Меню

Търсене на полети до Брюксел

Покажи филтри

Брюксел

 • Обща информация

  Официален език: Нидерландски, френски, немски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Европейският парламент

  Европейските институции винаги са се старали да бъдат отворени към хората, желаещи да научат повече за работата им и процесът на вземане на решения. Затова посещението в европарламента е достъпно, като брошури, аудиогид и истински водач могат да ви помогнат за опознаването му.

 • Шоколад и бира

  Шоколадът е едно от националните богатства на Белгия. В централната част на Брюксел се намира Музеят на какаото и шоколада, в който на живо се демонстрира приготвянето на бонбони. Бирата може да не си подхожда с шоколада, но е другата запазена марка на страната. Музеят на бирата представлява малка пивоварна, която все още произвежда напитката.

 • Градините на Брюксел

  Ботаническата градина на Брюксел представлява голям стъклен дворец, построен през 19 в., в който се изнасят концерти или презентират изложби. Червената японска кула е като екзотичен азиатски оазис насред Брюксел. Тя е посветена на японската култура и изкуство, заедно с градината си. Брюкселският парк е предпочитано място за отдих с огромните си дървета и многото статуи.

Къде да намеря евтини самолетни билети до Брюксел?

Евтини самолетни билети до Брюксел може да намерите лесно, ако използвате някой от наличните онлайн инструменти – сайтовете за търсене на полети като например eSky. Той разполага с удобна търсачка, в която може да зададете всички критерии за своето пътуване. Първи в резултатите ще се появят най-евтините полети. Така може да изберете най-подходящия за вас полет: директен или с прекачване, икономична или първа класа, еднопосочен или за отиване и връщане, с каква продължителност на престоя и т.н.

Още с първото търсене в сайта на eSky ще видите, че евтини полети до Брюксел предлагат някои нискотарифни авиокомпании като Ryanair, WizzAir и други. Понякога обаче изгодни цени на самолетни билети до Брюксел може да предложат и някои редовни авиокомпании. Напълно възможно е, ако датите за пътуване не са толкова популярни, както и ако има някакво специално намаление.

Ако искате лесно да намирате изгодни оферти за полети до Брюксел, използвайте търсачката на eSky, достъпна през браузъра на компютър, телефон или таблет. Още по-удобен начин за търсене на полети до Брюксел е през мобилното приложение на eSky, налично в Google Play и App Store. Така без значение от устройството, което използвате, ще имате постоянен достъп до разнообразни и изгодни предложения за пътуване със самолет до Брюксел.

Сравняване на оферти за полети до Брюксел

Може би най-лесният начин за бързо и ефективно сравняване на оферти за полети до Брюксел е през сайта или мобилното приложение на eSky. Търсачката за полети показва стотици оферти спрямо избраните от вас критерии, като най-напред подрежда най-евтините полети.

По този начин ще си спестите един куп време и усилия, защото няма да се налага да въвеждате по няколко пъти едни и същи данни в отделни сайтове, а ще можете да получите цялата информация на едно място. Така веднага щом намерите подходящия за вас полет до Брюксел, можете директно да го резервирате, както и да изберете разнообразни допълнителни услуги към пътуването.   

Колко са летищата в Брюксел?

В Брюксел, столицата на Белгия, има две летища:

 • Брюксел Завентем (BRU)

 • Брюксел Шарлероа (Charleroi)

Как се стига от летище Брюксел Завентем до центъра на града?

Трансфер между летище Завентем и Брюксел може да направите с влак, автобус, такси или кола под наем. Международно летище Брюксел, известно още и като летище Брюксел Завентем, е основната аерогара в Брюксел. Намира се в област Завентем на около 12 км. от Брюксел и до центъра на града може да се стигне за 20-30 минути.

Влакът се движи ежедневно и свързва летището с централната гара в града. Първият влак тръгва в 5 сутринта, а последният е в полунощ. Пътуването трае около 20 минути и струва малко над 10 евро.

Придвижването с автобус също е удобен начин за трансфер между летището и Брюксел. Автобусите от летище Завентем са част от мрежата на градския транспорт в града, като някои от тях пътуват до Люксембург, а други свързват летището с метрото или с центъра.

Такситата също са удобен начин за придвижване от летището до града, особено ако имате повече багаж със себе си. Те могат да ви закарат почти до всеки адрес в Брюксел, което би било голямо удобство, особено ако времето е лошо или сте уморени от пътуването.

Как да стигна от летище Брюксел Шарлероа до центъра на града?

Между летище Шарлероа и Брюксел може да се придвижите с автобус, такси или кола под наем. Автобусите на градския транспорт се движат на всеки половин час, а цялото пътуване от летището до центъра трае около 1 час. Летище Шарлероа се намира на около 50 км. от Брюксел, а автобусите осъществяват директна връзка с града, до станция Brussels-Midi. Оттам има удобни варианти за трансфер  до други точки на града, като хванете друг автобус или се качите в метрото.

