Меню

Oman Air

Най-добрите оферти за полети с Oman Air от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Oman Air

Oman Air е националният превозвач на Оман. Базиран е на международно летище Мускат в Сееб, Мускат. Авиокомпанията оперира редовни вътрешни и международни превози на пътници, както и регионални и чартърни полети.

За целия си период на своето съществуване от 1993 г. до днес, няма нито един инцидент.

По официални договорни взаимоотношения, към 11 юни 2015 г. си сътрудничи с Emirates, Ethiopian Airlines, Garuda Indonesia, Qatar Airways, Royal Jordanian, SriLankan Airlines, Turkish Airlines. Към декември същата година обслужва основно 50 дестинации в 27 страни и 11 града в Индия.

Oman Air членува в Организацията на арабските въздушни превозвачи (Arab Air Carriers Organization). 

Багаж

Ръчен багаж: Имате право на 1 брой ръчен багаж с тегло до 7 кг в икономична класа и 2 броя с тегло до 14 кг общо в бизнес и първа класа. Максималните размери са 115 см.

Регистриран багаж: всеки пътник може да превозва до 30 кг регистриран багаж в икономична класа, 40 кг в бизнес класа и 50 кг в първа класа. Един куфар не трябва да надвишава 32 кг и общи размери от 158 см. 

Забележка: Авиокомпаниите често променят своите правила за пренос на багаж, така че винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия полет. Позволеното количество багаж към Вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация.

Класи

Oman Air предлага икономична, бизнес и първа/премиум класа. Според това за коя класа сте закупили билет и дали имате карта към програмата за лоялни клиенти, имате различни преференции, удобства и отстъпки за различни услуги услуги. Колкото по-висок клас билет сте избрали, толкова по-голямо е удобството на седалката, възможността да почивате или удобно да поспите, както и да се усамотите в собствен кът. Първа класа включва най-висок клас седалки с масажни функции и техническо оборудване, допълнителни шкафове за лични вещи и др. 

Онлайн регистрация

Компанията предлага услугата онлайн чек-ин. Тя стартира 24 часа преди полета и приключва 90 минути преди него. Онлайн регистрацията е лесен и удобен начин да се регистрирате за полет на Oman Air и спестява вашето време. 

Флот

Към 2016 г. авиокомпанията притежава флот от 44 самолета, като са поръчани още 47. Наличните са 4 броя Airbus A330-200, 6 броя Airbus A330-300, 20 броя Boeing 737-800, 5  броя Boeing 737-900ER, 4 броя Boeing 787-8, 1 брой Boeing 737-700. Направена и поръчка за още 30 броя Boeing 737 MAX, 1 брой Boeing 787-8, 10 броя Boeing 787-9 и 6 броя Boeing 737-800.

Базово летище на авиокомпанията

Международно летище Мускат, наричано още Seeb International Airport, е най-голямото летище в Оман и база на авиокомпания Oman Air. Намира се на 32 км от стария град на Мускат. Официално новият терминал може да се справи с пътникопоток от 12, 24 и 48 милиона годишно според фазите на строеж във времето. През 2014 г. оттук преминават малко над 8,7 милиона души

Храна на борда

Основни ястия, блюда, закуски, десерти и др., както и топли и студени напитки са безплатни. Разбира се, разнообразието се определя от това в коя класа пътувате. Бизнес и първа класа предлагат и страхотна селекция от вина и алкохолни напитки. 

Допълнителни услуги

Първа класа разполага с 23-инчови монитори, които са подходящи не само за гледане на филми и сериали, но и за игри и слушане на музика.Авиокомпанията предлага собствена програма за лоялни клиенти, която се нарича Sindbad Frequent Flyer.