Меню

Brussels Airlines

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с Brussels Airlines от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

✔️ Докъде лети авиокомпания Brussels Airlines?

Авиокомпания Brussels Airlines лети до много популярни дестинации. За да провериш актуалното разписание, използвай търсачката на eSky.    

✔️ Кога мога да намеря най-евтините билети с авиокомпания Brussels Airlines?

За авиокомпания Brussels Airlines е най-добре да закупиш билетите си, колкото се може по-рано преди датата на пътуване.

✔️ Кои авиокомпании оперират по подобни маршрути?

До градовете, до които лети авиокомпания Brussels Airlines, има и други авиокомпании, които оперират полети. За да видиш пълния списък, използвай търсачката на eSky.  

✔️ Мога ли да резервирам хотел заедно с полет на авиокомпания Brussels Airlines?

Използвайки търсачката на eSky, можеш да резервираш и хотелско настаняване заедно с желания от теб полет, като използваш услугата Полет+Хотел. Благодарение на това, пътуването ти не само ще бъде по-удобно, но и ще спестиш пари благодарение на пакетните отстъпки.

Вижте повече за Brussels Airlines

Brussels Airlines

Brussels Airlines е националният превозвач на Белгия и най-голямата авиокомпания в страната със седалище летище Brussels Airport. Лети до над 75 дестинации в Европа, Северна Америка и Африка. Осъществява също така и чартърни услуги, обучение на авиоекипажи и поддръжка на самолети.

 

Член e на Star Alliance, International Air Transport Association и Association of European Airlines. IATA кодът й SN е наследство от предшествениците – Sabena и SN Brussels Airlines, които след сливането си на 7 ноември 2006 г. образуват днешната Brussels Airlines. На 15 септември 2008 г. Lufthansa придобива 45% дял от компанията, а през 2011 г. – останалите 55%. От 25 октомври 2009 г. авиокомпанията е член на програмата за лоялни клиенти Miles & More на Lufthansa. Статистиката сочи, че през 2013 г. са обработени около 5,88 милиона пътници, което е рекорд в историята на Brussels Airlines.

Багаж

Ръчният багаж не трябва да надвишава размери 55х40х23 см. В икономична класа можете да превозвате 1 брой с тегло до 8 кг, а в бизнес – 2 броя с общо тегло до 16 кг. В допълнение можете да носите малка чанта с лаптоп/фотоапарат/дамска чанта/куфарче.

 

За регистриран багаж изискванията до Европа, Агадир и Маракеш, са както следва: нямате право на такъв при Check&Go, 1 брой с тегло до 23 кг при Light&Relax и Flex&Fast, 2 броя с общо тегло до 64 кг при Bizz&Class. При международни (между ЕС и САЩ/Тел Авив) полети имате право на 1 брой регистриран багаж с тегло до 23 кг за икономична класа и на 2 броя с тегло до 64 кг общо за бизнес класа. При международни (между ЕС/САЩ и Африка) по 2 броя с максимално тегло до 46 кг общо за икономична класа и 64 кг общо за бизнес. Имате право и на допълнителни придобивки, ако сте част от Miles & More програмата.

За регистриран багаж изискванията до Европа, Агадир и Маракеш, са както следва: нямате право на такъв при Check&Go, 1 брой с тегло до 23 кг при Light&Relax и Flex&Fast, 2 броя с общо тегло до 64 кг при Bizz&Class. При международни (между ЕС и САЩ/Тел Авив) полети имате право на 1 брой регистриран багаж с тегло до 23 кг за икономична класа и на 2 броя с тегло до 64 кг общо за бизнес класа. При международни (между ЕС/САЩ и Африка) по 2 броя с максимално тегло до 46 кг общо за икономична класа и 64 кг общо за бизнес. Имате право и на допълнителни придобивки, ако сте част от Miles & More програмата.

 

Забележка: Възможно е авиокомпанията да промени своите правила за пренос на багаж, така че винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия полет. Позволеното количество багаж към Вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация.

 

Пътнически класи

Налични са 4 вида класи при полетите на къси разстояния: Check&Go, Light&Relax, Flex&Fast, Bizz&Class, както и 2 класи при полети на дълги – икономична и бизнес. 

