Меню

Търсене на полети от Brno Turany

Покажи филтри

Turany

 • Обща информация

  Официален език: Чешки
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Крона (CZK)

 • Интересни факти

  По време на Тридесетгодишната война шведите обсаждали Бърно в продължение на няколко месеца. Ханджията ги чул да казват, че ако не превземат града до 12 часа на обяд, ще се откажат от него. Той споделил това с управата на града и на следващия ден, когато шведската армия почти влязла в града, звънарят бил камбаните за 12 ч. с час по-рано и така Бърно бил спасен. Астрономическият часовник на пл. „Свобода“ напомня за това, като всеки ден в 11:00 ч. от един от отворите му изкача стъклено топче.

 • Крайградска разходка

  На 13 км от Бърно е разположен замъкът Вевержи, който е един от най-големите в Чехия и пример за късно средновековна архитектура. Предварителна резервация е необходима само при посещение на групи, а цената на билетите варира в зависимост от това каква част от замъка се посещава.

 • Кухня

  Тук виното има равни позиции с бирата, защото в района на Бърно се произвеждат чудесни вина. Кнедлите с картофи са типично основно ястие, а палачинките уважаван десерт.

Забележителности на Бърно

Вторият по големина град в Чехия – Бърно, е идеалният избор за дестинация, ако искате да се докоснете до чешката култура, пропускайки големите тълпи и пулса на туристическа Прага. Бърно е един от водещите икономически центрове на страната, но има запазен исторически център в готически стил, включващ известната катедрала „Св. Св. Петър и Павел“, църквите „Св. Яков“, „Св. Ян“ и „Св. Томаш“, старата и нова сгради на кметството. В близост до тях, живописна компания им правят редица сгради в бароков и ренесансов стил.

Подземията на града са вторите по големина в Европа след Катакомбите на Париж. Към тях е гробницата на Капуцинския манастир, където се пазят мумиите на монаси и известни личности от града. Подземният лабиринт на Зеленчуковия пазар, който също е отворен за посещения, е служел навремето за съхраняване на хранителни продукти. До пазара е и къщата, в която е живял Моцарт.

Сред най-посещаваните забележителности на Бърно е вила Тугендхат. Тя е била собственост на един от най-богатите хора през 20-те години на ХХ век. Обявена е за световно културно наследство от ЮНЕСКО и там се е подписал договора за разделяне на Чехословакия.

Градският музей „Шпилберг“ е създаден през 13 век като дворец, но през 17 век съдбата му отрежда да се превърне в затвор. Политическите затворници от цяла Австро-Унгария са били изпращани там.

✔️ Има ли специални оферти за полети Brno Turany на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет Brno Turany, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет Brno Turany, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят Brno Turany?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети Brno Turany, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании, опериращи Brno Turany

Полетно разписание: Бърно