Меню

Търсене на полети до Кения

Покажи филтри

Кения

 • Момбаса
 • Найроби
 • Обща информация

  Официален език: Саухили, английски
  Часова зона: UTC +3
  Валута: Шилинг (KES)

 • Крокодилският рай в Момбаса

  Село Мамба, разположен в област Няли, е най-големият развъдник на крокодили в Кения. На никое друго място няма да видите толкова много от тези влечуги.

 • Шедьоврите на занаятчиите

  В кенийските села, близо до Момбаса, живеят почитаните по целия свят майстори Акамба. Техните дървени, ръчно изработени произведения, включително скулптури и ежедневни предмети, пленяват с качеството и външния си вид.

 • Домът на пеперудите

  Mombasa Butterfly House е тихо и спокойно място, намиращо се точно зад крепостта "Исус". Това е рай за фотографите и любителите на природата. Само там може да видите най-различни видове пеперуди в естествената им среда.

Забележителности на Момбаса

Момбаса е вторият по големина град в Кения. Има едно от най-големите пристанища на източния бряг на Африка. Тази цивилизационен център впечатлява с разнообразието си от форми, цветове, аромати и звуци. Обилна растителност, пазари, ухаещи на подправки и пейзажи, които изглеждат като изрязани от пощенски картички, привличат туристи от цял свят през цялата година.

Разхождайки се по лъкатушещите улици на Стария град, ще забележите остатъците от колониализма. По стените на домовете са инкрустирани скъпоценни къмъни, вратите и прозорците им приличат на истински статуи, а по балконите тук-там чаровно е разпръснато пране. Старото пристанище е идеалното място за отдих. Въпреки че морската търговия се е преместила в по-новото пристанище Kilindini, ако сте късметлия, ще видите няколко закотвени кораба.

Докато сте в Момбаса, трябва да посетите историческата крепост "Исус", издигната от португалците през 16 век. Но за да усетите истинска близост с кенийската дива природа, е достатъчно да се възползвате от разнообразните оферти за сафари и да посетите вечнозеления парк Халер и село Мамба.

След ден, изпълнен с атракции, ще ви дойде добре да хапнете в някой от местните ресторанти. Отличен избор би бил Тамаринд Момбаса или павилиони, които продават традиционни африкански ястия. В ресторантите на Момбаса лесно ще откриете индийска, японска или средиземноморска кухня. Не забравяйте да опитате популярни в този регион szawarna, piri piri, kuku chomu или взетите назаем от индийската кухня baryani. Прясна риба и морски дарове можете да намерите в почти всички заведения за хранене, както и на местните пазари.

Пясъчните плажове са идеална предпоставка за почивка. Bamburi и Nyaji Beach са едни от най-популярните в региона, където можете да се печете на слънце, да се потопите в океана или да се повозите на камила. Аквапаркът Mombasa Wild Waters е истинско забавление за семейства с деца. Многобройните басейни, пързалки и други водни атракции ще ви оставят трайно впечатление. Тези, които са жадни за адреналин, могат да участват в състезания с колички на Малинди Роуд или да летят с балон – невероятните гледки са гарантирани.

✔️ Има ли специални оферти за полети до Кения на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Кения, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Кения, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят до Кения?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Кения, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании, опериращи до Кения