За трансфер между летището и града може да използвате и наличните на аеорагарата таксита или да наемете кола под наем. Достатъчно е да знаете адреса, до който искате да стигнете и да сте предвидили този разход в бюджета си за пътуването до Брюксел.

Кога е най-изгодно да се резервира самолетен билет до Брюксел?

По средни изчисления самолетните билети от София до Брюксел са най-евтини, ако ги резервирате 52 дни преди пътуването. Едни от най-изгодните компании, с които може да летите от София до Брюксел, са: Raynair, Wizz Air, Air Serbia и други.

Иначе сред най-популярните авиокомпании, които летят до Брюксел от България, са: Bulgaria Air, Lufthansa, Austrian Airlines, Turkish Airlines, както и вече споменатите нискотарифни авиокомпании.

По маршрут София Брюксел може да се намерят евтини самолетни билети, понякога и на цена от около 20 евро в двете посоки. Повечето от полетите са директни и обикновено траят около 3 часа.

От Варна до Брюксел също има полети, като повечето от тях са с прекачване. Сред авиокомпаниите, които пътуват по маршрута, са: Lufthansa, Turkish Airlines, Austrian Airlines и други.

Самолетни билети до Брюксел на ниски цени

Ако искате да резервирате самолетен билет до Брюксел на възможно най-ниска цена, е важно да вземете предвид няколко неща. Цената на билетите обикновено е по-ниска извън сезона. Това означава, че ако искате да посетите Брюксел по време на празниците (Нова година, Коледа, Великден) или в разгара на сезона, когато повечето хора пътуват, то очаквайте по-високи цени на билетите.

Дори да искате да пътувате по празниците, не забравяйте правилото, че колкото по-рано резервираме билетите до Брюксел, толкова по-добре. Предварителното резервиране не само че гарантира по-ниски цени, но ще ви даде нужното спокойствие за пътуването.

Друг фактор, който влияе върху цената на самолетния билет, е интересът към мястото. Брюксел е сред популярните дестинации, затова и цените на самолетните билети са по-високи. Въпреки това някои нискотарифни авиокомпании предлагат много изгодни полети до там. Обикновено бройките са ограничени, затова печелят най-бързите. Не е изключено и някоя редовна авиокомпания да предложи самолетни билети до Брюксел на изгодни цени. Добре е да сравните подобни оферти, тъй като понякога за почти същата цена на самолетения билет, може да има включен и регистриран багаж.

За да разполагате с най-актуалната информация за изгодни полети, евтини самолетни билети и промоции за пътуване до Брюксел, то се запишете за нюзлетъра на eSky. Така ще получавате директно в пощата си лимитирани оферта за вашето желано пътуване.

От помощ ще ви е и т.нар. ценово известие, което може да активирате през сайта. За целта просто трябва да изберете желания маршрут и ценовия лимит на билетите. Когато се появи оферта, отговаряща на изискванията ви, ще ви я изпратим директно на имейла. Добре е да резервирате бързо, тъй като най-добрите предложения обикновено са налични за много кратко време.  

Друг лесен начин да следите актуалните изгодни предложения за самолетни билети до Брюксел е да проверявате редовно секцията Оферти. Там ще намерите не само едни от най-изгодните оферти за полети до Брюксел, но и до други дестинации. Обикновено билетите на най-ниска цена са ограничен брой, затова важи правилото, че най-бързите печелят.

✔️ Има ли специални оферти за полети до Брюксел на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Брюксел, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Брюксел, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят до Брюксел?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Брюксел, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Брюксел

Виж летище

Популярни авиокомпании, опериращи до Брюксел

Брюксел е столица на Белгия. Полети до Брюксел осъществяват нискотарифни и редовни авиокомпании. Евтини полети до Брюксел предлагат нискотарифни авиопревозвачи Ryanair, WizzAir, easyJet, Flybe, Eurowings и др. Редовните авиокомпании, които предлагат полети до Брюксел, са: Alitalia, Lufthansa, Brussels Airlines, Air France, KLM, Aegean, LOT, Adria, British Airways, Turkish Airlines и др. В Брюксел има няколко летища: Международно летище Брюксел, известно и като Брюксел-Завентем (Brussels Airport) и Брюксел Шарлероа (Charleroi). Летищата в Брюксел обслужват стотици вътрешни и международни полети ежедневно. Градът се посещава както с цел почивка и отдих, така и за бизнес пътувания. До Брюксел се осъществяват директни полети и полети с прекачване.

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Брюксел

Виж хотели в Брюксел