Меню

Търсене на полети Филипини - до Филипини

Покажи филтри

Филипини

 • Манила
 • Себу
 • Обща информация

  Официален език: Филипински, английски
  Часова зона: UTC +8
  Валута: Песо (PHP)

 • Крайбрежната улица

  Крайбрежната улица на Манила е идеална за романтична вечерна разходка. Има много улични музиканти и продавачи на храни и напитки, а в близост се намира и Яхтеният клуб на Манила.

 • Шопинг

  Освен с традиционните си открити пазари, Манила е известна и с огромните си търговски центрове, където може да пазарувате до припадък. Все пак по-автентични са по-обикновените пазари като този за морски деликатеси, където освен всичко друго, пред вас ще приготвят и вкусен обяд.

 • Музей Аяла

  Намиращ се в сградата на бившата Стокова борса, Музеят Аяла представя филипинското изкуство, археология и етнология. Има шест основни експозиции, показващи традициите в корабостроенето, бродираната коприна, порцелана, изкуството преди и след колониалната епоха и други артефакти.

Забележителности на Манила

Столицата на Филипините не е най-големият град на островната държава, но е един от най-гъсто населените в света.

Интрамурос се нарича Стария град на Манила, където се е съсредоточавало всичко, преди развитието на града през 20 век. Това е някогашната столица на източните испански владения от 16 век до 1898 г., което ясно личи от сградите в колониален стил, църквите и цялостното архитектурно устройство. Като други подобни местности, Интрамурос ще ви накара да се почувствате в центъра на някой европейски град. Статуята на крал Карлос IV и Портата на Кралица Изабел II са част от характерните забележителности. Старият град е най-добре да разгледате пеша, водени от карета или на мотоциклет.

Църквата „Св. Августин“ е най-старата на Филипините. Издържана в бароков стил, тя има пищна декорация на интериора си. Препоръчва се да се посети рано или късно през деня, тъй като през останалото време обикновено не е достъпна, заради сватби и други подобни частни събития. Манастирът, намиращ се до църквата, също носи името „Св. Августин“. Той е разрушен по време на Втората световна война, но внимателно реставриран след това. В него се пази и богата колекция от мебели, дърворезби, антики и други предмети, дарени на манастира от цялата страна.

Китайският квартал на Манила на пръв поглед изглежда като всеки друг по света в големите градове. Но трябва да се отбележи, че китайското търговско присъствие там датира още от 800-те години. Днешният китайски квартал е посрещал и надживял дори испанската колониална ера.

✔️ Има ли специални оферти за полети до Филипини на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Филипини, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Филипини, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят до Филипини?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Филипини, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании, опериращи до Филипини