Меню

Търсене на полети до Сингапур

Покажи филтри

Сингапур

 • Обща информация

  Официален език: Английски, малайски, мандарин, тамилски
  Часова зона: UTC +8
  Валута: Долар (SGD)

 • Мултикултурен Сингапур

  Макар и малък на площ, Сингапур е изключително пъстър и интересен град. Китайският квартал, Малката Индия и Арабската улица свидетелстват за това.

 • Кларк Кей

  Търговският център на 19-ти век – Кларк Кей, днес е по-скоро зона за разходка и приятно място за хапване. Някога там са се разтоварвали и продавали стоки от цял свят, а сега речно такси може да ви разведе покрай цветните му, реставрирани сгради.

 • Хеликс Бридж

  Уникалният мост във вид на човешко ДНК е истинско архитектурно чудо. Той включва пет различни платформи, от които може да наблюдавате града.

Търсене, сравняване и резервиране на полети до Сингапур

Ако искате да летите до Сингапур, то започнете с търсенето на самолетните билети поне няколко седмици по-рано. По този начин имате шанс да откриете изгодни оферти за полети до Сингапур и да ги резервирате. За целта използвайте търсачката за полети на eSky, която събира на едно място предложения от над 950 авиокомпании. Освен това тя позволява да съчетаете полети на различни авиокомпании в една резервация, така че да стигнете до желаната дестинация по възможно най-удобния и лесен начин. 

Лесно ще сравните офертите за полети до Сингапур с търсачката. Тя подрежда предложенията по цена, така че да видите първо най-евтините, но разполага и с различни филтри, по които да подредите полетите. Имайте предвид че невинаги цената е определяща за това дали един полет е изгоден или не. Важно е и какви услуги са включени в тарифата като например регистриран багаж, времетраене на пътуването, брой прекачвания, включени в цената услуги и много други. 

Що се отнася до резервирането на самолетните билети до Сингапур, през сайта на eSky това става в няколко лесни стъпки. Необходимо е просто да зададете критериите си за търсене и да изберете кой е най-подходящият за вас полет. След което да въведете данните на пътниците и на платеца. Резервационният процес предлага възможност и да добавите различни допълнителни услуги, с които да направите пътуването си още по-приятно и комфортно. 

Полети София Сингапур 
Съвсем очаквано предвид голямата дистанция, от София до Сингапур няма директни полети. По маршрута може да се лети с прекачване, като продължителността и летището между смяната на полетите могат да варират. Сред авиокомпаниите, с които можете да летите от София до Сингапур, са: Turkish Airlines, Qatar Airways, Singapore Airlines, LOT, Lufthansa и много други. 

Кога полетите до Сингапур са най-изгодни
Едно от основните правила при търсенето на самолетни билети до Сингапур, а и до която и да е друга дестинация, е, че колкото по-рано започнете, толкова по-добре. Обикновено с наближаването на датата на пътуването, интересът към дестинацията се повишава, а това от своя страна влияе върху цената на самолетните билети. 

Ако искате да знаете кога има изгодни полети до Сингапур, то можете да проверявате сайта на eSky или мобилното приложение, да се абонирате за нюзлетъра или да активирате ценово известие. Последното е удобен инструмент, с който ще знаете кога има изгодни оферти по различни маршрути. Освен това ще ги получавате директно на имейл, с възможност да резервирате преди да са се изчерпали. 

Летище в Сингапур 
Сингапур се обслужва от летище Чанги (Singapore Changi Airport). То е разположено на около 20 км от Сингапур, така че лесно и бързо можете да се придвижите от и до него. За целта използвайте автобус на градския транспорт, такси или кола под наем. Лесно ще резервирате автомобил през специалната секция на eSky. Там можете да избирате между най-различни марки автомобили, както и между различни допълнителни екстри. Имайте предвид, че посоката на движение на автомобилите в Сингапур е от лявата страна. 

