Меню

Търсене на полети до Тунис

Покажи филтри

Тунис

 • Обща информация

  Официален език: Арабски
  Часова зона: UTC +1
  Валута: Динар (TND)

 • Медина

  Историческото сърце на Тунис е като лабиринт от тесни улички, по които наистина може да се изгубите. Главната порта на квартала, маркираща и края на Новия град, се нарича „Морската порта“. Няколко храма, много магазинчета и сергии, както и кафенета ще ви потопят в екзотична атмосфера, без да усетите как минава времето.

 • Новият град

  Съвсем различен от медината – Новият град има широк булевард, засаден отстрани с палмови и евкалиптови дървета и площад „Независимост“, точно срещу пристанището.

 • Пристанището

  От незапомнени времена районът около пристанището е бил от важно стратегическо значение. Испанците и османците са строели укрепения там, които все още са добре запазени. Мястото се превръща в пристанище по време на френското колониално управление. Главната крайбрежна улица – „Франклин Рузвелт“ е идеална за разходка.

Търсене, сравняване и резервиране на полети до Тунис

Ако искате да намерите и сравните самолетни билети до Тунис, използвайте търсачката за полети на eSky. Нейните функционалности ви позволяват да търсите и сравнявате стотици оферти, да филтрирате предложения, така че да намерите точно това, което в максимална степен отговаря на изискванията ви. 

Когато сравнявате полети до Тунис, имайте предвид не само цената на предложението, но и това дали е с прекачване и ако да - каква е продължителността на престоя и на кое летище, какви услуги са включени в цената на самолетния билет и т.н. Често нискотарифните авиокомпании предлагат едни от най-евтините самолетни билети, но базовата тарифа обикновено не включва регистриран багаж. Затова винаги проверявайте подробностите за полета и тарифата, така че да вземете възможно най-доброто решение. 

Полети София Тунис
От София до Тунис можете да летите почти ежедневно, като полетите са с едно, две или повече прекачвания през Франкфурт, Мюнхен, Рим, Истанбул и други. Сред авиокомпаниите, които изпълняват полети София Тунис, са: Lufthansa, Turkish Airlines, Alitalia и други. Имайте предвид че при някои полети с прекачване от типа MultiLine е необходимо да вземете и регистрирате отново багажа си, като вие самите също се чекирате преди полета. 

От какво зависи цената на самолетните билети 
Много са факторите, които влияят върху цената на самолетните билети. Сред тях са интересът към дестинацията, сезонът и др. Обикновено с наближаването на датата на пътуването, се повишава и цената на полета. В редки случаи е възможно да откриете изгодни оферти в последния момент, но това не е сигурна стратегия. 

Цената на полетите е чувствителна и често променлива, като дори лекото повишение на търсенето може да доведе до поскъпване на билета. Затова, препоръката на специалистите е да резервирате самолетните си билети до Тунис поне няколко седмици преди датата на желания полет. 

Как да знаем кога има изгодни самолетни билети до Тунис
За да сте информирани за наличието на изгодни полети до африканската страна, можете да следите сайта или мобилното приложение на eSky. В секция самолетни билети, полети или оферти ще видите изгодни предложения. В секция Полет+Хотел можете да откриете комбинирани предложения за самолетен билет и настаняване в Тунис. 

Друг удобен инструмент, с който да следите за изгодни оферти за полети до Тунис е нюзлетърът, с него ще получавате предложенията директно на имейла си с възможност за резервиране. Полезно ще ви е да активирате ценово известие, което също ви дава възможност да научавате първи за изгодни полети до Тунис. Необходимо е просто да изберете за кои месеци се интересувате, с каква продължителност желаете да е пътуването и да оставите имейл за връзка. Веднага щом се появи оферта, отговаряща на изискванията ви, ще я получите на електронната си поща. 

Летище Тунис
Град Тунис се обслужва от едноименното летище Tunis Carthage. То е разположено на около 7 км от центъра на града. Дотам се извършват редовни и сезонни полети от най-различни дестинации, сред които: Атина, Мадрид, Малта, Кайро, Франкфурт, Доха, Прага, Истанбул и много други. 

От летището до центъра можете да се придвижите с автобус, такси или кола под наем. Автомобил можете да резервирате на място на летището или предварително в сайта на eSky. Имате възможност да избирате между най-различни марки и допълнителни удобства. 

