Меню

Търсене на полети до Кошице

Покажи филтри

Кошице

 • Обща информация

  Официален език: Словашки
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Град на градини

  В сърцето на Кошице е разположен паркът с пеещите фонтани, чиято мелодия се чува на всеки час. До „Св. Михаел“ се намира паркът Мала Брана, а зад Театъра – паркът с Фонтана на зодиите. Най-голямата ботаническа градина в страната също се намира в Кошице. Тя се гордее с богатата си колекция от тропически пеперуди. Градският парк, Плувният парк и Зоологическата градина са само част от останалите зелени площи за разходка, които градът предлага.

 • Зимна дестинация

  Кошице е популярна зимна дестинация, заради ски пистите в близките курортни бази. Може да изберете настаняване в града и ползване на пистите през деня.

 • Празненства

  Няколко пъти през годината в Кошице се провеждат конни състезания. От 30 април до 09 май се честват Дните на Кошице по повод провъзгласяването му за град и тогава се организират различни културни събития. През юни има фолклорен фестивал на източнословашкия танц каричка и Балонена фиеста, през април – празникът на локомотива, а през октомври – Бялата нощ на музеите и галериите.

Забележителности на Кошице

Вторият по големина град и икономически център в Словакия е претърпял интересна историческа трансформация. Бил е в пределите на Унгарското кралство, през 1919 г. там е провъзгласена Словашката съветска република, която не просъществува за дълго. За кратко е отново в рамките на Унгария, след това –  в Чехословакия, а днес в Словакия.

Символът на Кошице и най-голямата катедрала в страната е „Св. Елизабет“, построена в готически стил. Възможно е изкачване до върха на кулата й, откъдето се разкрива чудесна гледка. В близост до нея е разположена катедралата „Св. Михаел“, която била построена през 14 в. върху бивше гробище, а днес е най-популярният храм за сватби. Третата готическа постройка, която формира архитектурния ансамбъл е кулата „Св. Урбан“. Първоначално е била камбанария, а по-късно заведение и музей с восъчни фигури.

Къщата на просяка погрешно носи името си. Според легендата, някога имало просяк в Кошице, който успял да събере толкова пари от милостинята на местните граждани, че си построил къща в центъра на града. Всъщност сградата е била собственост на богат търговец. В Кошице има и доста красиви постройки в бароков стил като Университетската църква, Сградата на старото кметство и Държавният театър.

Затворът Миклуш днес е музей, в който може да се види какви средства са използвали местните сили на реда при разпит през 17-18 в. В близост до тази сграда е улицата на занаятчиите, която е една от най-красивите в града. Там има и пекарни, откъдето може да закупите топли, току-що приготвени закуски.

✔️ Има ли специални оферти за полети до Кошице на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Кошице, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Кошице, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят до Кошице?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Кошице, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Кошице

Популярни авиокомпании, опериращи до Кошице

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Кошице

Виж хотели в Кошице