Меню

Carpatair

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с Carpatair от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

✔️ Докъде лети авиокомпания Carpatair?

Авиокомпания Carpatair лети до много популярни дестинации. За да провериш актуалното разписание, използвай търсачката на eSky.    

✔️ Кога мога да намеря най-евтините билети с авиокомпания Carpatair?

За авиокомпания Carpatair е най-добре да закупиш билетите си, колкото се може по-рано преди датата на пътуване.

✔️ Кои авиокомпании оперират по подобни маршрути?

До градовете, до които лети авиокомпания Carpatair, има и други авиокомпании, които оперират полети. За да видиш пълния списък, използвай търсачката на eSky.  

✔️ Мога ли да резервирам хотел заедно с полет на авиокомпания Carpatair?

Използвайки търсачката на eSky, можеш да резервираш и хотелско настаняване заедно с желания от теб полет, като използваш услугата Полет+Хотел. Благодарение на това, пътуването ти не само ще бъде по-удобно, но и ще спестиш пари благодарение на пакетните отстъпки.

Вижте повече за Carpatair

Carpatair

Carpatair е регионална авиокомпания в Румъния, базирана в Ghiroda (Timiş County), в близост до Тимишоара. Създадена е през 1999 г., като започва да действа още през февруари месец. Сегашното си име придобива през декември същата година, когато 49% от акциите на дружеството са продадени на швейцарски и шведски инвеститори. Останалите 51% се държат от румънски акционери. От 2006 г. притежава собствен IATA код, а наскоро получи и пета степен на регистрация IOSA (IATA Operational Safety Audit).  През 2007 г. служителите на превозвача наброяват 450 души.

Carpatair  си сътрудничи с Alitalia, Moldavian Airlines, Air Berlin и Meridiana. Програма за лоялни клиенти се нарича Carpatair Green Club. Управлява полети до Италия, Румъния, Гърция, Унгария, Украйна, Дания, Португалия, Малта, Полша, Хърватия, Австрия и др.

На 23 януари 2014 г. авиокомпанията подава молба за обявяване в несъстоятелност.

Багаж

Ръчен багаж: 1 брой с тегло до 5 кг и максимални размери до 55 х 40 х 20 см, включващи колелца, дръжки, джобове и др.

Регистриран багаж: 1 брой с тегло до 15 кг и размери до 203 см. Важно е да знаете, че багаж, тежащ в рамките на 15 до 16 кг, не се счита извън ограниченията. Ако багажът е над 16 кг, излиза извън нормите и трябва да заплатите такса за свръхбагаж. Не можете да превозвате повече от 32-килограма багаж, той се счита за товар. 

Класи на пътуване

Компанията предлага икономична и бизнес класа. Бизнес класа има повече предимства, включително приоритетен чек-ин, по-голямо количество багаж (до 30 кг), достъп до летищните VIP салони (на летищата във Флоренция, Милано-Бергамо, Бари, Верона, Рим-Фиумичино, Венеция, Болоня, Щутгарт, Мюнхен) и по-просторни седалки. 

Флот

Към ноември 2015 г. компанията притежава флот от 3 самолета Fokker 100 с капацитет от 105 пътници на борда, като 2 от тях се оперират от Nordic Aviation Group. 

Базово летище

Timișoara "Traian Vuia" International е международно летище, обслужващo Тимишоара, Румъния. Разположено в историческия район Банат (Banat). Кръстено е в чест на Traian Vuia, румънски полет – пионер, родом от Timiş County. То е третата по големина авиобаза по отношение на въздушния трафик и основен транспортен възел към Западна Румъния. Оперативна база е на Wizz Air. Други авиолинии, които оперират на летището, са Air Serbia, Etihad Airways, Lufthansa, Turkish Airlines, Wizz Air и националният превозвач Tarom.

Храна

Менюто на борда се определя от продължителността на полета и класата. Разбира се бизнес класата предлага много повече привилегии, разнообразие и  богатство от вкусове. 

Допълнителни услуги

Допълнителните удобства също се определят от продължителността на полета. Всички пътници, независимо от класата, получават безплатно списанието на авиокомпанията.