Меню

Търсене на полети до Торонто

Покажи филтри

Торонто

 • Обща информация

  Официален език: Английски, френски
  Часова зона: UTC-4 (лято), UTC-5 (зима)
  Валута: Канадски долар (CAD)

 • Забавления за малки и големи

  Със сигурност цялото семейство ще бъде впечатлено от аквариума Рипли, който разполага с най-дългия в Северна Америка подводен тунел, откъдето може да се наблюдават 16 000 вида животни. Зоологическата градина на Торонто предлага огромно разнообразие от местни и екзотични обитатели, за чието разглеждане ще са необходими поне 4 часа.

 • Ниагарските водопади

  Известните природни забележителности се намират само на 120 км южно от Торонто, което за мащабите на Северна Америка не е много. Те представляват група от три водопада – Подковата, Американският водопад и Брайдъл Вейл, които годишно се посещават от милиони туристи.

 • Модерен дворец

  Канада не е известна със старинните си замъци, а по-скоро с модерни сгради като тази, в която се помещава Кралският музей на Онтарио. Все пак, през 1911 г. канадски бизнесмен се е постарал да създаде огромното имение Каса Кома с 98 стаи, градини и фонтани. То напомня средновековен европейски дворец с елементи на готика и е интересна щриха към модерната среда на Торонто.  

Как да се подготвите за пътуване до Торонто

Независимо по какъв повод пътувате до Торонто, е важно да се подготвите предварително. Сред основните елементи тук са резервирането на самолетни билети, осигуряването на място за нощувка, както и транспорт между летището и града.

Търсенето на самолетни билети не е лесна работа, особено когато искаме да намерим изгодни полети до канадския град. Затова от помощ може да ни бъде някой сайт за търсене на полети какъвто е eSky например. В него ще откриете разнообразие от възможности за пътуване със самолет, за настаняване и транспорт в Торонто.

Търсачката за полети обработва резултатите от над 860 авиокомпании, като предлага само тези, които отговарят на вашите критерии за търсене. Освен това подрежда офертите по цена, така че да видите първо най-евтините възможности за полети до Торонто. Системата ви позволява да комбинирате полети на различни авиокомпании, така че не само да улесните пътуването си до желаната дестинация, но и да спестите пари.

Може да търсите полети до Торонто както през браузър на таблет, телефон или компютър, така и през мобилното приложение на eSky, достъпно и напълно безплатно за сваляне през App Store и Google Play.

Кога има изгодни полети до Торонто

Когато планирате пътуване, то не само е почти задължително да започнете с търсенето на самолетни билети, но и е добре да ги резервирате колкото се може по-рано. По този начин ще си гарантирате място в самолета, но и самото пътуване ще ви бъде по-изгодно. По средни изчисления самолетните билети до Торонто са най-изгодни, ако бъдат резервирани около месец преди пътуването.

Не е тайна, че цената на самолетните билети се променя постоянно. За това има различни причини, като сред тях са: интересът към дестинацията, сезонът, промяната в летищните такси и много други. Това, което е добре да имате предвид, когато планирате своето пътуване, е кога цената на самолетните билети се покачва. Много хора избират да пътуват по време на празниците и почивните дни. Затова и в дните около Коледа, Нова година, Великден, летните отпуски, цената на самолетните билети е доста по-висока от обикновено.

Ако искате да пътувате до Торонто в популярните от годината дни, то резервирайте самолетните си билети предварително. Също така не забравяйте, че петък, събота и неделя също са доста натоварени откъм пътуващи, затова и самолетните билети тогава са по-скъпи.

Изключение от правилата и евтини самолетни билети дори в популярните периоди от годината може да намерите, когато някоя авиокомпания стартира промоционална кампания и направи разпродажба на полети. Обикновено голямо намаление на самолетни билети се прави, когато се пуска нова дестинация.

Затова, ако искате да знаете кога има евтини полети до Торонто, може да използвате някой от инструментите за известие. Такива например са нюзлетърът на eSky, както и ценовото известие. С тяхна помощ ще сте сред първите, които ще знаят кога има изгодни полети до Торонто и ще можете да ги резервирате бързо, преди цената да се е повишила или местата в самолета да са се изчерпали.

Летища в Торонто

Град Торонто се обслужва от няколко летища: Toronto-Pearson-International-Airport, Billy Bishop Toronto City Airport, Toronto Buttonville.

