Меню

UTair

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с UTair от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

✔️ Докъде лети авиокомпания UTair?

Авиокомпания UTair лети до много популярни дестинации. За да провериш актуалното разписание, използвай търсачката на eSky.    

✔️ Кога мога да намеря най-евтините билети с авиокомпания UTair?

За авиокомпания UTair е най-добре да закупиш билетите си, колкото се може по-рано преди датата на пътуване.

✔️ Кои авиокомпании оперират по подобни маршрути?

До градовете, до които лети авиокомпания UTair, има и други авиокомпании, които оперират полети. За да видиш пълния списък, използвай търсачката на eSky.  

✔️ Мога ли да резервирам хотел заедно с полет на авиокомпания UTair?

Използвайки търсачката на eSky, можеш да резервираш и хотелско настаняване заедно с желания от теб полет, като използваш услугата Полет+Хотел. Благодарение на това, пътуването ти не само ще бъде по-удобно, но и ще спестиш пари благодарение на пакетните отстъпки.

Вижте повече за UTair

UTair

UTair Aviation е авиокомпания със седалище Khanty-Mansiysk Airport, Русия. Оперира както вътрешни и международни полети, така и транспорт с хеликоптер и чартъри в подкрепа на петролната и газова промишленост в целия Западен Сибир. Компанията е ангажирана и с операции за подпомагане на Организацията на обединените нации. Основната база е Roshchino International Airport в област Тюмен, Русия. Основана е през 1967 г. Програмата за лоялни клиенти се нарича Status. Понастоящем си партнира с авиолиниите S7 Airlines, Transaero Airlines, Turkish Airlines. 

Багаж

Ръчен багаж – 1 брой до 5 кг и размери до 55см/40см/20см. Компанията позволява леко отклонение от теглото на багажа, ако размерите и бройката останат непроменени.

 

Регистриран багаж – максимум 20 кг при икономична класа, 30 кг при комфорт класата, 40 кг при бизнес класата. Ако имате карта Premium, ползвате правото на допълнителни 5 кг, а при VIP карта – 10 кг.

 

Забележка: Възможно е авиокомпанията да промени своите правила за пренос на багаж, така че винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия полет. Позволеното количество багаж към Вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация.

Класи на пътуване

Компанията предлага икономична (economy class), комфорт (comfort class) и бизнес класа (business class) – в тази последователност са подредени по качество, комфорт, удобство и предимства. Комфорт класата на UTair, налична от есента на 2001 г., е подобна на бизнес класата на различните европейски авиолинии. Тя се предлага на борда на самолети TU-154 и Boeing-737-400. Седалките, отделенията за вещи и пространството за краката са много по-големи от тези в икономична класа. Бизнес класата предоставя приоритетно настаняване и обработка на документи и багаж, просторни места, удобни възглавници, одеяла, туристически комплект с маска за очи, тапи за уши, хартиени кърпички, чифт чорапи, гребен, боя за обувки и др.

Онлайн регистрация

Услугата стартира 24 часа преди полета и приключва 1 час преди него. Важно е да се отбележи, че можете да регистрирате багажа си на летищното гише до 50 минути преди полета.

Флот

Към юни 2017 г. компанията притежава флот от 66 самолета. Сред тях са модели ATR 72-50, Boeing 737-400, Boeing 737-500, Boeing 737-800, Boeing 767-200ER и Boeing 767-300ER. 

Базово летище на авиокомпанията

Khanty-Mansiysk Airport е летище в Ханти, Русия. Освен че е седалище на UTair, тук действат още няколко авиолинии – Izhavia, Pobeda, Katekavia, Royal Flight Airlines и др. Авиобазата е изградена през далечната 1940 г. От 2004 г. е с международен статут. Притежава една асфалтирана писта и не много голям годишен пътникопоток – през 2014 г. оттук преминават около 278 000 души. 

Храна на борда

Комфорт класата предлага вкусен асортимент от предястия, салати, основни ястия, вино, сок и вода. Бизнес класата включва богат избор от предястия и салати, супи и основни ястия, десерти, вино, коняк, сок и вода.

Допълнителни услуги

Row 44, водещ доставчик на Wi-Fi и забавление по време на полет, предоставя широка гама развлечения за пътниците на UTair. Платформата осигурява високоскоростен интернет, богата селекция от телевизионни канали, филми, игри, музика.