Меню

Търсене на полети до Каунас

Покажи филтри

Каунас

 • Обща информация

  Официален език: Литовски
  Часова зона: UTC+3 (лято), UTC+2 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Музеят на Дявола

  Този уникален сам по себе си музей, съхранява експозиция от над 2000 различни по вид изображения на дявола. Картини, скулптори, графики, дърворезби, фигурки от различен материал и дори плюшени играчки представят облика на Сатаната в различните култури и държави.

 • Замъкът на Каунас

  В най-големия градски парк – Сантакос се намира замъкът Каунас, който датира от 13-ти век. Предназначението му е било защитно и е единственият в Литва с двойни отбранителни стени.

 • Пажайлиски манастир

  Намира се на 7 км от центъра на града, но си заслужава да се посети, заради невероятните фрески на италианския художник Микеланджело Палони. Освен това, Пажайлиски е най-големият манастирски комплекс в Литва.

Забележителности на Каунас

Ако имате път към Литва, не пропускайте да се отбиете през очарователния и втори по големина град в страната – Каунас. Красивата архитектура, ексцентричните музеи, исторически значимите забележителности, правят Каунас идеална дестинация за един или два дни. От столицата Вилнюс лесно ще се придвижите с влак или кола под наем, ако искате да се почувствате повече местен.

Главната артерия на Каунас е улица „Свобода“. Тя е пешеходна зона, пълна със зеленина, кафенета, ресторанти и магазини. В края й се намира малък площад с църквата „Св. Архангел Михаил“, която се отличава с архитектура, типична за източното православие.

Средновековният Стар град на Каунас определено се различава от този на Вилнюс. В миналото градчето е било цъфтящ търговски център, а в архитектурата му се забелязва немско влияние. По време на съветския период градът се радва на относителна свобода в сравнение със столицата, което определя и запазването на някогашния му блясък. Черешката на Стария град е площадът с неговата 53-метрова кула и катедралата „Св. Петър и Павел“. Там често се провеждат празненства, годишният коледен базар, както и сватбени тържества и фотосесии.

Деветата кула е важен исторически паметник за Литва като цяло. Тя е служела, като отбранителна крепост през периода, когато Каунас е бил за кратко столица на Литва. По време на Втората Световна война мястото се сдобива с печално историческо петно, заради масовото убийство на 50 000 евреи. Днес там има музей, който ще ви информира за основни събития в историята на страната.

✔️ Има ли специални оферти за полети до Каунас на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Каунас, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Каунас, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят до Каунас?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Каунас, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Каунас

Популярни авиокомпании, опериращи до Каунас

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Каунас

Виж хотели в Каунас