Меню

Air Caraibes

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с Air Caraibes от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

✔️ Докъде лети авиокомпания Air Caraibes?

Авиокомпания Air Caraibes лети до много популярни дестинации. За да провериш актуалното разписание, използвай търсачката на eSky.    

✔️ Кога мога да намеря най-евтините билети с авиокомпания Air Caraibes?

За авиокомпания Air Caraibes е най-добре да закупиш билетите си, колкото се може по-рано преди датата на пътуване.

✔️ Кои авиокомпании оперират по подобни маршрути?

До градовете, до които лети авиокомпания Air Caraibes, има и други авиокомпании, които оперират полети. За да видиш пълния списък, използвай търсачката на eSky.  

✔️ Мога ли да резервирам хотел заедно с полет на авиокомпания Air Caraibes?

Използвайки търсачката на eSky, можеш да резервираш и хотелско настаняване заедно с желания от теб полет, като използваш услугата Полет+Хотел. Благодарение на това, пътуването ти не само ще бъде по-удобно, но и ще спестиш пари благодарение на пакетните отстъпки.

Вижте повече за Air Caraibes

Air Caraibes

Air Caraïbes е регионална авиокомпания, позиционирана във френската част на Карибските острови, като обхваща 2 отвъдморски департамента – Гваделупа и Мартиника. Седалището ѝ се намира в Лес Абимес, Гваделупа. Оперира редовни и чартърни полети до 13 островчета в Западна Индия, също и трансатлантически услуги под бранда Air Caraïbes Atlantique до Париж с Airbus A330. Базата на превозвача се намира на летище Pointe-à-Pitre International Airport, а основният хъб – Le Lamentin Airport в близост до Форт дьо Франс.

Багаж

Ръчен багаж: трансатлантически полети – 1 брой до 12 кг и един брой лаптоп, камера, чадър, книга или др. За регионалната мрежа – 1 брой до 5 кг. Максимални размери – 55см/40см/20см.

Регистриран багаж: икономична класа – 1 брой до 23 кг или 2 броя, ако притежавате карти Silver Plus, Gold или Diamond. Премиум икономична класа – 2 броя до 23 кг или 3 броя с карта. Бизнес класа – 2 броя до 32 кг или 3 броя с карта. Максимални размери до 158 см.

Забележка: Възможно е авиокомпанията да промени своите правила за пренос на багаж, така че винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия полет. Позволеното количество багаж към Вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация.

Класи на пътуване

Компанията предлага три типа класа – Soleil (икономична), Caraïbes (премиум икономична) и Madras (бизнес класа). Икономична класа се предлага на борда на самолетите Airbus A330-300 и A330-200. Премиум икономична и бизнес класи имат по-голям комфорт на седалките и по-бърза обработка на документите на летището в Париж-Орли, приоритетно качване на борда и доставка на багажа. Седалките, покрити с кожа и плат, се намират в предната част на самолетите Airbus A330-300 и са отделени със завеса. Те са по-широки и с по-голям наклон на облегалката. В бизнес класа местата са 18 при Airbus A330-300 и 12 при Airbus A330-200. Седалките в бизнес класа позволяват хоризонтално положение на тялото и пълен комфорт при спане, включително персонален компютър, лампа за четене, отделение за обувките, масичка, одеяло и две възглавници с памучни завивки и др.

Онлайн регистрация

Можете да се възползвате от онлайн регистрацията, която стартира 48 часа и приключва 1 час преди полета. Опцията позволява да изберете място на борда на самолета.

Флот

Към 2016 г. компанията притежава флот от 8 самолета и са поръчани още 8. Наличните са – Airbus A330-200 (1 брой), Airbus A330-300 (4 броя) и ATR 72-500 (3 броя). Очакват се още Airbus A350-900 (2 броя), Airbus A350-1000 (3 броя) и ATR 72-600 (3 броя).

Базово летище на авиокомпанията

Седалище на компанията е Pointe-à-Pitre International Airport, намиращо се в Гваделупа, Франция. Летището е най-голямото измежду 6-те налични на архипелага и е разположено в самото му сърце. Осигурява бърз достъп до курортната зона Grande-Terre, както и до националния парк Basse-Terre. През 2014 г. оттук преминават малко над 2 млн. пътници. То е второто по натовареност в Lesser Antilles след Beatrix International Airport в Аруба. Основна база е за компаниите LIAT, Air France, Air Caraibes и Air Antilles Express.

Храна на борда

По време на трансатлантическите полети всички пътници (независимо от класата) могат да избират между две основни ястия. Ако имате особени предпочитания, можете да ги заявите до 48 часа преди полета. За икономична класа са предвидени безплатни напитки. Премиум икономична класа има по-богато меню, като включва и шампанско при качване на борда. В бизнес класа шампанското е на разположение по време на целия полет.

Допълнителни услуги

По време на полетите се предоставят комплекти с одеяло, възглавница и топла кърпа. Можете и да пазарувате. На борда на Airbus A330-300 икономична и премиум икономична класа разполагат с 6,5-инчови екрани и избор между 30 филма, телевизионни предавания, видео игри, аудио и др. На борда на Airbus A330-200 има централен екран с пет филма, както и индивидуални екрани в задната част на всяка седалка с набор от 9 филма и 25 аудио диска. Премиум икономична класа е снабдена и с iPad mini, където можете да следите последните публикации в пресата (10 ежедневника, 16 списания, книга не месеца, списания Arc-en-Ciel, la Boutik Caraïbes). Екраните в бизнес класа са 15-инчови.