Toronto-Pearson-International-Airport

Международното летище Торонто Пиърсън, което е най-голямото и най-натовареното летище в Канада. Летището е най-голямата база на канадския авиопревозвач Air Canada – един от основателите на авиационния алианс Star Alliance. Сред авиокомпаниите, чиито полети се обслужват на летището, са: Air Canada, Aerosvit, Air France, Air Transat, Alitalia, British Airways, Cathay Pacific, Emirates, Etihad Airways, Finnair, Hainan Airlines, Icelandair, KLM, Sunwing Airlines, Lufthansa, WestJet и др.

Транспорт между летище Торонто Пиърсън и града

От летището до Торонто може да се придвижите с градския транспорт, такси или кола под нае. Разстоянието е малко под 30 км.

Автобус 192 свързва летището със станция Киплинг на метро линията Блоър-Данфорт, а оттам може да стигнете до централните части на Торонто с метри. Има денонощен автобус Airport Express, с който директно се стига до центъра на града. На разположение са и други автобуси и маршрутки до всички околни райони. Добре е предварително да проверите разписанието им, за да планирате пътуването си до града.

На летището има таксита и лимузини с брояч, чиито услуги може да ползвате. А кола под наем може да резервирате предварително през сайта на eSky. Летището е достъпно от магистрала 427 или от магистрала 409, отбивка от 401.

Billy Bishop Toronto City Airport

Billy Bishop Toronto City Airport, по-известно с името Toronto Island Airport, е малко летище, намиращо се в Торонто, Онтарио, Канада. До там може да се стигне чрез пътнически ферибот.

Транспорт между летището и града

Между летището и града може да се придвижите с: пешеходен тунел, ферибот,

Пешеходният тунел позволява само за няколко минути да се придвижите от сушата до летището. Ескалаторите ще ви отведат до желаната част на летището.

Фериботът изминава един от най-кратките маршрути - 121 м. Пътуването трае минута и половина, през което време може да се любувате на гледката към Торонто. Придвижването с него е безплатно за пешеходци. Началната точка на сушата е ул. Bathurst. Фериботът се движи на почти всеки 15 минути.

Летище Toronto Buttonville

Летището се намира на около 30 км от Торонто.

Хотели в Торонто

Ако желаете предварително да се погрижите за нощувките си в Торонто, то използвайте търсачката за хотели на eSky. Тя събира на едно място предложения от над 1 млн хотела, така че да изберете най-подходящия за вас. Освен това след като резервирате самолетните си билети през сайта, ще получите оферт за хотел с до 30% намаление от цената. Така не само ще подготвите цялото си пътуване на едно място, но и ще спестите от разходите за настаняване.

Подготовка за пътуването до Торонто

Освен за билетите, настаняването и транспорта, е добре да се подготвите и за самото пътуване. Важно е да знаете какви са изискванията за багаж на авиокомпанията, с която пътувате, какви са ограниченията за превоз на течности, както и кои вещи са забранени за превоз на борда и в самолета.

Един от най-важните въпроси, които повечето хора си задават, преди да пътуват до Торонто и Канада, е - нужна ли е виза. Считано от 1 декември 2017 г. българските граждани, които планират пребиваване в Канада до шест месеца, с цел туризъм, бизнес или гостуване, не е нужна виза.

В страната се влиза с паспорт, валиден най-малко половин година от датата на влизане в страната. Пътуващите със самолет трябва да се регистрират еднократно на сайта на канадското външно министерство, чрез електронната система за издаване на предварително разрешение за пътуване до Канада (eTA). Регистрацията е валидна за 5 години. Ако пътувате с лица под 18 г., под 16 г. или по-малки, е добре е предварително да проверите какви са изискванията за тях.

Ако се интересувате кои забележителности в Торонто да посетите, то проверете в блога на eSky, където ще намерите ценни съвети за пътуване, както и в туристическия пътеводител, където има полезна информация за пътуването със самолет и подоготовката. Пожелаваме ви приятно пътуване!

✔️ Има ли специални оферти за полети до Торонто на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Торонто, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Торонто, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят до Торонто?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Торонто, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Торонто

Популярни авиокомпании, опериращи до Торонто

Полетно разписание: Торонто

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Торонто

Виж хотели в Торонто