Меню

Търсене на полети до Перу

Покажи филтри

Перу

 • Лима
 • Cusco
 • Arequipa
 • Икитос
 • Хулиака
 • Пуерто Малдонадо
 • Пукалпа
 • Обща информация

  Официален език: Испански, кечуа, аймара
  Часова зона: UTC -5
  Валута: Сол (PEN)

 • Сан Кристобал

  Хълмът Сан Кристобал разкрива разкошна гледка пред всеки, който успее да го изкачи. На върха му има кръст, който пази града и малък исторически музей. Тази разходка не е трудно постижима, защото височината му е само 400 метра и през определени дни до там има автобуси.

 • Перуанска пирамида

  Свидетелство за развитието на древна перуанска цивилизация е монументът Huaca Pucllana, датиращ от 200 – 300 год. пр. Хр. Конструкцията, приличаща на пирамида е изградена от глинени тухли като място за преклонение пред силите на Луната и океана.

 • Водна магия

  Магическият воден кръг е комплекс от 13 фонтана, които сътворяват истинско шоу от музика, светлини и вода. Най-големият от тях изстрелва водни струи до над 80 метра височина. Водният тунел на изненадите е дълъг 35 метра и през него може да се преминава.

Забележителности на Лима

Очарователната перуанска столица Лима е основана през 16-ти век от испанските завоеватели и от тогава е най-важният град в района. Градът е построен в долина, заобиколена от пустиня, което предполага липсата на валежи и гарантира слънчевата ваканция. Плажовете на Лима също обещават незабравимо прекарване.

Пласа Мейор е сърцето на града, място за срещи на местните жители и отправна точка на повечето туристически обиколки. Катедралата на Лима и Архиепископския дворец се намират на площада. Манастирът Сан Франциско е една от най-важните сгради в Лима. Неговата красива и внушителна фасада пази историята на страната, изрисувана по вътрешните му страни. Историческият център на града е съставен от старинни и красиви сгради, устояли на времето, въпреки природните катаклизми.

Най-старият и богат музей на страната се намира в Лима – Национален музей по антропология, археология и история. В него хронологично са подредени над 10 000 експоната, разказващи за различни периоди от перуанската история и културно наследство.

На една скала разстояние от океана и на юг от централната час на Лима, се намира модерният квартал Мирафлор. Съвременни къщи, сгради в колониален стил и зелени паркове се смесват, за да образуват един от най-предпочитаните квартали за живеене. Там са и някои от най-добрите ресторанти, създали прозвището на Лима „гастрономическа столица на Южна Америка“. Също в тази част е и частният музей Амано, представящ колекция от перуански текстил и керамика.

✔️ Има ли специални оферти за полети до Перу на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Перу, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Перу, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят до Перу?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Перу, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании, опериращи до Перу