Необходими документи за пътуване до Тунис
За да бъдете допуснати в страната, ви е необходим валиден задграничен паспорт. Ако пътувате с лица под 18 години, се погрижете за техните документи. Обикновено ако не пътуват с двамата си родители, ще е необходимо да представят издадена декларация от родител. 

При необходимост от повече информация, можете да се консултирате с Министерството на външните работи. Препоръчително е през сайта на министерството да си направите регистрация за пътуването в чужбина, така че да получавате актуална информация за страната, в която пътувате.  

Друг важен документ, без който няма да бъдете допуснати на борда на самолета, е бордната карта. Тя се издава чрез регистрацията за полета, която може да е стандартна - на летището, или онлайн. 

Подготовка за пътуването до Тунис 
Като всяко друго пътуване, и това да Тунис изисква известна подготовка. Като за начало се уверете, че имате всички необходими документи. След това проверете какви са изискванията за ръчния и за регистрирания багаж на авиокомпанията, с която летите. Преценете дали включеният ще ви е достатъчен или добавете допълнителен регистриран. Имайте предвид че за тази услуга на летището обикновено таксуват по-скъпо. 

От помощ при избора на това какво да вземете за пътуването си до Тунис, е да проверите прогнозата за времето по време на престоя ви. Така по-лесно ще направите избор кои дрехи и обувки да сложите в багажа си. В случай че планирате закупуването на подаръци за себе си и близките си, предвидете място в чантите си, за да не се налага да доплащате свръхбагаж. 

Забележителности на Тунис 
Ако ви предстои пътуване до Тунис за първи път, то можете предварително да се подготвите за забележителностите, които си струва да видите там. Сред тях несъмнено са: Медината, която е старата част на града, запазила немалка част любопитни артефакти и сгради от миналото. Бейският дворец е интересен с колекциите си от мозайки, така че не пропускайте да го посетите. 

Древният Картаген, намиращ се в предградията на Тунис, си заслужава разглеждането, тъй като събира на едно място театри, бани и училища, като е част от списъка на ЮНЕСКО. 

Градът изобилства от религиозни места и забележителности, сред които Кайруан, където се намира Голямата джамия. Те е над повече от 13 века и е от изключително значение за хората, изповядващи мюсюлманската религия. 

В Тунис има много възможности за плажуване или просто разходка по брега на Средиземноморието, като е добре да се съобразявате с местните традиции и култура. Сред популярните курорти са Монастир, Хамамет, Порт Ел Кантауи, остров Джерба и много други. 

Страната е известна с аромата на жасмин, който се носи на много места, затова не пропускайте да се сдобиете с приятното ухание под формата на парфюм, ароматни пръчици или други вариации. 

Градът се намира до Сахара, така че без съмнение пустинята ще ви предложи немалко възможности за незабравимо преживяване. Там можете да яздите камили, да карате АТВ, да видите местата, където са снимани сцени от филма Междузвездни войни и много други. Оазисите в пустинята ще ви удивят, затова не се колебайте, ако имате възможност да ги посетите. 

Градът посреща целогодишно посетители от най-различни места на света. Сред привличащите туристите са фестивалите и събитията, които се провеждат там. Такъв например е Международният фестивал в Картаген. 

Какво да опитаме в Тунис 
Вероятно ще ви направи силно впечатление, че хлябът там е под формата на питка, наречена лаваш, която е прието да се чупи с ръце. Предвид мюсюлманската религия на местното население, свинското месо не е на почит. Готвят се и се хапват различни вариации на пилешко, телешко, агнешко и много и най-различни видове риба, благодарение на разположението до Средиземно море. 

Типична и неразделна част от тунизийската кухня е кускусът, който се сервира в различни вариации, но най-често със зеленчуци. За десерт имате огромен избор от рахат локуми, пасти, баклави и какво ли още не. Типичен е десертът асида, представляващ фин ядков крем с различни добавки. Тук е мястото където можете да опитате плод от кактус и много други нетрадиционни за нашия регион храни. 

✔️ Има ли специални оферти за полети до Тунис на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Тунис, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Тунис, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят до Тунис?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Тунис, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Тунис

Популярни авиокомпании, опериращи до Тунис

Полетно разписание: Тунис

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Тунис

Виж хотели в Тунис