Меню

Търсене на полети до Кайманови острови

Покажи филтри

Кайманови острови

 • Джорджтаун
 • Обща информация

  Официален език: Английски
  Часова зона: UTC -5
  Валута: Каймански долар (KYD)

 • Какво да ядете в този регион?

  В местната кухня се усеща английско и карибско влияние, а ястията се базират основно на риба, морски дарове и костенурки. Цените в ресторантите варитат между 10 и 30 долара на човек, но можете да намерите и по-евтини места като някои барове на плажа. Едно такова място е известният бар за водолази „Rackams“. Ако търсите вкусни морски ястия, пробвайте ресторантите „Deckers Caribbean Inspired Grill“, „Da Fish Shack“ или „The Lobster Pot“.

 • Поздрави от Ада

  На остров Гранд Кайман си струва да посетите място наречено „Ада“. Пълно с черни вулканични скали, това място не случайно носи името си. Ако някога се озовете там, може да ни изпратите картичка!

 • Фестивалът на пиратите

  Предшествениците на пиратите, днес жители на Джорд Таун, честват своята „Седмица на пиратите“ през месец октомври. През това време в града се организират много тържества и исторически шоута.

 • А за сувенир?

  На Каймановите острови си струва да закупите изделия от черупки, дървени фигурки и бижута от доломит. За любителите на храната - лют сос от пипер, мед и ром „Тортуга“.

Какво си струва да видите в Джордж Таун?

Намиращ се на остров Гранд Кайман, Джордж Таун е столица на Каймановите острови, които са британска задморска територия. Въпреки че е сравително малък, градът е известен финансов център, в който се намират повече от 300 клона на офшорни банки. Най-големите забележителности на острова са красивите плажове, лазурното море и прекрасните коралови рифове, подканващи ви да се гмуркате.
Каймановите острови са открити през 1503 година от Кристофър Колумб. Те са носили името „Тортугас“ („костенурките“ – исп.) заради огромните популации на морски костенурки в региона. Днешното найменование идва от испанската дума „кайман“, която означава крокодил. Не е изненадващо, че тук природата е най-голямата атракция със своите равни острови, чийто най-висок връх е не повече от 40 метра над морското равнище. Благодарение на необятните коралови рифове преди време на островите са намирали убежище и пирати. Сега на Каймановите острови живеят техните предшественици, а много легенди разказват за скрито от древните пирати съкровище.
Джордж Таун е посещаван от почти 80 хиляди водолази годишно, които идват тук от цял свят, за да се насладят на възхитителния брой морски обитатели сред които скатове, рифни акули, баракуди, лангусти и костенурки, както и на неопетнената красота на рифовете. Най-посещаваните тук места са националния парк „Bloody Bay Wall Marine Park“ (Морски парк „Кървавия залив“ – бълг.), където можете да се гмуркате на няколкостотин метра дълбочина, както и пясъчните ивици на плаж „Stingray City“ с безброй плуващи наоколо скатове. В самия град можете да посетите „Националния музей на Каймановите острови“, както и реплика на кораба „Нина“, с който Колумб е пристигнал пръв на брега. Не пропускайте „Плаж седем мили“ („7 Miles Beach“ – англ.), който се смята за един от най-красивите на света със свойте бели пясъци, както и огромния морски парк „Boatswain's Beach“, който е бишва ферма за костенурки.

✔️ Има ли специални оферти за полети до Кайманови острови на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Кайманови острови, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Кайманови острови, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят до Кайманови острови?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Кайманови острови, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании, опериращи до Кайманови острови