• Център за обслужване на клиенти 0 700 15 355

  Център за обслужване на клиенти

  0 700 15 355

  За обаждания от чужбина:
  +359 2 955 75 80

  Работно време:
  Понеделник - петък 08:00 - 22:00ч, събота и неделя 10:00 - 18:00ч

  На цената на стандартен разговор във Вашата мрежа

Летище Летище Бургас

Burgas International Airport

1

Топ оферти за Летище Бургас

Информация - Летище Летище Бургас

Летище Бургас е разположено в живописен залив на Южното Българско Черноморие, на 10 км североизточно от гр. Бургас. Специфичното географско положение - на границата между Европа и Азия, определя и стратегическото му значение за новите отношения в съвременния свят. Обслужващите възможности на бургаското летище силно повлияват разгръщането на транспортните връзки, туризма и търговските отношения между партньорите от Изтока и Запада.

Летище Бургас обслужва Югоизточна България и предлага удобни връзки до международни ключови летища като Москва, Лондон, Тел Авив, Манчестър, Санкт Петербург и Виена.

Летището се намира на Южно Черноморско крайбрежие, между град Бургас и туристическия курорт Слънчев бряг. Бургас е важен бизнес, търговски, транспортен и туристически център, както и отправна точка за посещение на курортите и вилните селища, разположени по южното черноморско крайбрежие. Благоприятното географско положение, съчетанието на въздушен, морски, железопътен и автомобилен транспорт дават възможност за интермодални връзки, и позволява голям брой чартърни полети през летния сезон, и редовни полети през цялата година.

Летище Бургас има огромен принос за развитието на транспортната мрежа, туризма и търговията в региона.

Летище Бургас:
§ Една писта 3200 м.
§ Работи 24 часа без прекъсване
§ Над 18 400 полета през 2013
§ Над 2,4 милиона пътници през 2013
§ Повече от 140 дестинации в над 70 страни

„Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД е германо-българска компания, концесионер на летище Бургас и летище Варна за 35 години. Компанията, 60% притежавани от световния летищен оператор Фрапорт АГ и 40% от „Еърпорт Сървисиз България“, управлява и развива двете морски летища като инвестира в нова инфраструктура, техника, както и в обучението на своите служители. В края на 2013, „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД откри нов модерен пътнически терминал на летище Бургас.

Достъп - Летище Летище Бургас

Burgas International Airport
BG-8007 Bourgas


На кръговото пред входа на летището се намира спирката на автобус 15, с който можете да стигнете до автогара Юг в Бургас. Рейсът се движи между 05:00 и 23:00 ч., като цената на билета е 1 лв.На територията на летище Бургас оперира фирмата за таксиметрови услуги „Еко такси“. Ако желаете да запазите такси, можете да го направите на следните телефони или да направите поръчка чрез сайта: Тел.: 00359 56 872 777 Мобилен: 00359 879 241 641 www.ekotaxiburgas.com От центъра на Бургас можете лесно да стигнете до летището за около 17 минути. На излизане от града в северна посока (през ж.к. Изгрев и Зорница), след второто кръгово, вземете изхода за Сарафово и тръгнете по магистрала Е87. Движейки се по нея (без да влизате в Сарафово) ще забележите летището от лявата си страна - пред терминала има постоянна експозиция на стари самолети, която се вижда от пътя.

Паркинг - Летище Летище Бургас

Всички гости, които пристигат на летище Бургас с личен автомобил могат да използват платения паркинг, който е разположен в непосредствена близост до основната терминална сграда. Паркингът е достъпен за всички желаещи 24 часа в денонощието. Отчитането на времето за престоя става чрез автоматизирана система. Плащането се осъществява чрез разплащателните терминали, разположение на различни места вътре и пред Терминал 2. Престоят до 10 минути е безплатен, а до 1 час струва 2 лева.

Услуги - Летище Летище Бургас

Информация „Информация“ на летище Бургас се намира в обществената зона на Терминал 2 в близост до гишета за чекиране на багаж.

Хранене На Терминал 2 на летище Бургас се намират разнообразни места за хранене и кафе - барове, които предлагат вкусна храна и напитки. В спокойната обстановка на заведенията пътниците освен че имат възможност за изчакване на своя полет, могат да наблюдават още кацането и излитането на самолетите.

Магазини В Терминал 2 на летище Бургас се намират атрактивни търговски зони с голямо разнообразие от продукти на световно известни марки, Български базар с местни висококачествени продукти - от българско вино и сирене до ценни подаръци и природен местен мед, аптека, специализиран магазин за тютюневи изделия.

Финансови услуги В обществената зона на Терминал 2 е разположен банков офис. Обменни бюра има в зоната за заминаващи пътници и в зоната за получаване на багажи.

Интернет Безплатен безжичен интернет в Терминал 2 на летище Бургас.

Рент-а-кар Компаниите за автомобили под наем на летището са представени от Avis, Hertz, Europcar, Sixt и др.

За хора с ограничена подвижност Има обособени места за паркиране, санитарни помещения, амбулифт и рампи, помагащи за безпроблемно пътуване на пътниците с ограничена подвижност.

Други услуги Медицински център, ВИП зала.

Контакт - Летище Летище Бургас

Burgas International Airport
BG-8007 Bourgas


Телефони:
Информация за полетите +359 56 870 248
Рекламация багажи +359 56 870 273

Полетно разписание Летище Бургас

Търси летища по целия свят

x

Версията на браузъра Ви е твърде стара

Инсталирайте най-новата версия, за да можете да използвате всички функционалности на сайта ни.

Ако имате въпроси, моля обърнете се към центъра за обслужване на клиенти:

0 700 15 355 или +359 2 955 75 80

Понеделник - петък 08:00 - 22:00ч | събота и неделя 10:00 - 18:00ч

На цената на стандартен разговор във Вашата мрежа