Меню

Варна Гърция - Търсене на полети

Покажи филтри

Гърция

 • Атина
 • Солун
 • Ханя
 • Миконос
 • Родос
 • Хераклион
 • Закинтос
 • Обща информация

  Официален език: Гръцки
  Часова зона: UTC+3 (лято), UTC+2 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • История

  Гръцката цивилизация е една от най-старите в Европа, водеща своето начало от 3000 г. пр. Хр. Най-известната забележителност е Акропола, но в града има още стотици храмове, мостове и паметници, свидетелстващи за интригуващата история на тази антична територия.  

 • Култура

  Като родно място на театъра, в Атина има повече театрални сцени, отколкото във всеки друг град по света. Тук ежегодно се провеждат мнобройни музикални и театрални фестивали, тъй като сцената и музиката винаги са били неразривно свързани с културния живот на хората.

 • Нощен живот

  Наричат Атина „Градът на Балканите, който никога не спи“. Тук хората излизат всеки ден и се забавляват от залез до изгрев. На тихо или шумно, с бира, узо или уиски в ръка, богатството на нощния живот в Атина е безкрайно.

Забележителности на Атина

Градът, потънал в интригуваща история, обграден от планини, морски води и прекрасни гледки. Това е Атина!

Древна и модерна, с равни дози изисканост и бунтарство, тя е опияняваща смесица от история и провокация. Емблематични паметници съжителстват с първокласни музеи, оживени кафенета и открити ресторантчета по откровено забавен начин. Великолепният Акропол се извисява над метрополиса, ставайки свидетел на безбройните трансформации на града през годините. Историческият център е един огромен музей на открито, който е и главна сцена на динамичния, съвременен градски живот.

"Люлката на цивилизацията" е родно място на демокрацията, на Олимпийските игри, на театъра и на какво ли още не, привличащо милиони посетители от цял свят. Местните са изключително общителни и гостоприемни, така че тук човек винаги се чувства комфортно.

В Атина има множество ресторанти, предлагащи качествена храна на добри цени, но ако искате да опитате от превъзходната местна кухня, насочете се към областта Колонаки. И забравете за Рим и Париж – Атина е градът с най-развитата "кафе" култура в Европа.

Независимо, че Атина е основен трансферен пункт към прелестните гръцки острови, градът заслужава много повече внимание от просто временна спирка. 

✔️ Има ли специални оферти за полети от Варна до Гърция на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Варна до Гърция, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Варна до Гърция, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят от Варна до Гърция?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Варна до Гърция, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата във Варна

Популярни авиокомпании по маршрут Варна - Гърция