Меню

Търсене на полети до Черна гора

Покажи филтри

Черна гора

 • Подгорица
 • Тиват
 • Обща информация

  Официален език: Черногорски, сръбски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Историческият музей на Подгорица

  Повечето от историческите богатства на Черна гора се намират в старата столица Цетине. Но в Подгорица също се пазят важни реликви в Историческия музей. Най-интересни са античните останки от древноримския град Доклеа, намирал се на север от Подгорица.

 • Вино

  Черна гора е най-големият производител на вино сред страните от бивша Югославия. Винарската изба „Плантаже“ се простира близо до черногорската столица и нейни вина могат да се намерят навсякъде от кварталния магазин до изискания ресторант. Те са специализирани предимно в каберне совиньон и шардоне, като освен да опитате може да се разходите сред живописните лозя.

 • Забавления

  Подгорица не е само спокоен град за почивка. Конна езда, картинг, увеселителен парк, търговски центрове и нощен живот из баровете на централните улици ще запълнят времето ви с хубави моменти.

Забележителности на Подгорица

Столицата на Черна гора е на пръв поглед дестинация, която няма да привлече вниманието ви на картата на Европа. Но Западните Балкани все повече са доказват, че непринуденият им чар, девствена природа, вкусна храна и гостоприемни хора са елементите, които биха съставили една релаксираща ваканция.

Мостът Рибница е свидетелство за това, че хората са обитавали местността още през V век. Това е най-старата историческа следа, оставена от древните римляни, покрай която градът възниква. По-късно е бил обновен от османците, заради което е наричан и Мостът на Аджи Паша. За съжаление от укреплението наоколо не е останало почни нищо, но в старата турска баня днес има кафене, книжарница и галерия.

Стара Варос или Старият града на Подгорица не може да се сравнява с тези на Будва или Котор, защото е пострадал доста от бомбардировките по време а Втората Световна война. Бил е изграден през османския период, като днес са останали две джамии и един часовникова кула. В Стария град ще откриете много магазини за бижута, бутици и ресторанти.

Центърът за модерно изкуство се намира в бившия дворец на крал Никола Петрович в местността Крушевац. Има редовни изложби на местни художници, както и на такива от цяла Европа, Латинска Америка, Азия и Африка. Градините около двореца са прекрасно място за разходки и пикник.

✔️ Има ли специални оферти за полети до Черна гора на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Черна гора, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Черна гора, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят до Черна гора?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Черна гора, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании, опериращи до Черна гора