Летище Чанги е наистина впечатляваща и огромна конструкция, с безброй атракции за посетителите. То е избирано  няколко пъти за най-доброто летище в света, като в него е създаден и най-големият вътрешен водопад. Друг впечатляващ елемент от летището е намиращият се на покрива му плувен басейн. 

Какви документи са необходими за пътуване до Сингапур 
За да пътувате до Сингапур, имате нужда само от валиден задграничен транспорт. За престой в страната до 90 дни, не се изисква виза. За повече информация можете да се допитате до Министерството на външните работи. 

Какво трябва да знаете преди да пътувате до Сингапур 
Имайки предвид че е напълно различна култура, то е добре да се съобразите с някои специфични характеристики на обществените порядки там. Така например на много места е забранено пушенето, консумацията на храни и напитки и дъвченето на дъвка. Изхвърлянето на фасове и отпадъци също е забранено и се наказва с глоба. Като цяло нарушаването на правилата в Сингапур се санкционира и това засяга и чужденците, затова бъдете внимателни. 

Подготовка за пътуването до Сингапур 
Освен че трябва да се погрижите за необходимите документи за пътуването, е важно да подготвите и багажа си. Като за начало проверете на колко ръчен и регистриран багаж имате право спрямо тарифата. Всяка авиокомпания има своите изисквания за максимално допустимите размери и тегло за различните видове. Съобразете чантите си спрямо това, за да не се налага да плащате свръхбагаж на летището. 

По отношение на багажа е важно да се погрижите и за съдържанието му. За целта можете да се запознаете с подробния списък със забранени за превоз в самолета вещи. Тук е важно да споменем, че общият обем течности в ръчния багаж не бива да надвишава 1 л., разпределени в опаковки до 100 мл. Всяка страна има изисквания за вноса на определени стоки като например цигари, алкохол и др. За Сингапур е важно да обърнете внимание на дъвките, които са забранени. 

Ако сте от хората, които се колебаят какви дрехи да вземат за пътуването си, то със сигурност ще ви е от полза да проверите прогнозата за времето в Сингапур за дните на престоя ви там. В случай че планирате покупки и подаръци за себе си и близките си, предвидете допълнително място в багажа или отделни чанти за това. 

Кои забележителности в Сингапур да видим
Сингапур е една от най-популярните туристически дестинации, която привлича със своите футуристични сгради, луксозни търговски центрове и безброй възможности за забавление. Още със стъпването на летището, ще се озовете в един напълно различен свят. За това допринася и самата аерогара Чанги, която представлява своеобразна забележителност за посетителите. 

Ако искате да планирате престоя си в града и да посетите някои от най-важните забележителности, то включете в списъка си: Градините до залива с огромните супердървета, които вечер са осветени в най-различни удивителни цветове. Огромният парк предлага богато разнообразие от представители на флората и фауната, сред които да се разходите, както и немалко възможности за забавление. 

Ако сте почитатели на творчеството на Салвадор Дали, то в Сингапур ще видите неговата скулптура “Нютон”. Зоологическата градина е чудесно място за разходка, където ще видите стотици животински видове в естеството им обитание. Паркът за птици Джуронг е друго място, което си струва да посетите и да прекарате няколко часа. 

За да се потопите в местната атмосфера, се отбийте през Чайнатаун. Там можете да посетите немалко религиозни храмове, да разгледате и пазарувате из типичните магазинчета и сергии, да похапнете нещо вкусно и да се насладите на цветните и красиви сгради и улички. 

За почитателите на музеите има безброй възможности, сред които Музеят на изкуствата, Музеят на азиатските цивилизации, Музеят на зрителната измама Trick Eye и др. Ботаническите градини с Градината на орхидеите е идеалното място за ценителите на редките растителни видове. За по-адреналиново преживяване се качете на виенското колело Singapore Flyer, откъдето можете да видите града на височина от 165 м. 

Полезна информация за летищата в Сингапур

Популярни авиокомпании, опериращи до Сингапур

Полетно разписание: Сингапур

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Сингапур

Виж хотели в Сингапур