Меню

Търсене на полети от София до Финландия

Финландия

 • Хелзинки
 • Турку
 • Обща информация

  Официален език: Финландски, шведски
  Часова зона: UTC+3 (лято), UTC+2 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Хелзинки от птичи поглед

  Ако искате да се полюбувате на града от височина 72 метра, може да се изкачите на върха на Олимпийската кула, която е наследство от домакинството на игрите през 1952 г.

 • За децата

  Линанмяк е най-старият увеселителен парк във Финландия. В близост до атракционите му се намират и аквариумът с различни океански и речни видове.

 • На пазар

  В близост до Южното пристанище на града е разположен пазарния Площад на града, който е известен с разнообразието си от местни и екзотични храни, сувенири и други стоки. Старият закрит пазар вече повече от 130 години е средище на търговци с пресни хранителни продукти.

Забележителности на Хелзинки

Една от перлите на Прибалтика е разположена между Санкт Петербург и Стокхолм. Финландската столица Хелзинки е заобиколена от 300 скални острова, които й придават приказен вид. Студеното време, което е характеристика на тези географски ширини, не бива да ви плаши да опознаете забележителностите на Хелзинки. От България има полети от София, а през лятото често има чартъри от Варна и Бургас.

Част от Хелзинки е най-голямата островна крепост в Европа - Суоменлина, до която може да се стигне посредством ферибот. Подземните катакомби и музеят разказват историята на крепостта, а обособените места за пикник са идеален вариант за разходка и обяд на открито при хубаво време. Централният парк е друго подходящо място за разходка.

Бялата Лутеранска катедрала е символът на финландската столица. Тя е известна със статуите на светци, които са поставени на нейния покрив и бдят над града, неговите жители и гости. Площадът на сената и заобикалящите го сгради, включително катедралата, е пример за неокласическа архитектура. Там са разположени още най-известните сгради: на парламента,  Националната библиотека, Хелзинския университет и музеят на града.

Скалната църква е друг емблематичен храм за Хелзинки, чиято основа е издълбана в скала, а покривът й е меден. Заради добрата акустика, църквата често е използвана за концертна зала. Руският исторически период на Финландия, е оставил след себе си най-големият православен храм в Западна Европа – Успенската църква, която впечатлява с 14-те си купола, покрити с 22-каратово злато.

✔️ Има ли специални оферти за полети от София до Финландия на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от София до Финландия, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от София до Финландия, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят от София до Финландия?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от София до Финландия, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в София

Популярни авиокомпании по маршрут София - Финландия