 

При Flex&Fast можете да ползвате бързата лента за сигурност на летището, както и първо да се качите на самолета, а след пристигане багажът ви ще бъде доставен с приоритет. Тази услуга не е налична на всички летища. За тази класа обикновено се запазват средните седалки на борда. Пътниците на Bizz&Class имат пък достъп до бизнес салоните и тези на партньорите им. При Flex&Fast и Bizz&Class вие печелите точки с програмата Miles. 

 

При полетите на дълги разстояния двете класи също предлагат достатъчно удобства. Икономична класа има ергономични седалки с кожена облегалка за глава изцяло от кожа, както и широко пространство за крака (84 см). Бизнес класата разполага с луксозни легла (1,97 м) с масажна функция. 

Онлайн регистрация

Онлайн регистрацията е с 10 или 20 евро по-евтина от стандартната регистрация, тъй като тук не се начисляват административни разходи. При Check&Go можете да регистрирате билета си 24 часа преди полета. При Light&Relax можете да избирете мястото си в самолета, както и да сменяте безплатно полета си с по-ранен в същия ден, в случай че вашето място в оригиналния билет е свободно за променения полет. Смяната се извършва на самия ден на излитане на самото летище. При Flex&Fast също избирате мястото си на борда, на по-преден ред, ако желаете. Тук особеност е, че можете да смените полета си с по-ранен за същия ден, дори да смените датата на полета си, в случай че има свободно място в същата класа. Ако няма място в тази класа, ще се наложи да заплатите такса за разликата. При Bizz&Class билетите можете безплатно да смените датата или да изберате по-късен или по-ранен полет за същия ден, стига да има свободни места за същата класа. Ако няма налични, ще се наложи отново да заплатите разликата в цената. Ще получите също така пълно възстановяване на сумата, в случай че откажете билета си преди заминаването. 

Флот

Към 2018 г. компанията притежава флот от 54 самолета, сред които модели: Airbus A319-100, A320-200, A330-200, A330-300, А340-300. Поръчани са още 7 самолета от моделите A330-300 и А340-300.

Летище Брюксел, Белгия

Brussels Airport е международно летище, разположено североизточно от Брюксел, столица на Белгия. През 2015 г. оттук преминават близо 23,5 милиона пътници. Нарежда се на 21-во място по натовареност в Европа.

 

Историята на аеродрума датира още от 1940 г. Днес той представлява изключително модернизирана и технологично напреднала сграда с различни удобства – магазини, барове, ресторанти, аптеки, множество места за поклонение на хора, изповядващи различни религии – католици, евреи, мюсюлмани, православни християни и протестанти, има и обособено място за медитация.

 

От 6 декември 2013 г. всеки пътник има право на 30-минутен безплатен достъп до интернет, след това услугата е платена, с изключение на клиенти на Telenet, Boingo и iPass. Базата разполага със заседателни зали, които могат да посрещнат до 600 души. В пределите на летището се намира и Sheraton Brussels Airport Hotel.

Храна на борда

При полети на дълги разстояния от и до Африка (без Агадир и Маракеш), както и в рамките на САЩ, и в двете класи (бизнес и икономична) се предлага добре балансирана кухня за всеки вкус. За икономична класа – топла храна, прясна салата, десерт и сирене, сладолед и напитки по време на полета.

 

В бизнес класа имате избор между 2 предястия и 3 основни, здравословна салата, кафе и белгийски шоколад с ликьор, 5 превъзходни вина, разнообразие от сирена или десерт.

 

Предлагат се и специални ястия, съобразени с медицински изисквания, религиозни съображения и други специални нужди. За полетите на къси разстояния (Европа, Агадир, Маракеш, Москва и Санкт Петербург) се предлагат варианти Check&Go, Light&Relax, Flex&Fast, Bizz&Class. За да поръчате храна за детето си, можете да заявите най-малко 72 часа предварително, като това се отнася за всички полети. 

Допълнителни услуги

При полетите на дълги разстояния можете да се насладите на богата колекция от филми, музика, игри, безплатни електронни вестници, бордни списания.

 

Налична е SMS услуга, чрез която можете да бъдете известени за закъснения на полета, отмяна, промени и др. Услугата е безплатна, а съобщенията са изписани на английски език. Просто въвеждате телефонния си номер по време на регистрацията на билета, чрез центъра за обслужване или в профила си в Miles & More.

 

На борда на самолета е забранено ползването на телефони, портативни телевизори, устройства за възпроизвеждане, лаптопи, GPS устройства, играчки с дистанционно управление, радиопредаватели и радиоприемници.