Меню

Търсене на полети до Нова Зеландия

Покажи филтри

Нова Зеландия

 • Окланд
 • Обща информация

  Официален език: Английски, маорски
  Часова зона: UTC+12 (лято), UTC+13 (зима)
  Валута: Новозеландски долар (NZD)

 • Парк „Албърт“

  Най-зеленото и централно място на Оукланд е парк „Албърт“ със своя викториански фонтан, разнообразие от статуи и множество цветни лехи. Освен спокойно място за разходка, паркът предлага и интересни кътчета, като например цветния часовник и Метеорологичната обсерватория, отбелязваща времето от 1909 г. насам.

 • Архитектурата на центъра

  Централен Оукланд прилича на съвременен град, но пази няколко чудесни примера на старинната архитектура в Нова Зеландия, като например Фериботната сграда в бароков стил, Централният пощенски офис, сградата на Кметството, катедралата „Св. Патрик“, Съдебната палата, построена по подобие на английски замък и др.

 • Аквариумът

  Морският свят на Кели Тарлтън е сред топ атракциите на Оукланд. Минавайки през впечатляващите тунели, ще се потопите при тропическите риби, може да плувате с акули и да видите съвсем отблизо пингвини в арктическата зала.

   

Забележителности на Оукланд

Този красив заливен град може да се нарече мегаполиса и икономическия център на Нова Зеландия. Известен като „градът на платната“, той се простира от пристанището Manukau на запад до пристанището Waitemata на изток с компактен градски център по крайбрежието. За повечето посетители на страната, Оукланд е градът който ги посреща в Нова Зеландия преди да се отправят към своята истинска ваканционна дестинация. Но си заслужава да отделите няколко дни, за да разгледате културните и природни забележителности наоколо.

Кулата-небостъргач на Оукланд със своите 328 метра височина, е най-изявената забележителност на града. Ако търсите перфектната панорамна снимка за своя инстаграм или снапчат, то ще я намерите, докато се качвате със стъкления асансьор. През хубавите и ясни дни можете да се насладите на пейзажа в разстояние от 80 км. За много от посетителите Кулата не е просто за гледане. От специална платформа се организират скокове за любителите на адреналина.

Пристанището Waitemata естествено разделя града на две. Именно заради него и удобството, което предлага на пристигащите кораби и търговците, Оукланд е бил избран за столица на Нова Зеландия. Макар това сега да е Уелингтън, Оукланд си остава икономически център. Няма как да не ви направи впечатление мостът, който преминава през пристанището и свързва центъра на града с неговата северна част и пясъчни плажове. Той е дълъг повече от 1 км и е на височина от 43 метра.

Оукландският военен мемориал е основан в чест на загиналите новозеландски войници по време на Първата Световна война в сграда в неокласически стил. В последствие той се превръща в исторически музей, представящ историята на страната от времето на първите заселници от Полинезия до наши дни. Първият етаж е посветен на природните богатства на Нова Зеландия.

✔️ Има ли специални оферти за полети до Нова Зеландия на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Нова Зеландия, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Нова Зеландия, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят до Нова Зеландия?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Нова Зеландия, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании, опериращи до Нова Зеландия