Меню

Air Tanzania

Най-добрите оферти за полети с Air Tanzania от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

✔️ До къде лети авиокомпания Air Tanzania?

Авиокомпания Air Tanzania лети до много различни дестинации. За да проверите актуалното разписание моля използвайте страницата на eSky.

✔️ Кога мога да намеря най-евтините билети с авиокомпания Air Tanzania?

За авиокомпания Air Tanzania е най-добре да закупите билетите си колкото се може по-рано преди датата Ви на пътуване.

✔️ Кои авиокомпании оперират по подобни маршрути?

До градовете до които лети авиокомпания Air Tanzania има и други авиокомпании които оперират полети, за да видите пълен списък моля да отидете на страницата на eSky.

✔️ Мога ли да резервирам хотел заедно с полет на авиокомпания Air Tanzania?

Използвайте системата на eSky Ви можете да резервирате и хотелско настаняване заедно с желания от Вас полет като използвате опция Полет+Хотел. Благодарение на това не само ще спестите време но и пари благодарение на пакетните ни отстъпки.

Вижте повече за Air Tanzania

Air Tanzania

Air Tanzania Company Limited  (ATCL) е националният превозвач на Танзания, базиран в Дар ес Салам. Основен хъб е Julius Nyerere International Airport. Авиокомпанията е основана през 1977 г. като Air Tanzania Corporation след разпадането на East African Airways. От самото създаване е член на Асоциацията на африканските авиолинии. Изцяло собственост е на правителството на Танзания до 2002 г., когато частично е приватизирана по директивата на Bretton Woods Institutions, с цел прилагане на програмата за структурно приспособяване. Тогава делът на правителството е 51%, а останалите 49% са под управлението на South African Airways. Партньорството с тази авиокомпания продължава около 4 години, като през това време са натрупани загуби от близо 19 милиона долара. През 2006 г. правителството отново изкупува изцяло компанията. Въпреки че тя е национална, пазарният ѝ дял през годините намалява все повече – от 19,2% през 2009 г. до 0,4 % през 2011 г. 

Флот

Към 2016 г компанията притежава флот от 2 самолета – Bombardier CRJ100 и Bombardier Dash 8-300. Поръчани са и два модела Bombardier Q400.

Базово летище на авиокмопанията

Julius Nyerere International Airport е международното летище в най-големия град на Танзания – Дар ес Салам. Намира се на около 12 км югозападно от центъра на града. Обслужва полети до дестинации в Африка, Европа и Близкия изток. То е кръстено на първия президент Julius Nyerere. През 2013 г. оттук преминават 2,3 млн. пътници и са превозени 21 890 тона карго. Авиобазата започва да се изгражда през 1918 г. През 1954 г. се построява първият терминал, през 1982 г. – втори, а през 2013 г. – и трети. Наличните писти са две.