Меню

Търсене на полети до Колката

Покажи филтри

Колката

 • Обща информация

  Официален език: Хинди, английски
  Часова зона: UTC +5.5
  Валута: Индийска рупия (INR)

 • Социалното сърце на града

  Мостът Харак е мястото, където всеки ден се събират стотици хиляди жители на града. Там можете да гледате красивия залез към река Угли.

   

 • Цветен рай

  Malik Ghat Flower Market е най-големият пазар за цветя в Калкута. Можете да си купите цветни гирлянди, които са поднасят, като жертва в храмовете.

 • Празнувайте в Калкута

  През ноември се провежда невероятният хинди фестивал на светлината и се почита богинята Кали. Улиците са претъпкани, светлинното шоу с фойерверки е грандиозно.

Забележителности на Колкота

Колката, преди известна като Калкута, има 15 млн жители и съставя втората по големина агломерация в Индия по отношение на населението. От една страна, това е претъпкан и шумен град, но от друга - събирателно на най-добрите аромати, цветове и вкусове. Всеки се захласва по богатото културно и архитектурно богатство на града, но няма как да не забележи и повсеместната бедност. Но може би в това се крие чарът на Индия - нищо там не е само черно или бяло, а съдържа цялата житейска палитра.

Градът е основан от британците като село Каликата през 1690 г. От колониалната история са останали някои наистина интересни паметници. Забележително е да се види сградата на писателите (известна като Mahakaran), която е с дължина 150 метра, катедралата "Св. Павел" и красивият символ на града, заобиколен от добре поддържан парк - "Виктория Мемориал". Любителите на историята няма да съжаляват, ако посетят Индийския музей, който може да се похвали с богатите колекции, посветени на историята на страната.

Не забравяйте да посетите свещените места, разпръснати из града. Сред тях най-известният е храмът, посветен на богинята Кали в квартал Калиат. Там винаги има тълпи от поклонници и туристи, които искат да принесат жертва във вид на цветя. Важно място за католиците е музеят в къщата на Св. Тереза Калкута (не работи в четвъртък). Ако искате малко почивка от шума и суетата на улиците, отидете в един от парковете, по крайбрежната алея или до най-старата ботаническа градина на Индия, близо до моста Хаура.

Не е трудно да изберете какво да ядете в Колката - бенгалската кухня е едно от най-големите съкровища на този град. Местните ястия се приготвят най-вече с ориз, риба, зеленчуци и леща. Най-популярни са кебапите, приготвени от мариновано говеждо или овнешко, напр. видовете Сутли, Бихари и Боти. Другите ястия са Mutton Biriyani - овче или козе месо с ориз, шафран, индийско орехче и анасон, както и цели кози, пилета и патици, приготвени за специални поводи. Може да пробвате пресните плодове и сокове, които се предлагат на уличните сергии.

Полезна информация за летищата в Колката

Популярни авиокомпании, опериращи до Колката

Полетно разписание: Колката

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Колката

Виж хотели в Колката