Меню

TAP Air Portugal

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с TAP Air Portugal от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

✔️ Докъде лети авиокомпания TAP Air Portugal?

Авиокомпания TAP Air Portugal лети до много популярни дестинации. За да провериш актуалното разписание, използвай търсачката на eSky.    

✔️ Кога мога да намеря най-евтините билети с авиокомпания TAP Air Portugal?

За авиокомпания TAP Air Portugal е най-добре да закупиш билетите си, колкото се може по-рано преди датата на пътуване.

✔️ Кои авиокомпании оперират по подобни маршрути?

До градовете, до които лети авиокомпания TAP Air Portugal, има и други авиокомпании, които оперират полети. За да видиш пълния списък, използвай търсачката на eSky.  

✔️ Мога ли да резервирам хотел заедно с полет на авиокомпания TAP Air Portugal?

Използвайки търсачката на eSky, можеш да резервираш и хотелско настаняване заедно с желания от теб полет, като използваш услугата Полет+Хотел. Благодарение на това, пътуването ти не само ще бъде по-удобно, но и ще спестиш пари благодарение на пакетните отстъпки.

Вижте повече за TAP Air Portugal

TAP Air Portugal

TAP Air Portugal, известна и като TAP Air, е националната авиокомпания на Португалия. Компанията предлага самолетни билети за над 85 дестинации в 31 страни от Европа, Северна Америка, Южна Америка и Африка.

Дружеството е създадено през 1945 г., а от 2005 г. е член на авиационния алианс Star Alliance. Централата на летището се намира на летище Портела, в Лисабон.

Компанията има флот от 90 самолета, 68 от които са произведени от Airbus, а останалите 22 - от Embraer и ATR, действащи от името на регионалната авиокомпания TAP Express.

Багаж

Ръчният багаж е включен в цената на билета на TAP. Неговите размери не трябва да надвишават 55x40x20 см. В икономична класа имате право на 1 брой ръчен багаж с тегло до 8 кг, а в Top Executive (бизнес) – 2 броя с общо тегло до 16 кг.

Регистрираният багаж не трябва да надвишава сбор от размери 158 см. В Top Executive класата имате право на 2 куфара до 32 кг, независимо от маршрута. В икономична класа ограничението е 1 брой до 23 кг по европейски и американски маршрути и 2 броя до 23 кг при полети на дълги разстояния. Таксата за добавен куфар на летището е 75 евро, а таксата за свръх багажа (между 24 и 32 кг) – 50 евро.

Забележка: Възможно е авиокомпанията да промени своите правила за пренос на багаж, така че винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия полет. Позволеното количество багаж към Вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация.

Пътнически класи

Самолетите на Tap Air Portugal са  разделени на две класи – Top Executive и икономична. В самолетите за полети на средно разстояние и двете класи са оборудвани с кожени седалки и система за развлечение, състояща се от няколко LCD екрана, закачени на тавана на салона. Top Executive класът предлага повече лично пространство на пътниците си, както и по-добри ястия.
В самолетите за дълги разстояния, местата са оборудвани с индивидуални дисплеи със системи за развлечение, а седалките в Top Executive се превръщат в плоски легла.

Онлайн регистрация

Онлайн регистрацията за полети на TAP стартира 36 часа преди полета, с изключение на излитащите от САЩ (24 часа преди полета), Загреб, Женева и Цюрих (23 часа преди полета). Услугата не е налична при полети от Ла Коруня и Овиедо. 

Флот

Към 2018 г. авиокомпанията експлоатира 67 самолета, сред които Airbus: A319-100, A320-200, A321-200, А330-200, А340-300. Поръчани са 66 броя самолети от моделите Airbus А320neo, A321neo и A330-900neo.

Летище Портела, Лисабон

Летище Лисабон Портела е международно летище, обслужващо португалската столица Лисабон и е разположено на 7 км северно от замъка Сао Жоржи в центъра на града. Това е едно от най-големите летища на югоизточна Европа, като през 2015 г. обслужва над 20 млн. пътници. Портела е от малкото европейски летища, които са насред жилищен градски район, затова до 2017 г. се очаква да бъде изцяло заменено от строящото се летище в Алкочете, близо до Лисабон.
Поради неутралния си статут през Втората световна война, когато е открито, летище Портела е било точка, в която се разминавали шпиони на двете противникови страни. Към него се отправяли всички, които търсели изход или искали да се вмъкнат в Европа, както е описано и в популярния холивудски филм „Казабланка.“
Днес летището има два терминала и служи за седалище на авиокомпания TAP Air Portugal, а е важна база и за easyJet, SATA International, Luzair, euroAtlantic Airways, Hi Fly, Portugalia и White Airways. От март 2012 г. Терминал 2 се използва само от нискотарифни авиокомпании.

Храна на борда

На повечето полети в икономична класа се сервира топло или студено леко ястие, или закуска. Храна не се предлага на полетите между Лисабон и Фаро. Сред предлаганите специални менюта са азиатско вегетарианско, бебешка храна, детска храна, за диабетици, плодове, безглутеново, кошер, хинду, нискокалорично, с ниско съдържание на мазнини/ сол/ захар, мюсюлманско, морска храна и др. Всички тези специални менюта могат да бъдат поръчвани на междуконтиненталните полети на TAP, а само някои от тях на европейските. Менютата се поръчват минимум 6 часа преди излитане от Лисабон и минимум 24 часа преди излитане от всяко друго летище. 
В бизнес класа се предлагат традиционни португалски ястия, приготвени от шеф Витор Собрал. На полетите на дълги разстояния можете да опитате от новите супи, закуски, сирена и португалски десерти. 

Допълнителни услуги

TAP позволява използването на борда на преносими електронни устойства на всичките си полети, ако те са в самолетен режим, с изключен Wi-Fi и Bluetooth. Развлекателните системи на борда на борда на някои самолети Airbus А330 включват над 20 филма, 20 часа португалски, бразилски и международни сериали и документални филми, новини на португалски, френски и английски език, 10 игри, някои от които можете да играете заедно с други пътници на борда, информация за TAP и дестинациите, до които лети, над 900 песни и аудио книги. 
На полетите между Европа и Северна Америка се предлага и Wi-Fi услуга срещу допълнително заплащане между 6 и 12 евро.