, опериран от Tarom, или от някой от код-шеър партньорите й (Air France/ KLM, Air Europa, Alitalia). Услугата ви спестява време на летището и ви дава възможност да изберете мястото си в самолета предварително. 

Флот

Към 2018 г. флотът на Tarom се състои от общо 25 самолета: Airbus A318-100, ATR 42-500, ATR 72-500, Boeing 737-300, Boeing 737-700 и Boeing 737-800.

Летище Хенри Коанда, Букурещ

Международно летище Хенри Коанда е най-натовареното летище на Румъния и едно от двете летища, обслужващи нейната столица Букурещ. Намира се в град Отопени, на 16,5 км северозападно от Букурещ, и е кръстено на румънския авиопионер Хенри Коанда, макар да е по-известно с предишното си име Отопени.

В момента летище Отопени има един терминал с две главни сгради – едната за заминаващи, а другата за пристигащи пътници. В сградата за заминаващи са главните офиси на авиокомпания TAROM, която ползва летището за свое седалище. Двете части на терминала са свързани с коридор, в който са разположени безмитните магазини.

Освен за TAROM, летището е важна база и за самолетите на Air Bucharest, Blue Air, Tiriac Air и Wizzair

В сравнение с 2013 г., през 2015 г., летището е  обслужило 9 млн. пътници, което е с около 8,8% ръст.

Храна на борда

Менютата на борда на Tarom са съобразени както с кулинарните традиции на дестинацията, така и с продължителността на полета.

На кратките полети се предлага лека закуска, докато за по-дългите менюто е изготвено така, че да снабди организма с повече калории. То включва говеждо, сьомга, пуешко или пилешко, а селекцията се прави в зависимост от продължителността на полета. 

На по-дългите от 2 часа полети в икономична класа менютата включват пилешки гърди със зеленчуци, печени картофи и други. Десертът е бисквита, плод или шоколад.  

В допълнение, в пътниците в бизнес класа могат да избират от селекция от внимателно подбрани вина, шампанско и бира.

Допълнителни услуги

Бордното списание на авиокомпанията предлага интересна информация за пътуване и дестинации, а списание SkyLADY е ново издание, предлагано на пътниците на Tarom.